Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Mittback på ingång; dagens Lukaku; Rojo överväger att lämna; målvakten gravid

Det är den sista veckan innan Premier League börjar och vi har idag ett nyhetssvep av det matigare slaget. Silly season går vidare och fortsatt är det Harry Maguire och Romelu Lukaku det ryktas mest om.

Annars har vi idag fått veta att damlagets målvakt Siobhan Chamberlain är gravid och så har vi fått reservlagets spelschema.

Dagens övriga nyheter:

Mittbacksjakten fortsätter

I ett långt reportage om situationen i Manchester United skriver BBC:s Simon Stone att Uniteds primära mål på transfermarknaden är att säkra en ny mittback. Harry Maguire toppar önskelistan men om Maguire inte går att lösa har United fler alternativ och Stone menar att det är högst sannolikt att vi får en ny mittback innan transferfönstret stänger.

När vi är inne på Maguire så noteras att han sjukanmälde sig från dagens Leicesterträning. I silly season-tider tolkas det förstås som att en övergång från klubben är nära. Troligare är nog ändå att Maguire helt enkelt är sjuk.

Lukakusamtal fortsätter, deadline på torsdag

Romelu Lukaku följde inte med när Manchester United reste till Oslo, vilket ytterligare späder på ryktena om att anfallaren kommer att lämna klubben. Den välinformerade belgiska journalisten Kristof Terreur skriver för HLN att United har satt torsdag som deadline för en försäljning av Lukaku. Den tidiga deadlinen ska bero på att United vill hinna säkra en ersättare om Lukaku säljs.

Diskussionerna med Inter fortsätter och fortfarande har Inter svårt att möta Uniteds krav. BBC:s Simon Stone skriver på Twitter att diskussionerna fortsätter.

Dembélé om Lukaku lämnar

Lyons anfallare Moussa Dembélé ska vara ett alternativ för Manchester United ifall Lukaku lämnar klubben.

Rojo överväger att lämna

”Marcos Rojo kommer att överväga en flytt från Manchester United ifall han tror att möjligheterna kommer på Old Trafford blir begränsade den här säsongen,” skriver ESPN:s Rob Dawson.

Den argentinska försvararen ska ha intresse från klubbar i Italien, Frankrike och Spanien.

Dawson menar dock att Rojo har imponerat på Ole Gunnar Solskjaer under försäsongen och efter segern mot Tottenham sa managern att Rojo ”har tagit sin chans”. United har dock, Rojo inkluderat, sex mittbackar i truppen och jagar fortfarande en ny.

Solskjaer i Kristiansunds trupp

Kristiansund reser med 26 spelare till Oslo för morgondagens match mot Manchester United, meddelar klubben på sin hemsida. Det mest notabla namnet är Noah Solskjaer, som kan få göra sin första a-lagsmatch mot pappas lag.

#FiveKeyQuestions

Manchester United-supportrar har skrivit ett öppet brev till Glazerfamiljen, som äger klubben. I brevet, som bland annat har uppmärksammats av Telegraph, ställs fem nyckelfrågor till ägarfamiljen.

https://twitter.com/TFWriter/status/1155855533305409536

Målvakten gravid

Vi gratulerar Siobhan Chamberlain, som är gravid med sitt första barn! Damlagets målvakt kommer därför att delta i ett reducerat träningsprogram och utforska aktiviteter vid sidan av planen hos klubben.

Därmed blir det genast mycket tydligare varför United signerade det engelska landslagets tredjemålvakt Mary Earps.

Chamberlain, som är 35 år gammal, har emellertid inga planer på att lägga handskarna på hyllan. ”Jag kommer att komma tillbaka och jag avser att komma tillbaka bättre än tidigare,” skriver hon. Födseln är beräknad till nästa år.

”Det är fantastiska nyheter för Siobhan och vi är alla så glada för henne och Leigh,” säger Uniteds tränare Casey Stoney till Uniteds hemsida.

”Siobhan kommer att stöttas helt och hållet av klubben. Hon är en viktig spelare för oss både på och utanför planen och vi kommer att erbjuda henne ett träningsprogram som passar hennes behov.

”Vi har en stark trupp då vi går in i säsongen och vi kommer att försöka ta nya steg den här säsongen. Även om hennes namn inte kommer att finnas i laguppställningen kommer hennes erfarenhet och ledarskap fortsatt vara viktiga för oss.”

McManus första intervju

Tidigare idag meddelades att Abbie McManus nu är helt klar för United. Nedan följer hennes första intervju som Unitedspelare i videoformat (textversion i vår artikel från tidigare idag).

Spelschemat för reservlaget

Vi har idag fått spelschemat för Uniteds reservlag (U23) i Premier League 2, Division 2. United inleder ligaspelet med en bortamatch mot West Brom fredagen den 9 augusti. Första hemmamatchen är mot Reading en vecka senare. Säsongspremiär för reserverna blir annars mot Rotherham United i EFL Trophy redan den 6 augusti.

United säsongsavslutar hemma mot Aston Villa den 1 maj. Den matchen är en av tre matcher som ska spelas på Old Trafford. West Ham (augusti) och Sunderland (november) får också äran att spela på Old Trafford.

Vad gäller bortamatcher så kommer åtminstone matcherna mot Newcastle (augusti), Middlesbrough (november), Reading (december), Sunderland (april) och Fulham (april) att spelas på klubbarnas huvudarena.

Hela spelschemat återfinns här. 

I samband med att vi får spelschemat passar United även på att publicera en intervju med reservlagets nya tränare Neil Wood.