Inför: Manchester United – Milan

Embed from Getty Images

Plötsligt, plötsligt var försäsongen förbi. Det har blivit dags för genrep inför säsongspremiären nästa söndag och även dags för Ole Gunnar Solskjaer att, så gott som, sätta en premiärelva. På andra sidan mittlinjen i Cardiff står Milan, ett lag som spenderat tid på andra sidan Atlanten och som bara gjort ett mål denna försäsong. 

Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer hävdade, självfallet något diplomatiskt, att startelvan mot Chelsea inte är satt när han pratade med pressen efter Manchester Uniteds möte med Kristiansund. Att Solskjaer och Mike Phelan inte skulle ha en elva klar för sig med tanke på det gynnsamma skadeläget är förstås tomt snack. Frågan vi ställer oss mot Milan på lördag är snarare hur många minuter de spelare som är tilltänkta för startelvan får med seriepremiären åtta dagar bort. Gissningen är att något byte kan ske i halvlek och att något sker efter 60 minuter. Personligen tror jag inte att alla elva byten (om det ens blir så många) sker samtidigt.

David de Gea, vars långtidskontrakt sägs ska bli offentligt snart, startar högst troligt i målet. Spanjoren har haft en hyfsat lugn försäsong men behöver förstås matchtempo inför söndagen. Tre av fyra platser i backlinjen känns som säkra. Det är Aaron Wan-Bisakkas högerbacksposition, Victor Lindelöfs plats som en av två mittbackar och Luke Shaws plats ute till vänster. Vem som sedan tar platsen bredvid Lindelöf känns mer osäkert. Phil Jones haltade stundtals i Oslo, Axel Tuanzebe har varit stabil de minuter han spelat och Marcos Rojo kan man, märkligt nog, inte räkna bort sommaren 2019. Vi landar dock på att det blir Chris Smalling, som trots allt fick en uppsjö minuter tillsammans med Lindelöf ifjol som går in i mitten.

Embed from Getty Images

Mittfältet då? Ja, där har ju trots allt Scott McTominay gått från klarhet till klarhet i sommar. Med tanke på Nemanja Matics tröghet så känns det som om McTominay som en av två mittfältare lite lägre ner i banan. Den andre torde vara Paul Pogba, då Solskjaer förkunnat att en startelva utan fransmannen inte är en riktigt startelva. Spelar Pogba lägre ner i banan kan Juan Mata tänkas få rollen som offensiv mittfältare bakom anfallaren, en roll han trots allt trivs och platsar bäst i.

Framåt får vi hoppas att Marcus Rashford återfinns på den position han ska ha, det vill säga längst fram. Visst, Rashford hanterar kanterna med sin snabbhet, men full potential nås inte på andra positioner än som spets. Med det sagt återstår två positioner att fylla. Anthony Martial bör få vänsteryttern medan det kanske är mest spännande att se hur Solskjaer löser högern. Både Daniel James och en viss Mason Greenwood aspirerar, och precis som mången annan tycker jag att den senare ligger längre fram i hackordningen. Om Solskjaer resonerar likadant är mer oklart, det skulle förvåna om han vågade spela Greenwood från start mot Chelsea, varför det kanske inte är särdeles sannolikt nu heller.

Embed from Getty Images

Ovanstående resonemang bygger förstås på att Romelu Lukaku inte är tillgänglig. Belgaren flög inte med laget till Cardiff och börjar snart gå att räkna bort helt. Gällande bytena så gissar jag att Matic, Andreas Pereira, Tuanzebe och Ashley Young ligger nära till hands att få en halvlek framom en halvtimme.

Möjlig startelva:

Milan

Motståndarna, AC Milan, har precis som United deltagit i den något diffusa försäsongsturneringen International Champions Cup. Man har gjort det på andra sidan Atlanten under slutet av juli och man har gjort det utan att vinna och göra mål. Marco Giampaolos mannar föll först med 1-0 mot Bayern München i Kansas för att sedan förlora med samma siffror mot Benfica i Foxborough. Utöver de två matcherna har Milan mött Serie C-laget Novara hemma på Milanello. Den matchen slutade 1-1 efter att Theo Hernandez kvitterat för Milan.

Milan slutade femma i ligan ifjol och skulle tack vare den placeringen ha spelat Europa League i höst. Financial Fair Play-bestämmelserna satte dock stopp för den medverkan och Roma fick chansen i Europa. Just den fadäsen är rätt synonym för dagens Milan som haft det enormt struligt med ägarstruktur, managerbyten och spelaromsättning de senaste säsongerna.

Embed from Getty Images

Truppen har kryddats med ett antal spelare under sommaren där kanske just Hernandez hör till de mer namnstarka. Fransmannen anslöt från Real Madrid i början på juli och är som tidigare nämndes klubbens ende målskytt hittills i sommar. Nu går han skadad och missar mötet i Wales.  Milan har också löst ut Franck Kessié från Atlanta efter att ivorianen varit inlånad de två senaste säsongerna. Framåt har man stärkt upp med portugisen Rafael Leao som anslutit från Lille. Huruvida han är redo för spel redan på lördag är oklart då övergången blev klar den 1 augusti.

Embed from Getty Images

I truppen återfinns en av fotbollsvärldens bästa unga målvakter i Gianluigi Donnarumma som trots vissa rykten verkar bli kvar i Milano kommande säsong. På mitten hittar vi veteranen Lucas Biglia och framåt återfinns Liverpool- och Sunderlandbekantingen Fabio Borini. Han har sällskap av det som skulle bli en toppvärvning för Milan 2017. Andre Silva plockades då in från Porto utan att alls rosa marknaden. Han spenderade fjolåret på lån i Sevilla utan att imponera där heller.

Historik

Manchester United har mött Milan förhållandevis få gånger genom åren. Lagen har drabbat samman tio gånger och står på fem segrar var då vi räknar tävlingsmatcher. Senast lagen möttes var under försäsongsturnén ifjol. Den matchen slutade oavgjort, 1-1, efter mål av Sánchez. United vann sedan straffläggningen med 8-7. Senaste mötet då det gäller tävlingssammanhang hämtas från säsongen 2009/10 då United slog ut Milan ur åttondelsfinalen i Champions League.

 

Matchfakta

Manchester United
Milan

Matchinformation

Turnering: Träningsmatch (International Champions Cup)
Tid: Lördagen den 3 augusti 2019, 18.30
Plats: Millennium Stadium, Cardiff
Teve: MUTV/Strive

Manchester United

Målvakter: De Gea, Grant, J Pereira, Romero
Försvarare: Dalot, Jones, Lindelöf, Rojo, Shaw, Smalling, Tuanzebe, Wan-Bissaka, Young
Mittfältare: Chong, Fred, Gomes, James, Lingard, Matic, McTominay, A Pereira, Pogba, Mata
Anfallare: Greenwood, Martial, Rashford
Osäker status: Darmian, Lukaku, Sánchez
Frånvaro: Bailly (skadad)

Milan

Målvakter: A. Donnarumma, G. Donnarumma, Plizzari, Reina
Försvarare: Calabria, Conti, Gabbia, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, Strinic, Laxalt
Mittfältare: Biglia, Bonaventura, Brescianini, Calhanoglu, Krunic, Mionic, Paquetá, Kessié
Anfallare: André Silva, Borini, Capanni, Capone, Castillejo, Maldini, Suso, Piatek
Frånvaro: Caldara, Hernández (skadade)

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS