Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Harry Maguire klar för Manchester United

Under fredagseftermiddagen kommer samstämmiga rapporter om att Manchester United och Leicester till slut kommit överens om en övergångssumma för Harry Maguire.

Vad vi kan se är det Sam Wallace och John Percy från The Telegraph som först kommer med nyheten om att en överenskommelse om Harry Maguire kom imorse, och att United betalar 85 miljoner pund för den engelske mittbacken, vilket alltså skulle göra honom till världens dyraste försvarare.

Senare har ett flertal andra journalister bekräftat uppgifterna, exempelvis Manchester Evening News som visserligen påstår att prislappen stannar på 80 miljoner pund, men det finns säkert klausuler och sådant som gör siffrorna osäkra.

Även Craig Norwood, som av många anses vara väldigt trovärdig, har hakat på vad gäller uppgifterna.

Enligt rapporterna skall spelaren komma överens om det personliga kontraktet med United, men sannolikt har parterna redan kommit en bit där. Även om reglerna säger att man inte får förhandla kontrakt med en spelare under kontrakt med en annan klubb efterlevs det sällan i den här typen av situationer. Maguire skall givetvis också klara den obligatoriska läkarundersökningen, vilket så gott som alltid går galant.

Uppdatering

Även BBC:s extremt trovärdige Simon Stone har skrivit om det, och enligt honom är det 80 miljoner pund som övergångssumman landar på. Stone rapporterar om läkarundersökning i helgen.