Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Harry Maguire: Är i laget för att förhindra mål och hålla nollor

Traditionsenligt får Uniteds nyförvärv sitta ned i en längre intervju med klubbens media. Harry Maguire har gjort precis detta, och här nedan följer ett urval av vad klubbens nya rekordback har att säga.

Hela intervjun är tillgänglig i videoformat på MUTV och i Uniteds officiella app.

Förra året vid den här tiden förberedde du dig för en Premier League-premiär mot United på Old Trafford, nu är du här istället. Hur känns det?

Det är otroligt. Det är ett väldigt stolt ögonblick för mig själv att få ansluta till en så stor klubb, något som jag verkligen ser fram emot och jag kan inte vänta på att få dra igång. Som du sa, första matchen förra säsongen var på Old Trafford. Det är den typen av matcher jag alltid tittar mot när jag spelar i Premier League. Old Trafford, på bortaplan, och nu är det mitt hem. Det är något jag verkligen ser fram emot och jag kan inte vänta på att dra igång.

Hur har försäsongen gått för dig hittills? Du måste hoppas på att vara i tankarna om att få spela den första matchen?

Ja, jag brukar köra ned huvudet, jag har jobbat hårt och deltagit i alla träningar och matcher för Leicester så jag känner att min fysik är där. Det var viktigt för mig att om det till slut skulle bli någon flytt, som jag ville, så skulle jag vara redo och kunna övervägas till att spela den första matchen. Så jag känner att jag är redo att köra och det är helt enkelt upp till tränaren.

Vad har du att säga om tränarens plan, inte bara för den här säsongen utan för framtiden också?

Det är ett ungt lag nu och vi har stora ambitioner för framtiden. Jag tycker att vi måste börja vinna titlar igen och jag tror att det är något som tränaren vill ta till klubben, och hans vinnarmentalitet som han har från tidigare är något som kommer hjälpa alla killarna. Det är något som jag är säker på att han och tränarstaben vill ta in till klubben och vi ser alla fram emot det.

United ser sig alltid som en familjär klubb, är det något som bidrog till att du kom hit och något som du har lagt märke till under din första dag här på träningsanläggningen?

Ja, det är en fantastisk klubb. Det är en klubb som jag alltid har kollat på och sett upp till när jag var yngre. Man drömmer alltid om att gå ut på Wembley och Old Trafford, de är de två stora arenorna när du är liten. Och nu är jag en del av det… Jag kom hit idag och jag har känt mig så välkommen här och jag kan inte vänta på att få starta, jag kan inte vänta på att få träffa grabbarna och förhoppningsvis kan vi bara köra på.

 Hur mycket känner du att du har växt och utvecklats som spelare under de senaste säsongerna?

Jag känner att jag har fått mer erfarenhet av att spela i Premier League, jag har blivit mer självsäker, mer bekväm med miljön. Erfarenhet är en viktig sak, du spelar mycket som en ung kille och du lär dig av att ta dig upp från League One till Championship. Jag känner att det verkligen hjälpte mig att kunna hantera olika situationer. En stor sak genom de senaste åren har varit att få mer erfarenhet av att spela i Premier League och bli mer bekväm med det.

Vad skulle du säga att dina styrkor är som spelare?

Först och främst ger jag allt för laget, jag är en lagspelare. Jag ska givetvis försöka bidra med olika egenskaper till laget. Lugn och trygghet. Det viktigaste är att vinna och jag hoppas att jag kan bidra med det till klubben.

Du har inte hunnit träffa dina nya lagkamrater än, men hjälper det att du redan känner flera av dem från det engelska landslaget?

Ja jag känner flera av grabbarna här och jag känner att det verkligen hjälper. Jag tror att jag kommer att komma in i laget väldigt fort och det borde hjälpa mina prestationer på planen också. Självklart, Marcus (Rashford) och Jesse (Lingard) var på VM med mig och vi hade en väldigt bra tid där, och ”Youngy” också (Ashley Young) och han lyckades få till en bra assist under VM till mig med så det är något jag verkligen ser fram emot att få träffa dem och bli redo för säsongen.

Att göra ett mål eller att förhindra ett, vad ger dig mest nöje som mittback?

Definitivt att förhindra ett mål. Först och främst ser jag mig själv som en bra försvarare. Det är min huvudsakliga uppgift, jag är i laget för att förhindra mål och hålla nollor och allt annat som kommer därtill är en bonus. Något som jag givetvis gillar att göra men att förhindra ett mål och hålla nollor är min prioritet.

Avslutningsvis, har du något att säga till United-fansen?

Jag är väldigt stolt över att vara här. Det är en så stor klubb och jag ser verkligen fram emot att få komma igång. Jag hoppas att det kommer bli en framgångsrik säsong och jag kommer att ge allt jag har för den här klubben.

Liveblogg: Harry Maguire klar för Manchester United