Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Spelarna har vårt förtroende

Embed from Getty Images

Premier League sparkar igång ikväll, fredag, men helgens huvudmatch spelas på söndag mellan Manchester United och Chelsea på Old Trafford. Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför drabbningen och fick bland annat svara på frågor om de uteblivna värvningarna, Romelu Lukaku, Alexis Sanchez och VAR.

I övrigt menade Solskjaer att Mason Greenwoods väg fram nu är enklare. Vi avslutar också med de senaste lagnyheterna inför matchen till helgen.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer blev pressad på en hel del frågor gällande det nyss avslutade transferfönstret, vilket ni inledningsvis får möjlighet att ta del av. Norrmannen såg emellanåt en aning stressad ut, men lyckades ändå vara tydlig med sin ståndpunkt.

Var du frustrerad på uteblivna värvningar igår?

Jag anser att när transferfönstret stänger är det… en stor skön lättnad. Nu är allt klart och vi vet vad vi har att se fram emot med. Jag är väldigt glad över de tre vi har värvat.

Fansen och media förväntade sig mer, kan du förstå deras frustration?

Det är inte känslan inom klubben. Det är inte känslan med de supportrarna som jag har träffat, de är exhalterade över de vi har värvat. Så klart kommer det alltid att finnas supportrar där ute som vill att vi värvar spelare, det är bara en del av att vara här. Spelarna som är här nu har blivit visade vårt förtroende.

Lukaku lämnade klubben igår, är du besviken över hur det fortlöpte? För i slutet tränade han ju inte ens här?

Det var dags för ”Rom” att lämna nu. Vi fick en bra deal och han är glad, så jag tror att båda parterna avslutade dealen som den borde. ”Rom” var skadad under försäsongen och deltog inte, så jag hoppas bara för hans del att han får en bra start i Inter Milan.

Embed from Getty Images

Lukaku har stått för 42 mål över två säsonger, kan spelare som Rashford och Martial fylla det tomrummet?

Så klart har ”Rom” bra statistik, han är en av de bättre nummer nio-spelarna omkring när du vill spela med den typen av anfallare, han är den typen av targetspelare. För mig, jag är väldigt självsäker på att vi kommer få mål ifrån Martial, Rashford och vi har Dan (James) som kommer in och skapar, och jag är säker på att Jesse (Lingard) kommer att göra fler mål. Så, vi har en annan typ av offensiv uppställning den här säsongen. Det har vi.

Anser du att anfallet är bättre nu, trots att Lukaku har lämnat, än vad det var i slutet av förra säsongen?

Ibland så… Ja, i slutet av förra säsongen gjorde vi inte särskilt många mål, det gjorde vi inte. Och du har spelare som du tror kommer att göra en inverkan och Mason Greenwoods väg fram skulle ha blivit väldigt mycket svårare om vi hade haft en annan anfallare där. Så för mig, jag tror att Mason kommer att spela och vara involverad mycket. Och när han är det kommer han att göra mål.

Gary Neville pratade igår om att Lukaku inte har varit helt professionell under sommaren. Vad är din bild?

Jag har alltid haft en bra relation med ”Rom”. Öppet och ärligt. Jag har inga problem mellan mig och ”Rom”, inga alls. Men vi är, givetvis, väldigt glada över alla som finns här nu.

Det har varit mycket prat om Paul Pogba, hur har hans attityd varit?

Alltid densamma. Han har varit jättebra, det har jag alltid sagt varje gång jag har blivit frågad om Paul. Jag fortsätter att säga samma sak, när han kommer in, när han tränar, när han spelar är han helt fantastisk.

Embed from Getty Images

Trots en ny säsong runt hörnet så ligger det ett moln över här, tror du att ni kan ändra på det och få det rätt igen?

Så klart vill vi få det rätt igen, och det enda sätter som vi kan ändra på tvivel och liknande är att spela bra fotboll. Det är att visa upp det laget som vi vill vara, den typen av fotboll som vi vill spela, och när våra fans ser de intentionerna har de alltid stöttat laget. Men som jag sa tidigare, jag har inte haft något inom laget och klubben som gjort att vi inte känner oss självsäkra, vi har inte tagit del av det negativa som du pratar om.

Nettospenderandet har varit på omkring 66 miljoner pund när Lukaku nu lämnat, är det verkligen vad som behövdes för att göra Manchester United mästare igen?

Jag sa tidigare, under försäsongen, och förra säsongen likaså, att detta inte handlar om en ”quick fix”. Det handlar om en längre ombyggnad, om att få till rätt spelare och rätt personer in. Och det är inte tid för att helt plötsligt de tre senaste dagarna ändra på den attityden, när du inte har fått de rätta personerna eller de rätta spelarna, och du inte har fått de rätta svaren från spelarna som du ville ha. Om det finns tvivel… Mestadels finns det inga tvivel, så då litar du hellre på de du redan har.

Så pengarna fanns där om rätt spelare hade dykt upp?

Ja, det finns pengar tillgängliga när rätt spelare är tillgänglig.

Vad känner du om att ställas emot Frank Lampard?

Jag är bara glad över att han inte spelar (skratt). För han gjorde mål, eller hur. Men det är ingen skillnad gentemot någon annan tränare egentligen. Vi är nu inte spelare längre utan tränare. Vi träffades på ett tränarmöte i onsdags och jag pratade med honom där.

Alexis Sanchez, finns det en chans att han lämnar innan det europeiska fönstret stänger? Och om han stannar, finns det hopp om en nystart för honom med Lukaku borta?

Alexis har kommit in och tränat på bra. Självklart är han fyra eller fem veckor bakom killarna och har inte spelat förutom matchen bakom stängda dörrar här, men jag tror att han ser detta som en möjlighet han också att kunna sätta sin stämpel. Jag förväntar mig att han stannar, så det finns en anfallare där som vi tror kommer kunna göra en del mål.

Embed from Getty Images

Ashley Young är lagkapten. Men om han inte spelar, vem är det då?

Det finns några stycken i den gruppen precis under Ashley. Det finns några ledare där och du lär få en ledtråd på söndag.

Efter Huddersfield förra säsongen sa du att flera av spelarna inte skulle vara kvar i truppen. Förväntar du dig att några lämnar fram till den 2 september?

Det är möjligt, ja. Men grejen är snarare inte vilka vi inte vill ha här, utan vilka vi vill ha här. Detta kommer ni att se i laguttagningarna och i det långa loppet.

Vad är dina tankar om VAR inför den här säsongen?

Jag är för det när det gör de faktiska besluten rätt. Om du är två yards eller två centimeter fel så bedöms det, och det är en stor sak. Jag tror att det, om det används rätt, kommer att göra ligan mer rättvis.

Lagnyheter – senaste nytt

Ole Gunnar Solskjaer har bekräftat för MUTV att Harry Maguire kommer att starta matchen på söndag. Det blir då rekordvärvningens första match i United-tröjan, och vi kan nog med stor sannolikhet slå fast att det blir Victor Lindelöf som ackompanjerar honom i mittlåset.

”Ja, Harry är redo att spela. Jag är säker på att han kommer att sätta upp sig själv, när jag frågar honom på söndag morgon om han är redo. För han har spelat flera matcher för Leicester under försäsongen. Han har tränat bra och har sett skarp ut när han har varit här”, sa norrmannen om Maguire.

Embed from Getty Images

I övrigt menar Solskjaer att Mason Greenwood övervägs till en av anfallsrollerna efter sin fina försäsong, medan Eric Bailly och Tim Fosu-Mensah missar på grund av sina längre skadeproblem. Fortsättningsvis bekräftar United-managern att Paul Pogba är frisk igen efter sina ryggproblem, och kommer då givetvis också att starta matchen.

Däremot lär Alexis Sanchez mest troligt inte vara helt redo ännu, trots att han nu tränat för fullt sedan Copa America och blivit kvitt den efterföljande skadan som han ådrog sig i Chiles sista match.