Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rasism gör mig bara starkare; Sälj säger Schmeichel

Veckan är snart över, tyvärr betydligt mer i moll än vad vi trodde. Vi avslutar veckan med ett nyhetssvep modell kortare för att förhoppningsvis kunna vända blad och komma starkare till nästa då United skall ladda för bortamatch mot Southampton.

Rasism gör mig bara starkare

Paul Pogba och Marcus Rashford har fått ta emot skit från icke-tänkande grobianer den senaste veckan, för att de råkat missa straffar vilket vissa verkar tro har något att göra med deras hudfärg.

Fransmannen tog idag till sociala medier för att skicka ett starkt budskap. Som caption till bilden skrev han

”Mina förfäder och mina föräldrar led för att min generation skall vara fri idag, att arbeta, ta bussen, att spela fotboll. Rasistiska förolämpningar är okunnighet och kan bara göra mig starkare och motivera mig att kämpa för nästa generation.”

Mängder med fotbollsspelare (och många andra) har svarat med olika typer av kommentarer, bland annat Kylian Mbappé, Alexandre Lacazette, Memphis Depay, Juan Cuadrado och Uniteds egen Tim Fosu-Mensah, bara för att nämna ett fåtal.

Pogba skrev sedan en längre kommentar på sitt inlägg på Instagram.

”Det tog mig några dagar att kommentera rasismen riktad mot mig. När jag håller min son vid väggen med mina hjältar kommer det förflutna och framtiden samman. Medan jag ser de fantastiska prestationerna de gjort för jämlikhet och frihet hoppas jag att min sons generation kommer att uppnå så mycket mer på vägen till rasfred. Jag ber att min son inte kommer att växa upp i en värld av ’oss’ mot ’dem, utan istället i en värld där alla kan uttrycka och vara sig själv utan konfrontation. Jag ber om att de som drabbas av rasism ska vara starka. Jag ber Gud att förlåta förövarna och ge mig tolerans och förståelse gentemot dessa fattiga själar. För oss alla som vaknar varje dag för att slåss våra strider och tjäna Honom, får vi vara fria, må vi vara friska, får vi vara starka, får vi aldrig förlora tron. Det är ett så gammalt trick att försöka försvaga någon genom att attackera hans/hennes hudfärg, kön eller trossystem. Det får mig att skratta så löjligt att det är. Tillsammans kommer vi alltid att vara starkare. Till alla supportrar, lagkamrater och vänner som skickade mig så många fina meddelanden från så många länder, min djupaste merci, jag läste dem alla.”

Sälj säger Schmeichel

Det må ha twittrats i frustration, men Peter Schmeichel verkar inte ha alltför mycket tilltro till den trupp Manchester United har. Efter gårdagens förlust twittrade han ut ”Det finns hopp, internationella transferfönstret är öppet för försäljningar till andre september”.

Det är svårt att inte hålla med dansken när United redan efter tre omgångar ligger fem poäng efter Liverpool…