Sánchez ”klar idag”; Vänsterbacken Rojo; Levitt steppar upp

Embed from Getty Images

På måndag slår transferfönstret igen ute i Europa. En spelare som inte verkar vara kvar då är Alexis Sánchez. En spelare som kan vara kvar i Manchester United, trots ihärdiga rykten om motsatsen, är Marcos Rojo. Förutom lite transfersnurr så noterar vi att Scott McTominay fått landslagskallelse och att Dylan Levitt får förtroendet i det walesiska a-landslaget. 

Ingen ersätter Sánchez

Alexis Sánchez verkar ha gjort sitt i Manchester United, något vi konstaterade redan igår. Idag menar trovärdige Simon Stone att affären med Inter kan gå igenom idag. Stone menar också att Manchester United inte kommer att ta in en ersättande, kontraktslös, spelare. Ole Gunnar Solskjaer sägs vara nöjd med den trupp han förfogar över. Det betyder i sådana fall att vi kan räkna bort exempelvis Fernando Llorente ur ekvationen. Att Solskjaer skulle vara ”nöjd med sin trupp” får en dock att tvivla på om allt verkligen står rätt till.

Rojo blir kvar?

Igår rapporterade vi om Manchester Uniteds vänsterbacksproblem när Luke Shaw nu är borta på grund av skada. Följetongen fortsätter idag då The Guardian menar att Shaw missar minst fem veckor och att det i sin tur gör att Ole Gunnar Solskjaer knappast är intresserad av att sälja Marcos Rojo. Rojo, som kan spela vänsterback (men som absolut inte ska göra det) ses som det enda alternativet till den labile Ashley Young i Shaws frånvaro. The Guardian nämner Matteo Darmian i förbifarten, men den transferryktade italienaren är att föredra till höger om han prompt måste spela.

Anthony Martials skada verkar hålla honom borta över helgen, åtminstone. The Guardian menar att mötet med Southampton på lördag är uteslutet.

Embed from Getty Images

Landslagsuppdrag i september

Scott McTominay har fått Ole Gunnar Solskjaers förtroende på det centrala mittfältet under säsongsinledningen. Är man småelak kan man säga att det beror på brist på bättre alternativ, är man lite snällare så har McTominay växlat upp jämfört med fjolåret och gått förbi Nemanja Matic. Uttagen i det skotska landslaget blir han så gott som alltid, oberoende av antalet minuter i rött. September månads samling är inget undantag. McTominay är en av spelarna som ska möta Ryssland och Belgien. Skottland har inlett kvalet knaggligt och behöver poäng, helst sex stycken, för att knipa en plats i EM 2020.

Även Wales ska kvala i september. Ryan Giggs kompletterade igår truppen med ingen mindre än Dylan Levitt. 18-åringen, som visat pigga takter i reservlaget i höst, var ursprungligen uttagen i U21-truppen, men flyttas upp då Aaron Ramsey lämnat återbud. Daniel James är sedan tidigare uttagen.

Zlatan gör en Zlatan

Zlatan Ibrahimovic har inte glömt Manchester United…

Two Cantonas…

Vi påpekade det redan igår, förvisso, men det tål att upprepas att Eric Cantona på torsdag mottar UEFA President´s Award.

Bury uteslutna

Det kommer knappast som en överraskning, men nu är det definitivt att Bury FC utesluts ur League One. Beslutet fattades igår kväll och bottnar i klubbens dåliga ekonomi och oförmåga att presentera hållbara lösningar för hur denna ska förbättras. Klubben hade fram till igår på sig att hitta en köpare, men när C&N Sporting Risk (som sades vara villiga att ta över) drog sig ur blev sortin definitiv. League One kommer nu att spelas med 23 lag. Tre istället för fyra lag kommer att degraderas och Bury blev första klubb att plockas ur seriesystemet sedan Maidstone år 1992.

Den här dagen…

…för åtta år sedan besegrade vi Arsenal med 8-2. En hel del har hänt sedan dess.

https://twitter.com/utdxtra/status/1166487504540852225

 

 

 

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS