Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Alexis Sanchez lånas ut

Manchester United har nu bekräftat det vi alla visste skulle hända; Alexis Sanchez lånas ut till Inter fram till den 30 juni 2020.

Historien kring Alexis och Manchester United är alldeles för välkänd, och nu får den alltså åtminstone ett års paus.

Chilenaren slog igen hemma i Chile innan han via ett år i River Plate hamnade i Udinese. Därifrån lockades han till Barcelona, men efter att Neymar värvats 2013 och Luis Suarez kommit 2014 blev han överflödig hos katalanerna, och kosan styrdes till London och Arsenal där han var deras bästa spelare under tre säsonger.

I januari 2018 var det dock bara sex månader till hans kontrakt skulle gå ut, och trots stort intresse från Manchester City valde han att komma till United i en bytesdeal mot Henrik Mkhitaryan – och förväntningarna var lika enorma som hans lön var hög.

18 månader senare går det inte att konstatera annat än att han är en av Manchester Uniteds absolut sämsta spelarköp någonsin, om inte det sämsta. På 45 matcher (31 från start, 14 inhopp) har han mäktat med blott 5 mål, och spelat har inte imponerat överhuvudtaget. Värvningen har också ställt till det i lönestrukturen, då exempelvis David de Gea ser på Alexis lön och naturligtvis vill tjäna lika mycket.

Embed from Getty Images

Som vanligt när det kommer till den här typen av övergångar är inga summor officiella. Enligt normalt sett trovärdige Simon Peach skall det röra sig om ett lån på ett år, utan köpoption för Inter. United skall dessutom täcka runt 6,5 miljoner pund av Alexis lön, vilket är lite över hälften av vad han tjänar.

Noterbart är att efter att lånet är över återstår det ytterligare två år av Alexis kontraktstid, ett kontrakt som United inte lär vara sugna på att köpa ut honom från, eller någon annan klubb villig att ta över såvida inte Alexis hittar sitt gamla själv och lite därtill i Inter.

Även Inter, där Alexis blir lagkamrat med Romelu Lukaku, har bekräftat att de lånar in chilenaren.