Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Chris Smalling lånas ut till Roma

Nästa lån av en etablerad spelare är nu bekräftat. Chris Smalling lämnar Manchester United under (minst) ett år då AS Roma bestämt sig för att det är han som skall styra upp deras försvar under säsongen som kommer.

Att Smalling skulle lånas ut har varit känt ett tag, Roma har tidigare under dagen twittrat ut att mittbacken klarat läkarundersökningen, så att den italienska klubben skulle presentera honom under dagen kommer inte som någon skräll.

https://twitter.com/ASRomaEN/status/1167497343769427968

Ole Gunnar Solskjaer pratade också om lånet på förmiddagens presskonferens. Då sa han följande:

”Det kom upp de senaste dagarna, den här möjligheten för Chris. Vi satte oss ner och diskuterade det. För tillfället har vi sex friska mittbackar och jag kunde inte lova Chris regelbunden fotboll. Han är på planet över nu och jag tror att han kommer att njuta av erfarenheten där. Jag är säker på att han kommer att komma tillbaka starkare.”

Enligt Simon Peach kommer Roma betala tre miljoner euro för dealen. Det är i skrivande stund oklart om det är för att täcka lönen, eller om de betalar 3 miljoner euro plus hans lön.

Det är inte sagt något om Roma har en köpoption, så vi får utgå från att de inte har det. Precis som Alexis är Smalling därför Unitedspelare igen efter den 30 juni 2020, då har han ytterligare två år kvar på sitt kontrakt med United, plus ytterligare ett optionsår.

Vi önskar givetvis Chris ett stort lycka till i Roma.