Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nobb från Pogba; Darmian hemma igen; Ungdomar till landslagen

I dagens nyhetssvep uppmärksammar vi ett gäng ungdomar som ska iväg på stundande landslagsuppdrag samt att Matteo Darmian, av allt att döma, kommer flytta hem till Italien innan det europeiska transferfönstret stänger imorgon vid midnatt. 

Det blir även lite snack kring Paul Pogba där ett nytt kontrakt med Manchester United inte står högst upp på priolistan.

Mirror: ”Pogba tackar nej till nytt kontrakt”

Att Paul Pogba inte ser sin framtid i Manchester United är vi nog alla rätt ense om. Hela sommaren har det ryktats om en flytt från England till bland annat Real Madrid men även en återkomst till Juventus. United har dock varit tydliga med att man inte kommer sälja sin stjärna såvida man inte skulle få väldigt bra betalt, men någon flytt kommer det inte bli den här sommaren med tanke på att transferfönstret i Europa stänger imorgon vid midnatt.

”Pogba kommer spela för oss,” sa Ole Gunnar Solskjaer på presskonferensen efter gårdagens match mot Southampton. Men ska man tro Mirror kommer fransmannen inte att signera ett nytt avtal med klubben, man menar att det i sådana fall skulle försvåra en eventuell övergång nästa år. 26-åringen har inte heller gjort någon hemlighet av att han söker en ny utmaning vad det lider.

Pogbas kontrakt med United löper ut om två år men klubben har också en option på ytterligare ett år.

Darmian: ”Skönt att vara hemma igen”

Embed from Getty Images

Ännu är inget officiellt vad gäller Matteo Darmians framtid, men det mesta tyder på att italienaren kommer göra flytten till hemlandet innan det europeiska transferfönstret. Nästa klubbadress för 29-åringen blir av allt att döma Serie A-nykomlingen Parma, och enligt honom själv är det skönt att vara hemma igen.

”Jag är glad över att vara hemma igen. Det här är en viktig möjlighet för mig att ta mig tillbaka in i landslaget igen”, säger Darmian till Sky Sport Italia.

Ytterbacken blir därmed den tredje spelaren som lämnar Manchester United för den apenninska halvön efter att både Romelu Lukaku och Alexis Sanchez flyttat till Inter.

Övergångssumman uppges landa på ynka €1.5 miljoner.

Ungdomar på landslagsuppdrag

I slutet av veckan presenterade de engelska U-landslagen sina trupper inför landslagsuppehållet som stundar. Förutom Teden Mengi har alla spelare som nämns nedan varit med i A-truppen, där det framför allt är Mason Greenwood och Angel Gomes som sticker ut lite extra kanske. James Garner debuterade förra säsongen och var även med under försäsongsturnén.

Brandon Williams har även han varit med i A-truppen men har då fått sitta på läktaren. Det var dock inte vilken match som helst han fick uppleva, nämligen den mot Paris Saint-Germain på Parc des Prince när United osannolikt tog sig vidare i Champions League i våras.

Ross målskytt i storseger

Jane Ross skrev in sig i målprotokollet när Skottland asfalterade Cypern med 8-0 på hemmaplan i EM-kvalets första omgång. Unitedanfallaren gjorde Skottlands 4-0 mål.