Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Borthwick-Jackson lånas ut igen

På måndagskvällen meddelar Manchester United att ytterligare en spelare lämnar klubben på lån. Det är den 22-årige vänsterbacken Cameron Borthwick-Jackson som går iväg på sitt fjärde lån, den här gången till Tranmere Rovers i League One.

Borthwick-Jackson kan tänkas tillhöra kategorin spelare som alla inte vet faktiskt fortfarande tillhör Manchester United, men det gör han alltså. Han har kontrakt över säsongen, och faktiskt option på ytterligare ett år.

Det var dock ett bra tag sedan han var aktuell för någon form av A-lagsspel. Under 2015/16 fick han göra 14 matcher i United, sedan dess har han dock inte visat några tendenser på att vara bra nog för att spela i Premier League, och detta är alltså hans fjärde lånesejour.

Säsongen 2016/17 var han utlånad till Wolverhampton i Championship, där blev det sex ligamatcher innan Wolves gav upp på honom och han återvände till Uniteds reservlag efter halva säsongen. 2017/18 skulle han spenderat i Leeds, även då i Championship. Där gick det om omöjligt ännu sämre, med bara en ligamatch som facit, och han återvände ännu en gång till Uniteds reservlag i januari.

Fjolåret spenderade han ytterligare en division lägre, hos Scunthorpe i League One. Där fick han i alla fall speltid med 29 ligamatcher, tyvärr slutade Scunthorpe näst sist i ligan och åkte ur.

Nu är det alltså Tranmere som hoppas att CBJ, som vi kallar honom, skall få ut mer av sin potential igen. Efter fem spelade matcher har de tagit fyra poäng och de placerar sig med det på 19:e plats. Vi önskar Cameron lycka till med att utveckla sitt spel där.