Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Darmian klar för Parma

Embed from Getty Images

Det har varit på gång de senaste veckorna och nu blir det också officiellt, Matteo Darmian lämnar Manchester United och flyttar tillbaka till Italien för spel med Parma.

Matteo Darmians framtid har länge varit oviss i Manchester United och under flera transferfönstren har han ryktats bort från klubben, men nu står det alltså klart att han lämnar England för att flytta hem till Italien där han kommer ansluta till Serie A-nykomlingen Parma. Övergångsumman uppges ligga på blygsamma €1.5 miljoner.

Darmian kom till United från Torino sommaren 2015 under Louis van Gaals ledning med förhoppningen att ta en fast ytterbacksplats. Det började också lovande för 29-åringen men allteftersom kändes det som han började tappa både form och kvalitet och blev aldrig sig riktigt lik igen.

Mycket torde ha berott på en ständig hemlängtan till Italien, och hans kärlek till sitt hemland gjorde han ingen hemlighet av när han intervjuades av Uniteds egna kanal för ett par månader sedan. Trots det har Darmian, vad det verkar, varit väldigt professionell och aldrig uttalat sig i media eller klagat över tillvaron i klubben. Inte heller har han försökt tvinga sig bort, vilket kanske skulle kunna ses som en enkel utväg om man nu verkligen vill bort. Men i det här fallet är det nog snarare så att längtan hem är större än längtan bort.

Det blev totalt 92 framträdanden för Manchester United och ett mål, vilket kom när han dunkade in en halvvolley med vänstern hemma mot Crystal Palace, 2016.

Vi tackar Matteo Darmian för sin tid i klubben och önskar honom lycka till i Parma.