Greenwood nära nytt kontrakt; Transferfönstret läggs om; Alexis om United-tiden

Mason Greenwood förväntas erbjudas ett nytt, uppgraderat kontrakt av Manchester United. I övrigt i dagens nyhetssvep får ni läsa om att det engelska transferfönstret förväntas flyttas tillbaka till det datum som tidigare gällde.

Fortsättningsvis får ni också möjlighet att läsa om Alexis Sanchez tankar om United och flytten till Manchester, samt att han inte alls hade någon skada efter sommaruppehållet.

Nytt kontrakt på bordet för Greenwood

Enligt The Athletic, som vi får klassa som trovärdiga, ska Uniteds yngling Mason Greenwood snart erbjudas ett nytt kontrakt med klubben. Det framgår inte hur många år det nya kontraktet förväntas landa på, men 17-åringen beryktas få en ny veckolön på omkring 25.000 pund plus diverse bonusar (som exempelvis per start i A-laget).

Greenwood skrev på ett nytt kontrakt så sent som i oktober förra året, så på det viset är det ingen panik med en kontraktsförlängning ännu. I det här fallet handlar det snarare om att klubben vill belöna anfallaren utefter sin fina utveckling och ligga i framkant med kontrakten för att slippa ställas i svåra situationer i framtiden – vilket kan tyckas vara väldigt sunt efter de senaste årens haverier på sina ställen.

I övrigt menar The Athletic att James Garner, Angel Gomes, Tahith Chong, Brandon Williams och Ethan Laird snart förväntas inleda förhandlingar om nya kontrakt.

Deadline Day senareläggs – igen?

Fram till för två år sedan stängde alla de stora ligornas transferfönster samtidigt. Sedan, med start förra sommaren, valde Premier League-klubbarna att stänga sitt fönster dagen innan premiärmatchen – med hopp om att de andra stora ligorna skulle följa efter.

Så har dessvärre inte blivit fallet och enligt The Times förväntas nu transferfönstret skjutas fram igen till samma datum som de andra ligorna (vilket i år var den 2 september). Detta betyder att klubbarna i så fall skulle ha möjlighet att värva spelare flera omgångar in i ligaspelet igen. Huruvida det är bra eller dåligt är upp till var och en att avgöra, men att det är bra att samtliga toppligor stänger sina transferfönster samtidigt är nog de flesta överens om.

Alexis ångrar inte United-flytt

Alexis Sanchez har, i en intervju med BBC:s Simon Stone, pratat ut om tiden i United. Chilenaren menar att han inte ångrar flytten till den röda delen av Manchester, men att han samtidigt inte har fått tillräckligt med speltid för att lyckas.

”Jag är väldigt glad över att jag gick till Manchester United. Jag har alltid sagt det. Det är den klubben som har vunnit mest i England.

”När jag gick till Arsenal var det fantastiskt – jag var glad där – men United växte just då, de köpta spelare för att vinna något. Jag ville ansluta mig till dem och vinna allting. Jag ångrar inte att jag gick dit”, berättar Sanchez för Stone.

Embed from Getty Images

Den 30-åriga anfallaren förklarar också att han inte har haft några skadeproblem sedan han kom tillbaka från sommarledigheten, vilket det rapporterades om från United-håll.

”Jag kände mig bra. Jag tycker att jag gjorde det bra i Copa America. Efter det, det (att inte spela någon försäsongsmatch) berodde på tränaren att låta mig spela. Du behöver ställa honom om den här frågan, inte mig”, avslutar Sanchez.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS