Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

AWB skadad; Månadens spelare; Hälsning från Darmian

I dagens nyhetssvep konstaterar vi att Aaron Wan-Bissaka tvingas lämna den engelska landslagssamlingen på grund av skada samtidigt som samme Wan-Bissaka är nominerad till månadens spelare i Manchester United. Matteo Darmian riktar även ett tack till klubben efter sin flytt till Italien. 

I övrigt noterar vi ny speltid för damernas bortamatch mot Tottenham den 13 oktober.

Skada stoppar Wan-Bissaka från A-landslagsdebut

Aaron Wan-Bissakas har fått en fin start i Manchester United och belönades i förra veckan med en uttagning till det engelska landslaget av Gareth Southgate. Nu kommer dock det trista beskedet att 21-åringen tvingas lämna återbud till matcherna mot Bulgarien och Kosovo på grund av en ryggskada och kommer därmed resa tillbaka till Manchester för rehab.

För Uniteds del innebär detta ett rejält bakslag då både Luke Shaw och Diogo Dalot i form av ytterbacksalternativ redan återfinns på skadelistan. Ole Gunnars Solskjaer ska givetvis vara hoppfull om att Wan-Bissaka ska vara redo för mötet med Leicester den 14 september, men än återstår det att se.

Sedan tidigare har även Paul Pogba tvingats lämna återbud till Frankrikes samling, detta på grund av skadan han ådrog sig nu senast i mötet mot Southampton.

Månadens spelare

Manchester United har nyligen presenterat kandidater till månadens spelare för augusti, och lite anmärkningsvärt är det, av de tre som tar plats, endast nyförvärven som är nominerade, vilket alltså innebär att Daniel James, Aaron Wan-Bissaka och Harry Maguire är de som gör upp om utmärkelsen.

Samtliga har figurerat i matcherna mot Chelsea, Wolves, Crystal Palace och Southampton. James har bland annat nätat i tre av dessa matcher och är därmed Uniteds bäste målskytt så här långt. Wan-Bissaka har gjort högerbacksplatsen till sin och stängt kanten i varje match i princip. Maguire gjorde en strålande debut hemma mot Chelsea och har därefter gjort det bra rent individuellt även om samspelet med Victor Lindelöf inte ser riktigt hundra ut än.

Min personliga röst lägger jag på Wan-Bissaka då han varit genomgående bäst och hela tiden hållit en jämn nivå. Släpper inte någon förbi sig och fyller dessutom på bra i offensiv riktning när läge ges.

Hälsning från Darmian

Matteo Darmian lämnade som bekant Manchester United i måndags och flyttade hem till Italien där han framöver kommer representera Parma i Serie A. Nedan följer några meningar om hans tid i United.

”De här fyra åren har varit en fantastisk resa! Jag är väldigt stolt över att ha varit en del av Manchester United-familjen! Att spela och vinna titlar för den största klubben i världen! Jag kommer aldrig att glömma alla fina ögonblick och minnen vi har tillsammans! Jag vill rikta ett tack till alla.”

Nytt speltid för damerna

Tiden för damlagets bortamöte med Tottenham är ändrad till 13.30, svensk tid.