Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

EL-truppen nominerad; Rojo väntar till december; Zelem ny lagkapten

Embed from Getty Images

Landslagsuppehållet pågår som bäst, men det hindrar inte att det händer saker kring Uniteds spelare. Truppen till Europa League är uttagen, samtidigt som två spelare är nominerade till FIFA:s världselva och två till månadens spelare i reservlagsligan. Utöver det noterar vi en skada på en av dammålvakterna och att Katie Zelem tar över damernas kaptensbindel efter Alex Greenwood.

Truppen till Europa League uttagen

Igår presenterade Manchester United de spelare som är registrerade för spel i Europa League. I sig innehöll presentationen inga större överraskningar, men ett par saker kan vi ändå notera.

  • Unge tjeckiske reservlagskeepern Matej Kovar är med på den så kallade a-lista, helt enkelt därför att han inte varit i klubben länge nog för att finnas på b-listan.
  • Daniel James klassas inte som ”local trained player”, det gör däremot Paul Pogba.
  • Demetri Mitchell, som går skadad för närvarande, är inte med trots att det finns en vakant plats på listan.

B-listan, som kan innehålla ett obegränsat antal unga, i klubben fostrade spelare, presenteras inte men på den finns av allt att döma reservlagsspelarna.

Embed from Getty Images

Keane om Ferguson

Roy Keane skapade rubriker för sina insatser på fotbollsplanen. Efter karriären gör han sitt bästa för att skapa rubriker utanför den samma. Keane passar i en intervju, där också Gary Neville medverkar, på att rikta en känga mot Sir Alex Ferguson.

Pogba och de Gea nominerade…

Paul Pogba och David de Gea är bägge nominerade till FIFA:s världselva. Totalt 55 spelare är med på listan som ska bantas ner till elva till den 23 september då elvan presentera på en gala i Milano. David de Gea fanns med på listan år 2018 medan Pogba får sägas ersätta Nemanja Matic som fanns med ifjol.

…och så även Garner och Williams

James Garner och Brandon Williams är även de nominerade. I deras fall handlar det om att bli augusti månads spelare i reservlagsligan. Bägge spelarna har imponerat i ett pånyttfött United.

James bäst i augusti

Föga överraskande blev det nyförvärvet Daniel James som utsågs till bäste Unitedspelare i augusti månad. Walesaren har fått en flygande start på karriären i United och gjorde tre mål under augusti. Någon större konkurrens om priset kan vi väl inte säga att det varit, men vi gratulerar självfallet James till utmärkelsen!

Rojo kan lämna i januari

Marcos Rojo hörde till spelarnas som sades kunna lämna United under det engelska transferfönstret, där Everton nämndes som det hetaste spåret. Nu bekräftar Rojo själv, för sydamerikansk media, att han hade möjligheten att gå, men att United bromsade. Argentinaren väntar nu ut hösten och tar ett nytt beslut tills dess att januarifönstret öppnar.

”Det är svårt att lämna när du tillhör en så stor klubb. Jag hade en möjlighet att gå till Everton, men enligt klubben eller managern var det inte möjligt. Nu kommer jag att slåss om en plats fram till december och fungerar inte det vill jag försöka lämna. Kvalet till Copa Amercia börjar i januari och där vill jag vara med. Jag vill inte lämnas utanför igen utan ta alla möjligheter jag kan för att få vara med.”

Embed from Getty Images

Zelem ny lagkapten

Damerna har presenterat sin lagkapten för säsongen. Det blir mittfältaren Katie Zelem som bär bindeln i år. Hon tar över efter Alex Greenwood som lämnade för Lyon i augusti.

Managern Casey Stoney säger sitt om Zelem…

…som även hon berättar om sin syn på att få bli lagkapten.

Ramsey skadad

Emily Ramsey, Uniteds reservkeeper, är skadad med dagar kvar till seriepremiären. Det är en armbågsskada som håller Ramsey borta från spel ett tag. Hur lång frånvaron beräknas bli uppges inte, men Mary Earps som tämligen klar etta och bland andra nyförvärvet Aurora Mikaelsen i laget har United det tämligen bra ställt på målvaktssidan.