Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

van de Sar som sportslig direktör; Watford byter tränare; De Gea ryktas til Italien

Söndagar brukar innebära lite lugnare nyhetsdagar och det är inget undantag idag, även om det går att hitta lite matnyttigt i dagens nyhetssvep. Ett par opålitliga källor slänger ut sig rykten och Watford byter återigen tränare. 

United vill ha van de Sar

Embed from Getty Images

Det är inte en comeback på planen som är aktuellt, utan platsen som sportslig direktör. Edwin van de Sar firade tidigare stora framgångar som spelare och har fortsatt på den vägen när han haft en viktig roll i att Ajax gått som tåget de senaste åren.

Det är Daily Mirror som kommer med nyheten att holländaren är högst upp på önskelistan när det gäller ny sportslig direktör. Då källan inte är den allra mest pålitliga är det bäst att ta fram saltkaret. Tidningen skriver att en flytt kan vara svår i dagsläget då det skulle uppfattas som ett svek från van de Sar om han lämnade Ajax nu.

De Gea till Juventus?

Embed from Getty Images

Påtal om dåliga källor. Fram med saltkaret och häll ut ordentligt. Nu är det Daily Express som skriver att Juventus vill börja samtala med spanjoren vid nyårsskiftet då de Gea går in på sina sista sex månader på kontraktet. Samtidigt skriver tidningen att United återigen kollar till hos Atletico Madrid för en ny målvakt då slovenen Jan Oblak ska vara högst upp på Uniteds önskelista.

Watford sparkar Gracia

Det är inte särskilt oväntat när klubben med sämst tålamod i Premier League valde att sparka tränaren Javi Gracia efter fyra svaga matcher i inledningen. Trots en stark position i ligan plus en cupfinal under förra säsongen fanns inte förtroendet kvar. Även Gracias bakgrundspersonal tvingas lämna.

Sánchez Flores tillbaka på Vicarage Road

Det tog inte många minuter innan Watford hade annonserat sin nya tränare. Quique Sánchez Flores, 54 år från Spanien tar på nytt över i Watford. Han hade huvudansvaret för klubben säsongen 2015/16, då de som nykomlingar hamnade på en stabil mittenplacering plus en semifinal i FA-Cupen. Trots det fick han då sparken och har fortsatt sin tränarkarriär i Espanyol och Shanghai Shenhua. Hur långt kontraktet sträcker sig är ingenting som har annonserats.