United bevakar Maddison; Longstaff distraherades av United

I dagens nyhetssvep får ni bland annat läsa om Manchester Uniteds intresse i Leicesters James Maddison. Ni får också möjlighet att läsa om att Sean Longstaff säger sig ha distraherats en aning av United-ryktena under sommaren.

I övrigt väntas ett beslut om ett framflyttat transferfönster närma sig, medan vi får en tillbaka blick av det trevligare slaget.

United bevakar Maddison

Manchester Uniteds beryktade intresse i Leicesters James Maddison har vi hört om tidigare. Ole Gunnar Solskjaer ska ha varit angelägen om att knyta till sig mittfältarens tjänster redan i somras, men 22-åringen ville inte pusha för en flytt redan efter ett år i klubben och det hela gick inte att lösa.

Embed from Getty Images

United ska dock, enligt Manchester Evening News, fortsatt hålla ett nära öga på spelaren inför nästa sommar. Maddison, som har kontrakt med Leicester till och med sommaren 2023, passar in i klubbens nya approach om att satsa ungt och brittiskt. Enligt MEN ska United hoppas att det faktum att Maddison spelar ihop med Marcus Rashford och Jesse Lingard i det engelska landslaget ha en viktig betydelse i slutändan.

Prislappen på Maddison ryktas kunna landa på en liknande summa som United värvade Harry Maguire för i somras, alltså runt 80 miljoner pund. På lördag får vi ännu en möjlighet att hålla ett höga på den kreativa mittfältaren när United tar emot Leicester på Old Trafford.

Flytt av transferfönstret – beslut väntar

De senaste två åren har sommarens transferfönster stängt dagen innan ligapremiären för Premier League-klubbarna. Förhoppningen var att de andra stora ligorna i Europa skulle haka på – men så har inte blivit fallet. Nu diskuterar klubbarna om att återigen flytta fram fönstret till slutet av augusti/början av september, likt de andra ligorna.

Simon Stone, på BBC, menar att ett möte ska hållas under dagen, men att ett beslut i frågan snarare lär fattas i november.

Longstaff distraherades av United-spekulationer

Manchester Evening News har skrivit en artikel gällande Sean Longstaff. Att United var intresserade av den 21-åriga mittfältaren under sommaren är allmänt känt, men då Newcastle krävde alldeles för mycket för spelaren – samtidigt som han inte ska ha varit Solskjaers förstaval – låste sig förhandlingarna och det hela rann ut i sanden.

Embed from Getty Images

Longstaff själv både bekräftar Uniteds intresse och erkänner att spekulationerna påverkade honom en del under sommaren.

”Man kan bli distraherad ibland av ljudet utifrån och kanske blev det så en aning för mig under sommaren. När du går någonstans ser du ditt ansikte på förstasidan av en tidning och när du slår på TV:n pratar folk om dig. Och det är inte som att de pratar om små saker, de pratar om saker som kan förändra ditt liv egentligen”, säger Longstaff.

Throwback Thursday

Vi avslutar dagens nyhetssvep med en tillbakablick som vi kan se om i oändlighet. Mer av detta under den nyss inledda säsongen, tack!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS