Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Leicester City

Embed from Getty Images

Landslagsuppehållet är över och Manchester United är åter tillbaka vid svarven. En intensiv period av matcher inleds med att ett svårbedömt Leicester gäster Old Trafford på klassisk lördagstid. Frågetecken som borde rätas ut är många, men frågan är om det snarare inte finns utrymme för än fler då skadeläget, än en gång, får sägas vara väldigt bekymrande.

Manchester United

Vissa förståsigpåare menade att det nyss avslutade landslagsuppehållet kom lägligt för Manchester United. Frågan är väl snarare om det verkligen kom så lägligt sett till hur Uniteds spel sett ut de senaste matcherna. United behöver spela sig ur den kris man befinner sig i och i normala fall borde ett hemmamöte med Leicester vara en okej omstart. Nu har vissa spelare matchat rätt hårt på landslagsuppdrag medan vissa inte är friska nog att spela trots drygt en och en halv vecka vid sidan om träningsplanerna. Optimalt? Nej.

Ska topplagen inte redan nu rymma iväg så behöver United börja vinna igen. Ska United börja vinna igen måste man hitta tillbaka till ens ett uns av det spel man visade främst i andra halvlek mot Chelsea, en halvlek som får sägas vara Uniteds enda fullt godkända denna höst.

Embed from Getty Images

David de Gea sägs ena dagen nobba ett nytt kontrakt med United för att nästa dag vara beredd att skriva på. Enklast vore det att spanjoren förlängde och fokuserade på att rädda bollar. Matcherna före landslagsuppehållet gav nämligen skäl till oro. Framför de Gea lär Harry Maguire och Victor Lindelöf bilda mittbackslås. Maguire ställs mot sin tidigare klubb och lär få fullt upp med att stoppa Jamie Vardy. Ashley Young lär ta högerbacken om Aaron Wan-Bissaka inte kan spela medan det har öppnats upp för Marcos Rojo i Luke Shaws och Diogo Dalots frånvaro. Alternativet är Young till vänster och Axel Tuanzebe till höger.

På mittfältet lär Scott McTominay och Nemanja Matic bilda defensiv mitt i Paul Pogbas frånvaro. Framför dem beror det mesta på om Jesse Lingard är i spelskick eller ej efter sin influensa. Är han det tävlar han med Juan Mata om en startplats. Vänsterkanten känns vikt för Andreas Pereira i Anthony Martials frånvaro. Fransmannens skada gör att Marcus Rashford lär ta hand om forwardspositionen, vilket inte får ses som helt optimalt sett till mötet med Southampton.

Embed from Getty Images

Rashford har inlett säsongen till vänster och har de facto sett vassare ut där än som anfallare. Nu är alternativen i det närmaste obefintliga och då får han finna sig i en renodlad anfallsroll. Daniel James, Uniteds bäste spelare så här långt denna säsong, är förstås given till höger.

Möjlig startelva:

Leicester City

Leicester ligger, efter fyra omgångar, tre i Premier League och har tillsammans med Liverpool och Manchester City en nolla i förlustkolumnen så här långt. Harmoni verkar råda i truppen sedan Brendan Rodgers fått sätta sin ordentliga prägel på truppen och försäsongen. Någon större avsaknad av Maguire verkar det inte heller finnas och även om Leicester får sägas ha stött på hyfsat bekvämt motstånd så här långt så ska man inte förringa insatserna.

De blåtröjade slog Bournemouth med klara 3-1 i sista matchen innan uppehållet och Rodgers variationer i formationerna, beroende på motstånd, verkar inte göra spelarna särdeles obekväma. Det troliga mot United får antas vara en 4-1-4-1-uppställning likt den mot Bournemouth.

Embed from Getty Images

Lika given som de Gea är hos United är Kasper Schmeichel hos Leicester. Peters son har förutom Jonny Evans den nya publikfavoriten Caglar Söyüncü framför sig. Turken har imponerat som Maguires ersättare dryga året efter att han anlände från Freiburg. Ytterbackspositionerna är vikta åt Ben Chillwell och Ricardo Pereira medan vi lär få se Wilfred Ndidi som defensivt ankare. Ndidi har imponerat under hösten och lär vara en spelare som klubbarna rycker i om inte i vinter så nästa sommar.

Framför sig lär han få Unitedryktade Youri Tielemans och James Maddison. Belgaren ryktades till United under försommaren medan Maddison även han sägs intressera Ole Gunnar Solskjaer. Harvey Barnes och Mark Albrighton tog hand om kanterna senast och lär få fortsätta där trots att duon byttes ut mot Bournemouth.

Embed from Getty Images

Framåt är det som sagt bara ett namn det handlar om och det är Jamie Vardy. Den avige Vardy har gjort tre ligamål hittills och verkar säsong ut och säsong in vara precis lika outtröttlig som tidigare. Vardy utgör ett hot för vilken backlinje som helst i ligan med sina löpningar bakom backlinjen och sett till att främst Lindelöf haft en del problem i positionsspelet i höst så lär inte Vardy vara sen att hugga.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har ett synnerligen starkt facit såväl totalt som i ligan och hemma mot Leicester. På totalt 128 matcher har United 66 segrar. På 26 Premier League-matcher har man 17 segrar och blott två förluster medan man totalt sett hemma på Old Trafford slår Leicester 70 procent av gångerna. På 63 matcher har Leicester endast sex segrar. Senaste mötet lagen emellan var i februari ifjol då United vann borta med 1-0. Senaste mötet på Old Trafford, ligapremiären ifjol, slutade även den med uddamålsseger, 2-1.

Visste ni att…

…mötet med Leicester blir Ole Gunnar Solskjaers blott andra möte med klubben som manager?

Matchfakta

Manchester United
Leicester City

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 5
Tid: Lördagen den 14 september 2019, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: TV10, Viasat Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Bailly (knä, december)
 • Fosu-Mesah (knä, januari)
 • Shaw (hamstring, slutet september)
Tveksamma:

 • Dalot (ljumske, liten chans)
 • Garner (skadad)
 • Lingard (sjuk, stor chans)
 • Martial (muskel)
 • Pogba (fot)
 • Wan-Bissaka (rygg)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 8:e1-2-17-45
Hemma:7:e1-0-15-23
Bästa målskytt: James (3)
Disciplin: 9 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V30/7KristiansundNTR1-0
O3/8MilanNTR2-2[1]
V11/8ChelseaHPL4-0
O19/8WolvesBPL1-1
F24/8PalaceHPL1-2
O31/8SouthamptonBPL1-1
[1] United vann 5-4 på straffar.

Leicester City

Skador:

 • Amartey (fot, inget datum)
 • James (vad, inget datum)
Tveksamma:

 • Morgan (rygg)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 3:e2-2-06-38
Borta:4:e1-1-03-24
Bästa målskytt: Vardy (3)
Disciplin: 1 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V2/8AtalantaHTR2-1
O11/8WolvesHPL0-0
O18/8ChelseaBPL1-1
V24/8Sheffield UBPL2-1
O28/8NewcastleBLC1-1[1]
V31/8BournemouthHPL3-1
[1] Leicester vann 4-2 på straffar.

United mot Leicester

Totalt: 12866-29-33258-169
Premier League: 2617-7-257-22
Hemma: 6343-14-6147-61
SENASTE MÖTENA
V2017-08-26HPL2-0
O2017-12-23BPL2-2
V2018-08-10HPL2-1
V2019-02-03BPL1-0
SENASTE HEMMAMATCHER
O2016-05-01HPL1-1
V2016-09-24HPL4-1
V2017-08-26HPL2-0
V2018-08-10HPL2-1

Domare: Martin Atkinson

Assisterande: Betts, Hatzidakis, fjärdedomare: Gillett, VAR: Attwell, assisterande VAR: Kirkup.
M
PL 2019/20:416002
PL 2018/19:2991016
PL totalt:3821304263389
Snitt (2016-18):3,20,000,030,24
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:45251010
Dömt Leicester:19478