Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Leicester City 1-0

Embed from Getty Images

Manchester United vann äntligen igen. Marcus Rashford gjorde ett tidigt straffmål och då Leicester City inte förmådde göra mål blev det tre poäng för United. En oerhört välbehövlig seger som ger lite andrum och åtminstone tillfälligt ett lyft i tabellen.

Det var ingalunda någon sprudlande fotboll vi bjöds på men trots att Leicester hade mest av bollen var de inte tillräckligt vassa framåt för att ge United några överdrivet stora problem. Offensivt finns mycket mer att önska från United men defensivt var det återigen en bra insats.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Viktig benparad när Maddison får chansen att ge Leicester ledningen. Ett par räddningar till i första halvlek men han behöver faktiskt inte rädda någon boll efter paus.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Återigen en bra match av den nya högerbacken. Får framför allt jobba defensivt idag och håller som vanligt mestadels stängt på sin kant.

Victor Lindelöf: 7,5

Börjar horribelt när Maddison får sin chans. Spelar sedan upp sig rejält och står för flera viktiga brytningar. Säsongsbästa från Lindelöf och i mitt tycke bäst i backlinjen idag.

Harry Maguire: 7,5

Börjar, precis som Lindelöf, horribelt när Maddison får sin chans. Därefter mycket bättre från den förra Leicesterspelaren, som ser till att inte hamna i någon löpduell mot Vardy. 

Ashley Young: 7

Avdrag för tappad koncentration i matchens slutskede men på det stora hela en bra match från lagkaptenen. Sköter defensiven utmärkt. Får, precis som Wan-Bissaka, mestadels jobba defensivt idag.

Scott McTominay: 7,5

Ger, helt i onödan, bort en farlig frispark tidigt i andra halvlek och har även några farliga bolltapp. Totalt ändå Uniteds bästa spelare, framför allt tack vare ett stort defensivt arbete. Passningsspelet är säkert men som alltid enkelt. Visar dock initiativ med några lyckade dribblingar, med den som i praktiken avslutar matchen som den mest minnesvärda.

Nemanja Matic: 4

Utbytt 67. Jag har tidigare yrkat för att Matic borde få chansen på mittfältet. Den här insatsen gjorde inget för att stärka mina argument. Vinner några tacklingar men det går oj så långsamt och det kan inte vara många gånger i karriären som han har missat var tredje passning.

Andreas Pereira: 6

Inleder bra och gör ett viktigt arbete i situationen där United får straffen. Blir sedan sämre efter hand och har en riktigt dålig period i början på andra halvlek. Spelar dock upp sig när han flyttas in centralt och bidrar definitivt till att United återfår kontrollen på matchen.

Juan Mata: 4

Utbytt 70. Hänger inte med. Ytterst ovanligt att se honom slå bort ett antal enkla passningar. Någon bra sekvens efter paus, bland annat i den som slutar med att han skjuter på mål. Där tycker jag dock att han borde ha passat.

Daniel James: 6

Utbytt 90+1. Varnad. Vinner en tidig frispark. Kommer till något avslut men har inte siktet inställt. Löper outtröttligt igen. Varnad igen, korrekt den här gången. Tre varningar på fem matcher oroar och han måste passa sig för vid den femte är ju straffet en avstängning.

Marcus Rashford: 6

1 mål. Gör det bra när han vinner straffen och ännu bättre när han enkelt sätter straffen i nät. Visar inga tecken på nerver, missen senast till trots. Var ytterst nära att göra mål på frispark. Utöver det ingen stor insats av anfallaren.

Fred: n/a

Inbytt 67. Kommer in och ger laget energi. Positivt inhopp.

Tahith Chong: n/a

Inbytt 70. Inleder med ett par stygga bolltapp men gör efter det några bra saker.

Axel Tuanzebe: n/a

Inbytt 90+1. Kom in och såg matchen blåsas av. Typ. Hann faktiskt röra bollen en gång.