Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Detaljerna kring De Geas nya kontrakt; Dempsey & Dalot snart tillbaka

David De Geas nya kontrakt diskuteras i dagens nyhetssvep. Bland annat får vi detaljerna, från The Times, vad gäller hans nya superlön. I övrigt förväntas Mark Dempsey snart vara tillbaka i tränarstaben efter en tids sjukdom.

Avslutningsvis får vi också en hint ifrån Diogo Dalot om vad som komma skall.

De Geas nya kontrakt – detaljerna

Igår kom det efterlängtade beskedet om att David De Gea har förlängt sitt kontrakt med Manchester United fram till sommaren 2023, med en option på ytterligare ett år. Vi har sett blandade rapporter om spanjorens nya lön i klubben, men nu kommer den normalt sett trovärdiga Paul Hirst, på The Times, med egna uppgifter.

Enligt Hirst ska De Gea ha varit motvillig till att förlänga sitt kontrakt så länge klubben inte tycktes vara på rätt spår – vilket han nu måste ha fått indikationer om, får vi anta. Att United ska slåss om Premier League-titeln igen ska ha varit ett viktigt kriterium. Hirst menar också att 28-åringens nya avtal ger honom en lön på ca 375.000 pund i veckan.

Avslutningsvis menar Hirst att De Gea är övertygad om att klubben är på väg i rätt riktning, och att han ville återgälda Solskjaers förtroende till honom trots de dåliga insatserna under slutet av förra säsongen.

Dempsey snart tillbaka i tränarstaben

Mark Dempsey, som insjuknade under inledningen av Manchester Uniteds försäsongsturné och lades in på sjukhus i Perth, ska snart vara tillbaka i fullt slag på träningsplanen. Detta menar James Ducker på The Telegraph. Dempsey, som tidigare varit undertränare till Solskjaer i både Cardiff och Molde, har varit borta i stora drag fram till nu. Men ska alltså vara tillbaka väldigt snart.

Dempsey var med och observerade träningen i fredags och kommer även att besöka några matcher för sig själv innan han i nästa månad ska delta allt mer frekvent.

Dalot hintar om comeback?

Diogo Dalot, som ännu inte spelat för United under säsongen på grund av skadeproblem, verkar nu allt närmre en comeback. Via både Uniteds och sina egna sociala medier hintar portugisen om en möjlig inkludering under torsdagens Europa League-möte med Astana på Old Trafford.