Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; James missar Astana; Larsson tränar Hamilton?

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer, och Axel Tuanzebe, mötte på onsdagseftermiddagen pressen inför torsdagens Europa League-möte med Astana. Vi fick bland annat veta att Daniel James är spelklar tidigast till helgen och att även Anthony Martial och Paul Pogba räknas bort. Bland övriga nyheter noterar vi att Dortmunds Michael Zorc återigen bekräftat Uniteds intresse för Jadon Sancho och att Henke Larsson kan vara på väg till England.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer mötte, efter den öppna träningen som UEFA ålägger lagen, pressen tillsammans med Axel Tuanzebe. Noterbart här var att han valde just Tuanzebe. Sett till hur José Mourinho resonerade med spelare på presskonferenser så var det påfallande ofta en spelare som startade den därpå följande matchen. Tuanzebe kan alltså antas vara ett namn för startelvan imorgon, om trenden håller i sig.

…om att rotera på torsdag:

”Det är en möjlighet för andra spelare att få chansen. Vi spelar var tredje eller var fjärde dag framöver, så vi får se hur vi använder truppen imorgon.”

”Jag tycker att det är en möjlighet för mig att använda mig av truppen som sådan och ge några minuter, förstås till de yngre spelarna. Vi vet alla att om de tar chansen så kan det vara början till något stort. Förhoppningsvis får vi se unga grabbar gå ut och ha roligt.”

…om Europa League och Astana:

”I Europa League möter du andra typer av lag och kulturer. Det är speciellt viktigt att vi vinner hemma då två av matcherna spelas på konstgräs.”

”Vi vet inte så mycket om Astana, men de är seedade som andra lag i vår grupp. De har alltid vari bra hemma men haft problem på bortaplan. Förhoppningsvis kan vi göra deras start lite besvärlig.”

…om Fred och andra spelare som är aktuella:

”Fred kom in senast och gjorde det bra. Han har haft tålamod och har jobbat bra. Förhoppningsvis kan han sparka igång sin säsong imorgon och vi får ses mer och mer av honom.”

Till MUTV gav Solskjaer, som vanligt, en lite mer uttömmande beskrivning av läget.

”Vi saknar fortfarande ett par spelare. Jesse är tillbaka, vilket är bra. Han hade en dålig period under landslagsuppehållet, men förhoppningsvis kan sparka igång sin säsong igen.”

”Ungdomarna är redo. De vill alla spela. Jag tror inte att vi kommer att få se Anthony och Paul, det är jag rätt säker på. Luke är inte redo än. Dans (Daniel James) återhämtning kan ta lite längre tid. Han missade träningen idag men är förhoppningsvis redo till helgen.”

”Diogo är tillbaka. Han har tränat ett tag nu men behövde vissa tester. Vi kunde kanske ha haft honom på bänken mot Leicester, men nu är han redo.”

Sergio Romero ersätter David de Gea i målet, medan det återstår att se hur många ungdomar som verkligen får chansen. Mason Greenwood ligger av naturliga skäl närmast till hands, även om Angel Gomes, James Garner, Tahith Chong och Charlie Wellens fanns med på träningen. Just Greenwood var en av spelarna som Solskjaer hyllade lite extra på onsdagen

Tuanzebes kommentarer

Axel Tuanzebe medverkade, som sagt, även han på presskonferensen. 21-åringen har varit Solskjaers tredjeval på mittbackspositionerna sett till de inledande ligamatcherna och verkar se framemot sin första renodlade säsong som Unitedspelare. Man kunde också skönja en tacksamhet att nu få chansen och att Tuanzebe upplevt Mourinho som rätt otydlig.

”Att stanna här denna säsong var rätt beslut för mig. Jag fick glimtar av seniorlaget när jag var 19, nu är jag 21 och det är klarare var jag själv, och laget, vill vara.”

”Morgondagen betyder ett steg på vägen mot ett större mål för mig. Det är en chans för mig att visa upp mig, så jag vill verkligen leverera.”

Zorc om Sancho, igen

Förra veckan berättade vi om att Manchester United hade hört sig för om Jadon Sancho, men att Borussia Dortmund sagt nej. Igår kväll, i samband med Borussia Dortmunds möte med Barcelona i Champions League, intervjuades Dortmunds sportchef av Jan Åge Fjortoft i norsk teve. Zorc upprepade då det han sagt tidigare, att United velat diskutera en övergång för Sancho men att Dortmund valde att inte lyssna.

 

Henke tränar Hamilton?

I senaste lånekoll noterade vi att säsongen går minst sagt trögt för Ethan Hamilton och hans Southend. Kevin Bond fick lämna tränarsysslan tidigare denna månad och nu ryktas Henrik Larsson bli näste man att försöka få fason på League One-klubben. Det är Daily Mail som menar att Larsson som bäst överväger huruvida han vill ha jobbet eller ej. Larsson lämnade Helsingborg tidigare i år efter bara åtta matcher. Orsaken sades vara personliga påhopp från fansen. Huruvida det är lugnare i ett bottenlag i League One återstår att se.

Embed from Getty Images