Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Astana (Nu börjar balansgången)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds premiärmatch i Europa League hemma mot Astana. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2019/09/19 23:20

Reward

Manchester United – Astana 1-0 (0-0)

Uefa Europa League, gruppspel, 1:6 • 2019-09-19, 21.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Francois Letexier, Frankrike

 

Avspark: 21.00 • Teve: Eurosport 1/Eurosport Player

1-0 (73) Mason Greenwood

 

Manchester United

Romero; Dalot, Tuanzebe, Jones, Rojo (Young 78); Fred, Matic (c); Greenwood, Gomes (Mata 67), Chong (Lingard 67); Rashford

Avbytare: Grant, Maguire, Young, Garner, Mata, McTominay, Lingard

Astana

Eric; Rukavina, Postnikov, Tomasevic, Shomko; Tomasov, Maevski, Simunovic (Logvinenko 46), Sigurjonsson; Rotariu (Mubele 82), Murtazayev (Janga 46)

Avbytare: Mokin, Muzhikov, Beysebekov, Mubele, Logvinenko, Pertsukh, Janga

Updated: 2019/09/19 23:23
 • 0
 • Share


2019/09/19 23:20
Intervju med Tuanzebe

Tuanzebe ger sin syn.

Om matchen

”De visste att de skulle bli svårt och de inriktade sig mycket på försvarsspel men vi fick hål på dem till slut tack vare Masons fina prestation.”

Om ungdomarna

”Det är fantasktiskt, det är vad den här klubben handlar om. Är du bra nog är du gammal nog.”

Om att spela bredvid Jones

”Kändes lugnt, jag har tränat en del med honom och känner honom bra, det är en bra spelare.”

Vikten av tre poäng

”Hemmamatcherna är viktiga att vinna eftersom bortamatcherna ofta kan vara annorlunda mot såna här lag med annat underlag och liknande.”

Updated: 2019/09/19 23:24
 • 0
 • Share


2019/09/19 23:10
Astana-intervju

Runar Mar Sigurjonsson är tydligen unitedfan, så här säger han om kvällens match.

”En fantastiskt upplevelse, en dröm som besannas, jag trodde aldrig jag skulle komma hit. Ett speciellt ögonblick för mig och min familj. Det här var första gången jag inte höll på United.”

0-0 länge, trodde du att ni skulle klara det?

”Ja, så länge vi höll nollan visste vi att vi bara behövde ett mål för att vinna. Vi visste hur de skulle spela, men vi gjorde det ändå bra. Deras unga spelare är duktiga och ville visa upp sig. Vi visste att de skulle göra många byten, men vi kom nästa undan.”

Updated: 2019/09/19 23:11
 • 0
 • Share


2019/09/19 22:56
Seger… till slut

Jodå, det gick vägen till slut. Det blev ändå en liten höjning i andra halvlek, om än knapp. Till en viss del blev bytena räddningen den hör kvällen, där min tanke egentligen var att Greenwood borde tagits ut istället för Gomes, men ack så fel man har ibland, Chong å andra sidan visade att han har en bra bit kvar för att hålla på den här nivån. Det hände lite mer när rutin i form av Mata och Lingard kom in. Även om de inte rörde om jättemycket visar det väl ändå på funktionen i byten, det sker en förändring och lite friska ben kommer in, precis vad som behövdes.

Mycket var annars sig likt från första halvlek, United trillade boll men hade svårt att komma till riktigt vassa lägen. Man skapade några chanser då och då, men särskilt farligt kändes det inte. Till slut var det ändå självklart på nåt vis att det var just Mason Greenwood som skulle slå till.

Rashford gjorde Europa League lite till sin turnering för ett par år sedan, är det månne Masons tur nu?

 • 0
 • Share


2019/09/19 21:50
Halvtidstankar

Här finns mer att önska. Att United skulle dominera och att Astana skulle satsa på kontringar visste vi på förhand. Men återigen ser vi vilka problem man har att bryta ned ett baktungt lag. Gästerna har knappt mäktat med ett anfall och då tänker man att ett sånt här lag ska vi ju kunna slå enkelt. Men är det något såna här lag kan så är det att försvara.

United saknar tempo i det man gör och särskilt svårt blir det därför inte för motståndarna att bara ligga rätt och flytta lite i sidled.

Fred hade ett tungt skott i virket och Rashford ser ut att, som så ofta, behöva fyra-fem chanser innan han prickar rätt. Bland ungdomarna är det inte heller någon som sticker ut nämnvärt. Tycker dock Gomes hittar fina ytor, Chong kör mest fast och Greenwood har varit svag, han måste involveras mer.

Nej, det här måste skruvas upp ganska rejält till andra halvlek.

 • 0
 • Share


2019/09/19 20:57
Nu åker vi!

Låt oss hoppas att United går ut och visar direkt att man är flera nummer större än sin motståndare och får en bra början på europaäventyret. Nu får vi dessutom se en elva där det roteras friskt och förhoppningsvis kan vissa spelare stärka sin aktier. Givetvis vore det kul om några av ungdomarna tar chansen men ikväll hoppas jag ändå mest på en viss brasse, nämligen Fred. Nu har han ett jätteläge att komma in i värmen igen och visa att han ska vara med och konkurrera om en plats på mittfältet. Det hade varit en väldigt fin injektion.

Nåväl, nu åker vi!

 • 0
 • Share


2019/09/19 20:15
Några ord från Solskjaer

MUTV fick en kort pratstund med Solskjaer…

Nio förändringar

”Det är en mix, några behöver speltid och några behöver bevisa sig. För de yngre handlar det om att bara gå ut och köra och njuta. De äldre måste se till att vi gör det vi ska.”

Ungdomarna

Det är stor match för ungdomarna, de ska njuta av det här ögonblicket, men det handlar om ansvar också, de rutinerade måste också kliva fram ikväll.”

Förväntningar

”Vi kliver in i turneringen med hopp om att gå till finalen och vinna, som vi gjorde senast.”

 • 0
 • Share


2019/09/19 19:55
Tankar om startelvan

I backlinjen är det inte så mycket att orda om förutom att Young gärna hade fått spela istället för Rojo till vänster.

På mitten tar Fred och Matic plats, där den senare tar hand om kaptensbindeln. Viktigt att försöka få igång Fred nu.

Längst fram kan vi gladeligen konstatera att Greenwood, Gomes och Chong tar plats, tillsammans med Rashford längst fram. Förhoppningsvis får vi se lite hunger och vilja från ungdomarna ikväll och att detta kan vara ett tillfälle att verkligen visa upp sig och stärka aktierna för framtiden.

 • 3
 • Share


2019/09/19 19:48
Startelvan


Updated: 2019/09/19 20:01
 • 0
 • Share


2019/09/19 19:19
På annat håll

Om vi kikar utanför den sfär som kretsar kring Manchester United ser vi att våra ligakonkurrenter i form av Arsenal och Wolverhampton även spelar under kvällen. För Arsenals del har man ett möte mot Eintracht Frankfurt på bortaplan att se fram emot. Wolves tar sig an portugisiska Braga på hemmaplan.

I övrigt noterar vi också att Malmö FF spelar i detta nu borta mot Dynamo Kiev.

 • 0
 • Share

Några ord om våra, relativt okända, kazakiska motståndare kanske kan vara på sin plats också.

Astana är för närvarande mitt uppe i säsong då man spelar vår/höst och återfinns på plats tre i ligan där man dock har två matcher mindre spelade än lagen framför sig och således förstaplatsen i egna händer.

Vägen till Europa League gick genom att man åkte ur kvalspelet till Champions League redan i första omgången.

Följande spelare har rest till Manchester för kvällens batalj:

Målvakter: Nenad Eric, Alexandr Mokin, Stanislav Pavlov

Backar: Antonio Rukavina, Abzal Beisebekov, Luka Simunovic, Evgeni Postnikov, Zarko Tomasevic, Dmitri Shomko

Mittfältare: Yuri Logvinenko, Runar Mar Sigurjonsson, Ivan Maevski, Yuri Pertsukh, Serikzhan Muzhikov, Marin Tomasov, Dorin Rotariu, Didar Zhalmukan

Anfallare: Sergey Khizhnichenko, Rangelo Janga, Roman Murtazayev, Firmin Mubele

Det nämndes i gårdagens införrapport, men det är alltså inte särskilt många spelare vars namn är bekanta. Den som sticker ut mest må vara den före detta Sundsvallsspelaren Runar Mar Sigurjonsson som anslöt till Astana nu i somras.

Leder kazakerna gör Roman Hryhorchuk från Ukraina.

 • 0
 • Share


2019/09/19 18:28
Möjlig startelva

Solskjaer har varit tydlig med att man kommer satsa på Europa League och till att börja med städa av gruppspelet. Det innebär att du måste ställa ett vettigt lag på banan, samtidigt som du roterar på ett rimligt sätt för att vara redo för ligaspelet till helgen, återigen, det är en balansgång.

Vad tror vi om det här?

Romero

Dalot, Tuanzebe, Jones, Young

Matic, McTominay

Greenwood, Mata, Chong

Rashford

Fyran längst fram är givetvis svår att spekulera i. Det vi vet är som sagt att Greenwood kommer starta och sannolikt blir det ute till höger då jag har svårt att tro att Rashford kommer vilas. Mata? Ja, jag hade nog hellre sett Gomes där, men spanjoren bör gå före. Chong till vänster då alternativen inte flödar.

 • 0
 • Share


2019/09/19 18:07
Truppen

Enligt lokaltidningen i staden, Manchester Evening News, ingår följande manskap i kvällen trupp:

Målvakter: Romero, Kovar, Grant

Backar: Young, Maguire, Rojo, Tuanzebe, Dalot, Jones

Mittfältare: Mata, Fred, Garner, McTominay, Gomes, Matic, Lingard

Anfallare: Rashford, Greenwood, Chong

Det vi kan konstatera är alltså att de Gea vilas, vilket givetvis är logiskt. Vaktar målet gör därmed Romero. I backlinjen finns inte heller någon Lindelöf eller Wan-Bissaka med. En vild gissning är att även dessa står över för att vara fräscha till söndagens möte med West Ham. Noterbart är att Dalot är med och lär ta hand om högerbacksplatsen, såvida inte Young tar den för att på så vis klämma in Rojo till vänster (låt hoppas att så inte blir fallet)

Att Pogba, Martial, James och Shaw skulle missa kvällens match bekräftade Solskjaer på gårdagens presskonferens. Lingard var däremot ett osäkert kort men finns alltså med i truppen. Ett namn som däremot saknas i den trupp MEN kommer med är Pereira. Antingen har man helt enkelt missat honom eller förefaller det så att även han vilas.

 • 0
 • Share


2019/09/19 17:33
Nu börjar balansgången

Med ett par ligaomgångar i bagaget kliver nu Manchester United in i europaspelet och gör så i Europa League. Det tunga matchandet börjar sakteliga smyga sig på och om en knapp vecka väntar även ligacupen. Det är nu Solskjaer och spelarna måste visa att man hanterar balansgången mellan cupspel och ligaspel. Så, hur gör man det?

Jo, genom att starta med bland andra Mason Greenwood och Axel Tuanzebe, något som Solskjaer har bekräftat. Det indikerar givetvis något och om man spinner vidare på det och antar att fler ungdomar kommer ges chansen från start ikväll kan vi förhoppningsvis räkna in Angel Gomes och Tahith Chong, åtminstone någon av dem.

Ytterligare tankar och spekulationer kring trupp och sedermera startelva kommer vad det lider, men faktum är att Solskjaer nu måste börja laborera med det material han har till förfogande, och med ligamatch redan på söndag känns Astana på hemmaplan som ett ypperligt tillfälle att lufta truppen och släppa lös några hungriga ungdomar.

 • 1
 • Share