Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: West Ham United – Manchester United

Embed from Getty Images

Efter torsdagens 1-0-vinst mot Astana på Old Trafford blickar vi nu fram emot söndagens resa till London. Manuel Pellegrinis West Ham väntar på Olympiastadion när Manchester United ska försöka ta sin tredje trepoängare för säsongen.

I en på förhand knivig match får vi hoppas på positiva skadebesked vad gäller åtminstone ett par av de spelare som missat den senaste tidens drabbningar. Däribland Paul Pogba, Anthony Martial och Daniel James. Vad det verkar, före någon form av bekräftelse, så är det endast den sistnämnda som vi kan hålla tummarna för i den här frågan.

Manchester United

Ole Gunnar Solskjaers United har, som vi alla nog har koll på, öppnat säsongen med en blandad kompott av insatser. En 4-0-seger mot Chelsea följder upp av tre raka matcher utan vinst, innan laget till sist mäktade med att slå Leicester på hemmaplan förra helgen.

Vad som imponerade mest då var det stabila försvarsspelet. För förutom en osmidig situation från Victor Lindelöf i inledningen av matchen kändes det egentligen aldrig särskilt nära när ett erkänt bra Jamie Vardy- och James Maddison-lett Leicester försökte få till en kvittering matchen igenom.

En viktig roll i detta hade storförvärvet från sommaren, Harry Maguire. Engelsmannen stod inledningsvis för en helt okej första halvlek, innan han sedan var en av de starkast lysande anledningarna till att försvarsspelet såg så pass tryggt och bekvämt ut i slutändan. Gång på gång avlägsnade han de blåkläddas anfallsförsök, om det så var via inspel centralt i banan eller inlägg i boxen, för att säkra upp framför David De Gea i kassen.

Embed from Getty Images

En grymt viktig detalj inför mötet med West Ham är att försvarsspelet fortsätter på inkörd väg. Mittlåset, tillsammans med en fortsatt imponerande Aaron Wan-Bissaka och en förvånansvärt bra Ashley Young, behöver helt enkelt fortsätta att synkronisera stadigt för att inte lämna ytor åt Sebastien Haller, Manuel Lanzini, Felipe Anderson och Co.

Om vi rör oss uppåt i banan så imponerade framförallt Scott McTominay, vilket bland annat ledde till en utnämning som matchens spelare. Om skotten, efter att ha vilat mot Astana, kan fortsätta på inslagen väg lovar det väldigt gott. Det stora frågetecknet ligger snarare i vem som ska ackompanjera honom. Om Paul Pogba – som tränat vid sidan av laget under veckan – är frisk lär det bli han som tar den positionen, men så verkar nu inte bli fallet. Annars lär det stå mellan Nemanja Matic (som inte lyckades övertyga ens mot Astana) eller Fred (som sett väldigt pigg ut i sina sista framträdanden).

Flera United-supportrar vill se Fred bredvid McTominay och Pogba i ”nummer tio-rollen” framför dem, vilket jag kan förstå till stor del. Frågan är bara om Solskjaer, Mike Phelan och de övriga i tränarstaben är av samma åsikt. Jag tvivlar på det. Snarare lär vi få se Jesse Lingard i den framåtlutade mittfältspositionen.

Embed from Getty Images

Framåt blir det extra intressant. Daniel James, som ådrog sig en ”knock” senast mot Leicester, är osäker till spel (vi håller som sagt tummarna) och Anthony Martial, som varit borta sedan Crystal Palace chockade oss på Old Trafford, verkar av mycket att döma inte vara helt redo.

Om vi utgår från att endast Daniel James lyckas bli kvitt sina bekymmer till söndagens match så känns det nästan som att elvan sätter sig själv. Marcus Rashford, som varit ordinarie hela säsongen trots blandade insatser, stod för en icke-imponerande match emot Astana med flertalet missar och frustrerande aktioner. Han lär och bör dock fortfarande starta i den rådande situationen, och mest troligt blir det som spjutspets.

En annan spelare som bör lyftas fram är Mason Greenwood. Han syntes inte jättemycket under matchen mot Astana, men efter hans imponerande avgörande mål som tydde på rejäl klass går det att argumentera för att han har spelat in sig i elvan. Förmodligen blir så också fallet, och tillsammans med James och Lingard bildas den offensiva fyran som ska försöka få hål på West Hams försvarsblock.

Möjlig startelva:

West Ham United

”The Hammers”, som inledde säsongen med en klar 5-0-förlust mot Manchester city på hemmaplan, har sedan dess presterat betydligt bättre och med det också hållit sig obesegrade under de efterföljande fyra Premier League-matcherna. Ett 1-1-kryss borta mot Brighton följdes upp av segrar mot både Watford och Norwich innan måndagens möte med Aston Villa slutade mållöst.

En starkt bidragande faktor till den stigande formen stavas Sebastien Haller. Fransmannen, som värvades för en klubbrekordsumma från Eintracht Frankfurt i somras, har stått för tre mål och en rad imponerande insatser. En löpstark, stor anfallare med teknik och nästa för mål som utan tvekan kommer ställa firma Maguire och Lindelöf på flera prov under matchens gång.

Embed from Getty Images

Med finurliga spelare som Manuel Lanzini, Felipe Anderson och Andriy Yarmolenko runt omkring sig kommer Manchester United att få något att bita i med jämna mellanrum. Det gäller, för Solskjaers gäng, att ta tag i matchen direkt och inte ge detta West Ham vittring. Ger man dem lillfingret att komma in och ta kommando i matchen så tar de hela handen.

Om United istället kan sätta Pellegrinis mannar under press finns det stora möjligheter till frustration hos vissa spelare vilket förr eller senare bör ge utdelning i positiv bemärkelse. Kampen centralt, med Declan Rice och Mark Noble, lär som så många gånger förr bli en viktig match i matchen. Ett övertag där och mycket är vunnet. Sedan behöver Manchester United se till att ta vara på de chanser som dyker upp – för en gångs skull.

Möjlig startelva:

Historik

Förra säsongens möte på Olympiastadion är något som vi United-supportrar snabbt vill glömma. West Ham vann enkelt med 3-1 efter att i stort sett ha spelat José Mourinhos lag av banan. Revanschen kom i april i år där ett Ole Gunnar Solskjaer-lett United vann med 2-1 på Old Trafford efter dubbla mål från Paul Pogba från straffpunkten.

Visste ni att…

 • Manchester United har gjort fler mål mot West Ham än något annat lag har under Premier League-eran, 94 stycken.
 • Manchester United har endast förlorat 2 av de senaste 21 ligamötena lagen emellan.
 • Manuel Pellegrini kan, vid en vinst på söndag, bli den första tränaren att besegra fyra olika Manchester United-tränare. Han har tidigare vunnit mot David Moyes, Louis Van Gaal och José Mourinho.

Matchfakta

West Ham United
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 6
Tid: Söndagen den 22 september 2019, 15.00
Plats: London Stadium, London
Teve: Viasat Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Bailly (knä, december)
 • Fosu-Mesah (knä, januari)
Tveksamma:

 • James (smäll)
 • Martial (muskel, liten chans)
 • Pogba (fot)
 • Shaw (muskel, liten chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 4:e2-2-18-48
Borta:13:e0-2-02-22
Bästa målskytt: James, Rashford (3)
Disciplin: 10 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V11/8ChelseaHPL4-0
O19/8WolvesBPL1-1
F24/8PalaceHPL1-2
O31/8SouthamptonBPL1-1
V14/9LeicesterHPL1-0
V19/9AstanaHEL1-0

West Ham United

Skador:

 • Antonio (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Reid (knä, liten chans)
Avstängda:

 • Masuaku (en match)
Position: 8:e2-2-16-78
Hemma:14:e1-0-12-53
Bästa målskytt: Tomasov (12)
Disciplin: 8 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F10/8Man cityHPL0-5
O17/8BrightonBPL1-1
V24/8WatfordBPL3-1
V27/8NewportBLC2-0
V31/8NorwichHPL2-0
O16/9Aston VillaBPL0-0

United mot West Ham

Totalt: 14166-31-44260-180
Premier League: 4628-12-694-41
Borta: 6817-22-2996-110
SENASTE MÖTENA
V2017-08-13HPL4-0
O2018-05-10BPL0-0
F2018-09-29BPL1-3
V2019-04-13HPL2-1
SENASTE BORTAMATCHER
F2016-05-10BPL2-3
V2017-01-02BPL2-0
O2018-05-10BPL0-0
F2018-09-29BPL1-3

Domare: Anthony Taylor

Assisterande: Beswick, Nunn, fjärdedomare: Mason, VAR: Scott, assisterande VAR: Perry.
M
PL 2019/20:523103
PL 2018/19:321020111
PL totalt:231801122059
Snitt (2016-18):3,40,030,030,38
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:261916
Dömt West Ham:239311