Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: West Ham – Manchester United 2-0

Embed from Getty Images

Nej, det var inte mycket som stämde på London Stadium när West Ham besegrade ett mycket blekt Manchester United med 2-0. Chansen att vara ett lag som är jagat utav konkurrenterna blev till att United nu är ett jagande lag. 

Det är få spelare i Manchester United som åker från London med bra betyg och det är svårt att i ett sådant här läge hitta något positivt. Återigen avvaktade Solskjaer med bytena och det första bytet blev framtvingat då Rashford skadade sig. I ett dåligt United var det försvaret som ändå stod för den bättre insatsen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Släppte in två mål, där det andra inte såg helt otagbart ut om man ser till de Geas före detta (?) standard. I övrigt gjorde han några bra räddningar och spelade stabilt.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Skapade lite offensivt och såg mänsklig ut defensivt. Gjorde sin sämsta match hittills i United-tröjan, vilket var en negativ överraskning. Bytte kant med Young under period i matchen och såg vilsen ut på vänsterkanten.

Victor Nilsson-Lindelöf: 6

Fortsätter med sin lite skakiga start av säsongen. Tålamod krävs för samarbetet med Maguire och det kommer krävas betydligt fler matcher innan det sitter fullt ut. Hade problem med West Hams tunga anfall.

Harry Maguire: 6

Lite som Lindelöf, att samarbetet inte helt sitter. Hade det lite lättare än svensken att hålla koll på West Hams anfall, men långtifrån en betryggande insats.

Ashley Young: 5

Gjorde det skapligt defensivt, men bidrog med cirka noll offensivt. Var slarvig vid inlägg och framförallt vid frisparkar där han ska vara som bäst. Inte hans fel att han är Uniteds tredje bästa ytterback.

Nemanja Matic: 4

Utbytt 71′. Skrällen i startelvan och den som var mest kritiserad när startelvan annonserades ut. Han var långsam, dålig i passningsspelet och borde ha bytts ut betydligt tidigare. Ska vara långt ifrån startelvan.

Scott McTominay: 5

Hade inte det enkelt med Matic jämte sig, men inte heller skotten kommer upp i någon bra standard. Saknar, precis som sina övriga mittfältskollegor kreativitet och en rejäl blick för när offensiva passningar ska slås. Han gör ett bra defensivt jobb.

Andreas Pereira: 5

Sliter, kämpar och försöker, men når aldrig riktigt fram. Kommer inte alls ut till sin rätt på en högerkant och den där kontraktsförlängningen inför säsongen ser ännu mer märklig ut efter prestationerna i säsongsinledningen.

Juan Mata: 4

Utbytt 81′. Skulle självklart ha gjort mål i den andra halvleken. Han ser slut ut, otroligt långsam, svag i närkamper och kreativiteten som ska vara hans styrka lyser med sin frånvaro. Ska mycket till att han startar nästa match i Premier League.

Daniel James: 6

Kanske Uniteds bästa spelare för dagen. Var inte alltid vän med bollen, men var den som oftast hotade West Hams försvar. Märks att han har ett självförtroende och återigen fick han tuffa smällar som domarna av någon märklig anledning inte delade ut gula kort för.

Marcus Rashford: 4

Utbytt 61′. Säsongens hittills största gåta. Fick spela längst fram i anfallet när Martial saknades. Skapade inte mycket och när han väl fick ett bra läge stampade han på bollen och den farliga chansen försvann. Skadade sig och tvingades byta.

Jesse Lingard: 5

Inbytt 61′. Kom in då Rashford skadade sig och såg ringrostig ut. Spelade på lite olika positioner och fick under ett tag testa på anfallspositionen. Lär ligga bra till för en startplats mot Arsenal då han borde peta Mata.

Fred: 6

Inbytt 71′. Kom in och var en friskare fläkt än Matic. Vann boll och snabbt gjorde offensiva passningar. Tycker att han går in och visar att Solskjaer gjorde fel som bänkade honom.

Angel Gomes: N/A

Inbytt 81′. Spelade för kort tid för att betygsättas.