Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Två bra avslut från två bra vänsterfötter

Embed from Getty Images

Manchester United stod, återigen, för en anemisk insats när man föll med 2-0 mot West Ham på Olympiastadion i söndagseftermiddagen. Har vi tidigare letat efter ljusglimtar i spelet och insatserna fanns det inte mycket att plita ner i blocket igår. Ole Gunnar Solskjaer försökte hitta positiva aspekter på presskonferensen. Det gick sådär. 

Först av allt. I ärlighetens namn var Manchester United bra nog att slå West Ham på söndagseftermiddagen. United höll boll mer, satte fler passningar rätt och tog fler avslut. Problemet var effektiviteten. West Ham hade fler avslut på mål och gjorde också målen. På 1-0-målet var United statister när hemmalaget vände upp och Yarmolenko tilläts ta avslut. 2-0-målet är en bra prestation av Cresswell och inget David de Gea kan göra något åt.

Sedan. Manchester United känns nervösa med boll och är inte bra nog att vara spelförande trots att motståndet heter West Ham. Kreativiteten på det centrala mittfältet finns inte, speciellt inte då då trion som ska ha hand om kreativiteten heter Nemanja Matic, Scott McTominay och Juan Mata. Ser man till Ole Gunnar Solskjaers matchcoachning så får man förstås fråga varför Fred inte fick belöning för den goda insatsen mot Astana.

Man får också fråga sig varför Angel Gomes inte fick fler minuter än han fick, speciellt eftersom matchbilden utvecklades som den gjorde. Mata borde ha blivit målskytt i andra halvlek, men hans miss vid bortre stolpen är egentligen rätt synonym med var Manchester United befinner sig mentalt och rent formmässigt.

Tar man det här lite längre så är det bara att konstatera att en radda av år av misskötsel nu börjar synas rejält. Visst, vi kan lasta en hel del på Solskjaers och hans relativa oerfarenhet av att leda ett lag på den här nivå, men problemen finns bevisligen högre upp. Ed Woodwards och familjen Glazers totala oförmåga att se till det sportsliga håller på att sänka United till en nivå som kommer att göra det svårt att kravla sig upp från, om än pengarna finns. Det är som supporter otroligt jobbigt att bevittna.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer fick inledningsvis frågan om vad han tog fasta på direkt efter matchen. Svaret kom snabbt.

”Resultatet. När du förlorar en match är du förstås besviken. Det är en match som kan sluta hur som helst, precis som vanligt på bortaplan i Premier League.”

”Vi förlorade här ifjol. Det är en svår arena att spela på och vi hoppades göra bättre ifrån oss än vi gjorde. Vi hoppas bli bättre. De tog vara på chanserna, vi gjorde det inte. Två bra avslut från två bra vänsterfötter. Vi utnyttjade helt enkelt inte chanserna när vi fick dem.”

…om vad United förlorar matchen på

”Vi skapade inte tillräckligt med chanser. Vi skapade farliga chanser, men de gör mål på sina fast de inte skapar så mycket heller. Det är en match som kunde ha slutat hur som helst. Det finns situationer i första halvlek där vi slår bort den avgörande passningen, i andra halvlek har vi chanser. Jag är säker på att vi kommer att göra fler mål än vi missar.”

…om stämningen i laget och attityden

”Det är en bra grupp att jobba med. Ibland stöter du på farthinder på vägen. Det går upp och ner. Det var bra stämning i omklädningsrummet, fokuset var rätt. De vill framåt, vi jobbar bra på träningarna. Det finns avgörande ögonblick i den här typen av matcher som kan få allt att vända. Du kan slå bort en avgörande passning. Attityden är inte problemet. Kvaliteten i beslutsfattandet kan bli bättre.”

…om Marcus Rashford och skadeläget i stort

Ole Gunnar Solskjaer fick frågan om hur läget var med Marcus Rashford som fick utgå skadad i andra halvlek. Inga glasklara besked kom, förstås, men klart är att anfallaren blir borta en tid.

”Nej, han kommer att röntgas imorgon (läs måndag). Han kände av ljumsken så han kommer förmodligen att vara borta ett tag.”

”Vi har historiskt sett haft skadeproblem på våra mittbackar. Nu kom vi hit med skador på våra anfallare. Förhoppningsvis kan Anthony och Mason vara tillbaka mot Arsenal, om inte mot Rochdale.”

…om Alexis Sánchez

Alexis Sánchez har bara fått ett tio minuter långt inhopp hittills under sin lånesejour i Inter. I helgen blev han kvar på bänken när Inter vann Milanoderbyt mot Milan med 2-0. Samtidigt har United brist på anfallsalternativ, varför frågan om det var vettigt att låna ut Sánchez.

”Vi tog ett beslut och jag tror fortfarande att det beslutet var det rätta för oss och för Alexis.”

Mer från matchen

Snackisar efter West Ham – Manchester United 2-0

Spelarbetyg: West Ham – Manchester United 2-0