Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Rochdale

Efter bottennappet mot West Ham i helgen ska nu Manchester United ta sig an nästa utmaning och förhoppningsvis ta revansch på sig själva när Rochdale kommer på besök i ligacupens tredje omgång.

Det blåser inte direkt några positiva vindar kring Manchester United för tillfället. Under söndagen stod man för en av säsongens sämsta insatser så här långt när man förlorade med 2-0 borta mot West Ham, men nu har man alltså chansen att ta revansch på sig själva när man ställs mot beskedligt motstånd i form av Rochdale.

Manchester United

Embed from Getty Images

Ja, det mesta har nog sagts om helgens fiasko och särskilt mycket finns inte att tillägga. Det vi istället får hoppas på är att Solskjaer och hans kolleger har tänt till spelarna och byggt upp ett revanschsug inför morgondagens match mot Rochdale. För om vi ska se något positivt med att United kommer spela fotboll snart igen, är det att chansen att återvinna lite självförtroende finns och att det vid en vinst kanske kan komma att betyda en del.

Brasklappen blir ju dock att vi inte riktigt vet vilket lag Solskjaer väljer att ställa ut på banan. I en annan värld hade den här matchen bara varit en vanlig ligacupomgång som skulle spelats av, men i den verklighet vi råkar befinna oss i just nu kan den här matchen betyda ganska mycket mer.

Skadeläget, skaderisken och motståndaren till trots skulle jag personligen ändå vilja se ett relativt namnkunnigt lag då jag tror att det enda sättet att ta sig ur en negativ trend är att spela sig ur den. Det föranleder att åtminstone en av de två ordinarie mittbackarna bör kampera ihop i mittförsvaret tillsammans med Tuanzebe, där vi sedan hittar Wan-Bissaka till höger och Young till vänster. Fred går givetvis in på det centrala mittfältet men kanske tillsammans med Garner, som har inlett säsongen bra i reservlaget och i en sådan här match bör få chansen. Från officiellt håll har det även pratats om att Pogba kan finnas tillgänglig, men då som avbytare.

”Han kommer troligen få några minuter, men vi tror definitivt att han är redo till Arsenal,” säger Solskjaer.

Embed from Getty Images

Längre fram blir det däremot lite fler frågetecken med tanke på att Rashford utgick skadad senast samt att Martial har varit indisponibel i ungefär en månad. Som bekant missade även Greenwood mötet med West Ham på grund av sjukdom, och det enda vi därför kan hoppas på är att han är frisk nog att spela, annars ser det inte bättre ut än att det blir Lingard längst fram. Vem som än spelar där, bör hursomhelst vara backad av Gomes och flankerad av James till vänster och Lingard till höger (om vi förutsätter att Greenwood är i speldugligt skick).

Vi lär säkerligen få se en helt annan elva på onsdag, men just nu behöver samtliga spelare steppa upp och visa lite framfötter, enda sättet att göra det på är att spela matcher. Och visst, det medför givetvis en onödig (sett till matchens dignitet) skaderisk, och någon annan kanske pläderar för att spelare behöver vila inför nästa ligamatch, men ha då i åtanke att den är på måndag nästa vecka, vilket innebär flera dagars vila. Ett sådant resonemang går därför bort i min värld, även om motståndet då heter Arsenal.

Möjlig startelva:

En ligacupmatch hemma mot Rochdale bör vara en bra genomkörare där man inte behöver svettas alltför för mycket men ändå kanske kunna stänka in ett par mål, hålla uppe flåset och förhoppningsvis stärka självförtroendet en aning.

Detta innebär debut för United i ligacupen då man har gått direkt in i tredje omgången. Värt att tillägga är även att om resultatet är oavgjort vid full tid går matchen direkt till straffar.

Rochdale

Embed from Getty Images

Att Rochdale kommer på besök till Old Trafford är inget som sker jätteofta, faktum är att det endast har hänt en gång tidigare. League One-laget har i alla fall en historisk dag framför sig och kommer givetvis göra allt man kan för att rubba hemmalaget.

För tillfället hittar vi gästerna på 17:e plats i League One med tio inspelade poäng och på de fem senaste matcherna har man endast mäktat med en vinst. Senaste gången man vann var för en knapp månad sedan när Southend besegrades med 3-0.

I ligacupen har vägen till den tredje omgången gått via segrar mot Bolton (5-2) och Carlisle (2-1).

Så, vad finns att säga om Rochdale i övrigt? Det är nog för gemene man ett tämligen outforskat lag med ganska snäva ingångar vad gäller information och så vidare. Laget leds hursomhelst av Brian Barry-Murphy som sitter inne på över 400 matcher i det engelska seriesystemet. Barry-Murphy avslutade sin karriär i just Rochdale och gled därmed in på tränarposten där.

Embed from Getty Images

Bland spelarna skulle man väl också ljuga om man påstod att man hade någon vidare koll, men ett namn som ändå får anses sticka ut är 39-årige Aaron Wilbraham som representerat en rad engelska klubbar, däribland Stockport County och MK Dons, för vilka han gjort flest matcher och mål. Han har även varit runt i klubbar som Norwich och Crystal Palace. Åldern till trots, men rutin har han och målet vet han givetvis var det står, så här finns nog någon att se upp för.

Wilbraham har dragits med skador ska tilläggas, men är nu tillbaka i spel. Så här säger Barry-Murphy om sin anfallare:

”Det är fantastiska nyheter för alla. Han är en inspiration i omklädningsrummet och en som kan sätta standarden på planen. Det är ett stort lyft i en tid då vi har ett par skador.”

På skadelistan i Rochdale finner vi främst mittbacken Eoghan O’Connell som av allt att döma ser ut att missa morgondagens match.

Baserat på tidigare laguppställningar och att det här troligtvis blir Rochdales höjdpunkt för säsongen antar vi att man vill ställa starkast möjliga lag på banan. Det gör att den spekulativa elvan nedan känns rimlig.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United och Rochdale har alltså inte ställts mot varandra jätteofta i historien, närmare bestämt en gång tidigare. Då gjorde man det i FA-cupen 1986 i en match United vann med 2-0.

Visste ni att…

 • Man i Rochdale hittar 22-årige Ollie Rathbone, som i ungdomsåren representerade Manchester United?
 • Rochdale har spelat en ligacupfinal? Detta gjorde man 1962 men förlorade i ett dubbelmöte mot Norwich med 3-0.
 • Det bara skiljer ett par mil mellan Manchester och Rochdale?

Matchfakta

Manchester United
Rochdale

Matchinformation

Turnering: EFL Cup, omgång 3
Tid: Onsdagen den 25 september 2019, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Eurosport Player

Manchester United

Skador:

 • Bailly (knä, december)
 • Fosu-Mesah (knä, januari)
 • Rashford (ljumske, inget datum)
Tveksamma:

 • Greenwood (sjuk, liten chans)
 • Pogba (fot, liten chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 8:e2-2-28-68
Hemma:6:e2-0-16-26
Bästa målskytt: James, Rashford (3)
Disciplin: 12 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O19/8WolvesBPL1-1 
F24/8PalaceHPL1-2 
O31/8SouthamptonBPL1-1 
V14/9LeicesterHPL1-0 
V19/9AstanaHEL1-0 
F22/9West HamBPL0-2 

Rochdale

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • Eoghan O’Connell
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 17:e2-4-310-1410
Borta:7:e2-1-27-107
Bästa målskytt: Henderson (3)
Disciplin: 17 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V27/8CarlisleHLC2-1 
V31/8SouthendBL23-0 
F11/9Man city U21HET0-2 
F14/9PeterboroughBL20-6 
O17/9LincolnHL21-1 
F21/9FleetwoodBL21-2 

United mot Rochdale

Totalt:  11-0-02-0
Ligacupen:  00-0-00-0
Hemma:  11-0-02-0
SENASTE MÖTENA
V1986-01-09HFA2-0 
SENASTE HEMMAMATCHER
V1986-01-09HFA2-0 

Domare: John Brooks

Assisterande: Greenhalgh, Dermott, fjärdedomare: Backhouse.
 M
PL 2019/20:00000
PL 2018/19:00000
PL totalt:00000
Snitt (2016-18): n/a   
Alla domare 2018/19: 3,30,050,080,22
 MVOF
Dömt United:0000
Dömt Rochdale:5230