Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; de Gea stöttar Solskjaer; Tonali intresserar United

Fredag förmiddag betyder som vanligt presskonferens. Den här gången inför matchen mot Arsenal som spelas först på måndagskvällen. På presskonferensen pratade Solskjaer om skadeläget, Greenwoods eventuella start mot Arsenal och om utveckling. I det avslutande nyhetssvepet går vi också igenom vad de Gea och Fred har sagt om Manchester United i intervjuer.

Embed from Getty Images

Det var en positiv Solskjaer som mötte pressen under fredagsförmiddagen.

Skadeläget:

”Egentligen inte. Luke (Shaw) är tillbaka i träning så får se hur han är, se hur han reagerar de närmsta dagarna, han har jobbat väldigt hårt, vi hoppas actt se honom före landslagsuppehållet”.

Solskjaer fick där en följdfråga hur det var med Marcus Rashford och Anthony Martial.

”Jag skulle inte sätta mitt liv på det, men det är en del av spelet. Du jobbar med det du har och vi ser framemot den här matchen”. 

Om Pogbas medverkan:

”Situationen är att han avslutade matchen, 90 minuter, fantastiskt men han fick en smäll mot ankeln som blev väldigt svullen. Han är med i racet för att vara med på måndag. Osäkert? Ja, men det är bara så det är”. 

Om Solskjaers syn på media:

”Jag oroar mig inte för vad media skriver om andra lag, eller om mig eller om Man United för att vi är fokuserade på vad vi behöver göra och det är att fortsätta förbättra. Att läsa tidningar ändrar inte min syn, ibland frågar mina barn om vad någonting handlar om, men det är en del av paketet i den här klubben.”

Om förväntningarna:

”Jag har aldrig sagt att det här skulle bli en enkel säsong. Jag har sagt det till dig många gånger Jamie (Jackson, journalist på The Guardian) att det kommer vara upp och ner, höga toppar och djupa dalar och när vi förlorar en match måste vi lita på på oss själva och vad vi gör. Ögonen är på priset och vi fortsätter att jobba hårt för de principer vi tror på. Vi har chansen att vinna alla matcher i Premier League, men också att förlora alla. Det är små, tunna marginaler och ibland står du där lycklig efter att ha vunnit en match ibland är du arg för att du har förlorat. Du måste porträttera den rätta bilden”. 

Om fansens känslor:

”Väldigt, väldigt positivt och vi kan se vad ni gör. Det är lättare att vara positivt när man möter någon ansikte mot ansikte. Det är lätt att gömma sig bakom sociala medier när man är negativt. Jag är återigen förbluffad av våra supportrar, att lyssna på publiken på Old Trafford, de är fantastiska. De fortsätter att stötta oss, och nu är tiden att göra det. Vi går igenom en period där vi inte vunnit många pokaler och över resultaten de senaste matcherna”. 

Om bristen på mål:

”Ni kan se hur mycket vi har förbättrats defensivt, det var där vi lade stora pengar på Aaron (Wan-Bissaka) och Harry (Maguire), vi släpper inte till många chanser, eller många mål. Det är framåt vi har haft problem med skador. Paul (Pogba), Anthony (Martial), Marcus (Rashford), vi har haft en del otur i den aspekten, att kunna bygga relationer hjälper inte när man förlorar spelare. Killarna behöver ett mönster och om du är en halvsekund sen med dina rörelser, ibland kunde avsluten vara bättre. Det kan vara frustrerande ibland, men det är också en del i att det är några otroliga målvakter där ute”. 

Om att ha ett ungt lag:

”I mina egna ord: Laget utvecklas, det är ett ungt lag och kulturen är här. Jag ser dem varje dag i träning och vi har inga problem med attitytden, hårt arbete, med åtrå, nu kan vi lita på varandra. Du kan se det mot Astana och Rochdale att de vill utvecklas och göra det bra och ibland kanske kan de slänga iväg deras avslut. Det kommer att komma”. 

Om Greenwoods startchanser:

”Det kan vara, han har visat vad han kan ute på planen mot Astana och Rochdale. När han är inne i boxen är han farlig. Vad som verkligen har gjort mig nöjd är att han inte säger nej till att avsluta, han är inte 18 år än och man måste fortsätta tro på sig själv. Så jag är inte alls oroad över honom. Man kan inte bara kasta ut honom i det mörka. Han har hela tiden visat i matcher att han är redo för Premier League. Jag har helgen på mig att tänka på det”. 

Och med det avslutande citatet från presskonferensen går vi nu över till dagens nyhetssvep.

de Gea stöttar Solskjaer

Embed from Getty Images

Vår spanska målvakt David de Gea har pratat med DAZN, vilket återges i den spanska tidningen Marca och som tills slut översätts hos våra vänner på Sport Witness. I intervjun pratar han bland annat om att han stöttar Ole Gunnar Solskjaer som tränare för Manchester United.

”Han är en man i huset, han har varit spelare här i många år och han kan klubben bra och det viktigaste är att hela laget är med honom. Vi går med honom till döden.”

Spanjoren som nyligen skrev på ett nytt kontrakt med Manchester United talar även ut om hans känslor efter kontraktsförlängningen.

”Jag är glad. sanningen är att jag har varit många år här och sanningen är att jag är glad. Det är underbar klubb med en extraordinär fanskara. Det är sant att vi har haft komplicerade år, men för det är vi här, att försöka hjälpa och förhoppningsvis kan vi göra viktiga saker de närmsta åren.”.

Fred talar ut om sin första säsong i United

Embed from Getty Images

Även Fred har intervjuats. Den här gången i Esporte Interativo, ett brasiliansk mediabolag. Även den här gången hjälper Sport Witness oss med översättningen.

Fred talar ut om hans svåra säsong förra året, att det har varit en anpassningsperiod och att framtiden ser bättre ut.

”Mitt första år här var svårt med en anpassningsperiod. Att komma från en liga som inte är lika stark som Premier League och det visar sig att jag måste anpassa mig som så snabbt som möjligt, det var lite svårt. Men u tycker jag att jag har anpassat mig bra, jag känner mig mycket bättre. Tekniskt är jag bra. Jag har en positiv energi. Jag är säker på att den här säsongen kommer att bli bra för mig. Jag hoppas att det blir det för Manchester United också.”

Brasilianerna pratade även om vad han kan visa supportrarna och om framtiden för Manchester United.

”Jag behöver bra sekvenser i matcher också, att jag kan visa min bästa fotboll. Fortfarande, behöver jag såklart matchrytm. Men när jag fått en matchrytm kan fansen förvänta sig den leverans och det kommer att vara på matchen. Att göra allting jag kan för att vinna för United tröjan väger tungt.”

”Jag ser varje dag att den här klubben är gigantisk. Vi går igenom en period som inte är särskilt bra, där våra rivaler går efter titlar och vi inte ens kvalificerade oss för Champions League. Det gör oss ledsna och det gör supportrarna ledsna. Men vi fortsätter att jobba för att bir bättre. Den här klubben förtjänar titlar, förtjänar att nå Champions League finaler, för den storheten i den här klubben är så stor”. 

Sandro Tonali intresserar Manchester United?

Embed from Getty Images

Återigen tar vi hjälp av Sport Witness som i sin tur hänvisar till Calciomercato. Den 19-åriga italienska supertalangen som nu tillhör Brescia ryktas till många andra klubbar och nu uppges Manchester United ge sin in i jakten. United ska enligt rapporter då få kämpa för mittfältarens signatur med Manchester City, Inter, Juventus, Borussia Dortmund och Paris Saint-Germain.

Ännu återstår alltså mycket för att någonting ska vara klart.