Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: En av de värsta planerna jag har sett på länge

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer har idag hållit presskonferens inför morgondagens bortamatch mot AZ Alkmaar. Som reglerna föreskriver i Uefas turneringar var även en spelare med på presskonferensen. Den här gången var det Juan Mata som gjorde Solskjaer sällskap.

Morgondagens match spelas på en dålig konstgräsplan i Haag (detta sedan en läktare på AZ:s arena kollapsat) och det blev mycket snack om planen under presskonferensen. Utöver det fick vi egentligen en ickeuppdatering gällande Paul Pogba och några pliktskyldiga ord från Mata.

Solskjaers del

…om Paul Pogba och skador

”Han behöver mer behandling och vila på sin vrist. Jag skulle inte ha riskerat honom på konstgräs ändå. Han behöver lite vila nu.”

Någon prognos för när Pogba kan vara tillbaka i spel fick vi inte. På en fråga om Pogba eller någon annan skadad kan vara tillbaka mot Newcastle på söndag valde Solskjaer att inte diskutera Pogbas möjligheter.

”Vi har haft Anthony [Martial] borta ett tag, jag tror inte att han blir klar i tid. Luke [Shaw] har tränat, jag vet inte om han blir klar. Nu är mitt fokus på den här matchen. Jag kan nog prata mer efter matchen.”

…om konstgräsplanen

”Jag är van med konstgräs från Norge. Det är inte den bästa jag har sett. En av de värsta jag har sett på länge. [Underlaget] är säkert, jag säger inte det. Det är bara inte den nya [sortens konstgräs].”

Solskjaer säger att det är överraskande att konstgräs behövs i det holländska klimatet. Han menar dock att det går att ställa krav på naturgräs, för det är inte möjligt överallt.

”Det är samma för båda. Du måste spela en annan sorts fotboll på konstgräs. Det är färre tacklingar. Det är omöjligt att slå en felpassning, du kan inte klaga på en dålig plan.”

Solskjaer säger först att planen inte har någon större inverkan på laguttagningen men ”det kan vara planen påverkar efter att vi har sett spelarna ikväll”. Större påverkan då att United spelar tre matcher den här veckan.

…om resultat och prestationer

”Vi fokuserar nu på den här matchen. Det är en viktig match i gruppen. De började bra med oavgjort borta med tio spelare. Det är viktigt för oss att få ett resultat, för det är den här turneringen vi är i nu.”

…om att göra mål

”Få in bollen mellan stolparna! Vi jobbar på hela spelet, försvar, anfall, göra mål. På träning ser du kvaliteten och du hoppas att det ska bli en kväll med bra känsla och några mål. För det ger självförtroende när du gör mål.”

…om lagets problem

Solskjaer verkar lite trött på att så många frågor handlar om Uniteds problem.

”Vi är ett bra lag och vi är bra på kontringar. När vi leder med 1-0 borde det passa oss men vi har inte lyckats döda matcherna.”

…om de unga spelarna

”En eller två av våra unga kommer att få en ny chans att imponera. Vi kommer att ha en mix av erfarenhet och ungdomar.”

Utöver det fick vi inga ledtrådar alls gällande morgondagens startelva.

Matas del

Som vanligt lite fokus på spelaren på presskonferens men Juan Mata gav åtminstone utförliga svar på de frågor han fick.

…om Uniteds långsiktiga projekt

”När klubben säger att det kommer ta tid och managern säger detsamma, på insidan tror vi inte att det kommer att dröja så länge. Den här klubben har alltid vunnit sedan jag föddes.

”Personligen har jag varit här i några år och vunnit lite men jag siktar på att vinna något riktigt viktigt med United. Jag tror att vi kan göra det under min tid som spelare här.

”Vi vet att andra gör det väldigt bra och spelar bra fotboll. Men att vinna med United i den här sista delen av min karriär är mitt största mål.”

Embed from Getty Images

…värt att vänta på

”Rivalerna spelar bra och vinner titlar. Men som jag sa när jag förnyade mitt kontrakt är det speciellt att vara en Man United-spelare. Och om jag kan vinna en väldigt viktig titel här skulle det vara otroligt och då skulle det vara värt väntan.”

…om konstgräset

”Det är en helt annorlunda match. Vi måste vara redo från början. De är vana och från början är de nog farliga. Vi tränar ikväll för att anpassa oss. Förhoppningsvis kan vi vinna matchen.”