Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ny VD i Premier League; Bekräftat speldatum; Uttagen i landslaget

I dagens nyhetssvep får vi reda på att Ligacupens åttondelsfinal mot Chelsea har fått ett bekräftat speldatum. Att Premier League har en ny VD. Att Victor Nilsson Lindelöf återigen har blivit uttagen i det svenska landslaget och att United har förtvivlat svårt att göra mål på fasta situationer. 

Bekräftat speldatum

Embed from Getty Images

Efter att Manchester United slagit ut Rochdale från Ligacupen fick man en tuff lottning borta mot Chelsea. Nu har speldatumet bekräftats. Matchen på Stamford Bridge kommer att spelas onsdagen den 30:e oktober med starttid 21:05. Som väntat kommer matchen att sändas på Sky Sports i England, vilket gör att matchen garanterat kommer att sändas i Sverige (även om den förmodligen hade gjort det ändå). Bland övriga matcher i den 4:e rundan av ligacupen, som är en åttondelsfinal, sticker Liverpool – Arsenal, men även Birmingham-derbyt(-ish) mellan Aston Villa och Wolverhampton ut.

Premier League får en ny VD

Embed from Getty Images

Premier League har under en tid haft svårt att få fram en ny permanent VD, men nu ska det vara löst, rapporter Premier League själva på sin hemsida. Det blir David Pemsel som kommer från den ansedda tidningen The Guardian, som han på imponerade sätt ha lyckats få att gå med vinst under en tuff tid för mediebranschen.

Pemsel kommer att som senast tillträda sin roll April 2020 och kommer då att ta över Richard Masters, som har varit tillfällig VD för ligan.

Pemsel ska ha imponerat på Premier Leagues nomineringskommitté som består av Bruce Buck (Chelsea), Susan Whelan (Leicester), Mike Garlic (Burnley), Claudia Arney och Kevin Beeston (de två sistnämnda verksamma inom Premier League).

218 dagar sedan United gjorde mål från en fast situation

Ja, det är The Athletic som kommer med den mindre smickrande faktan. Att Manchester United inte har gjort mål på en fast situation (straffar ej inräknat) sedan Romelu Lukaku gjorde ett mot Crystal Palace i slutet av augusti betyder att United är det laget som har väntat längst tid på att göra mål på en fast situation i hela Premier League.

Närmast kommer Watford som har väntat 184 dagar. Ser vi till våra topp sex konkurrenter är det Tottenham som väntat längst med 47 dagar.

Det är enkelt att konstatera att Manchester United behöver bli effektivare på fasta situationer.

Lindelöf uttagen i landslaget

Embed from Getty Images

Det kommer såklart inte som någon chock att Victor Nilsson Lindelöf är uttagen i det svenska landslag som ska ta sig an Malta och Spanien i det kommande EM-kvalet. Hela truppen kan läsas här.