Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi har inte varit bra nog

Fredagskväll och nyhetssvep, ett förhållandevis matigt sådant. Vi går bland annat igenom vad Ole Gunnar Solskjaer sa på den andra halvan av gårdagens presskonferens, vi pratar lite mer Allegri har lite sillyrykten och så konstaterar vi att James Garner blivit nominerad till månadens spelare – igen.

Presskonferensen

Den andra halvan av gårdagens presskonferens släpptes idag, och där pratade Solskjaer inför matchen på söndag.

…om fasta situationer

Det var väldigt längesedan United gjorde mål på fasta situationer, något Solskjaer ombads diskutera.

”Det finns många anledningar, vi har inte varit bra nog. Vi har inte haft det bästa utförandet. Så klart borde Scott [McTominay] gjort mål på nick mot Arsenal. Det är något vi jobbar på. Men vi kommer dit.”

…om bortafacitet

Kommer bortavinsten tror du?

”Jag hoppas ja. Jag känner verkligen att det kommer komma. Men det är ingen poäng för mig att prata om det, jag kommer få era frågor tills vi vinner, så om vi inte gör det får jag dem på söndag också.”

Det är inte en psykologisk sak tror du?

”Nej. Killarna… Vi är ett lag som som kan sättas upp för att spela bra på bortaplan. Ibland kan vi spela kontringar, idag [mot AZ] fick vi inte kontringarna som vi ville. Konstgräs, på en plan som den här är det ni anfaller, vi anfaller – det är handboll.”

…om skador

Förväntar du dig att några är tillbaka på söndag?

”Jag vet inte. Låt oss se på lördag morgon. Förmodligen inte.”

Paul?

”Förmodligen inte. Det kommer ett landslagsuppehåll och det kan vara dags för oss att ge honom 10-14 dagar extra för att vara redo för Liverpool.”

Ni ser presskonferensen i sin helhet här.

Sabbatsår för Allegri

Tidigare i veckan rapporterade vi om att Massimiliano Allegri pluggar engelska och sägs vara sugen på att ta över som tränare i Manchester United.

Enligt EPSN skall han dock inte vara intresserad att ta över den här säsongen, om jobbet skulle bli ledigt, istället tänker han ta ett sabbatsår likt tränare som Pep Guardiola, Thomas Tuchel, Luis Enrique och Antonio Conte gjort tidigare. Med tanke på pressen det innebär att vara fotbollstränare på den högsta nivån låter det som en sund sak att göra.

Sillyrykten

Inte har ni väl tröttnat på rykten om spelare in? Sky Sports, som vi vet ibland hittar på lite som de vill, rapporterar att Mario Mandzukic och Callum Wilson står högst på Uniteds anfallslista inför januarifönstret.

33-årige Mandzukic har ännu inte spelat i höst, och lämnades utanför Juventus Champions League-lista. Med tanke på dessa faktorer bör han inte blir allt för dyr att lösa om Solskjaer verkligen är intresserad.

27-årige Wilson är i strålande form för sitt Bournemouth. Efter att ha gått mållös de tre inledande Premier League-matcherna har han nu gjort fyra mål på de sista fem. Med 14 mål och 10 assist förra säsongen och tre år kvar på kontraktet lär han bli en desto dyrare historia om Solskjaer vill gå för honom, särskilt som han spelar i Premier League.

Garner nominerad

James Garner är för andra månaden i rad med bland de nominerade till att bli månadens spelare i Premier League 2. Garner har inlett säsongen fantastiskt, i september var han med i två PL2-matcher som båda blev segrar och där han också gjorde ett mål. Han väntar dock fortfarande på sina första minuter i A-laget den här säsongen.

Övriga nyheter

Vi nämnde det i gårdagens matchdagsblogg, Scott McTominay blev vald till Uniteds spelare i september månad. Vi önskar honom grattis till det.

Att Marcus Rashford och Harry Maguire blev uttagna i Englands landslagstrupp nämnde vi också igår.