Spelarbetyg: Newcastle United – Manchester United 1-0

Manchester United har nu inte vunnit på fem matcher, och har på dessa fem matcher mäktat med att göra två mål. Newcastle borta, ett Newcastle som låg näst sist kan man tycka att United borde kunnat få med sig något från. Men icke, hemmalaget vann matchen rättvist med 1-0 efter mål av Premier League-debutanten Matthew Longstaff.

United skapade en riktigt bra chans, där Harry Maguire nickade utanför efter en hörna. I övrigt var det inte så mycket, något som spelarbetygen återspeglar.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Kan inte lastas för mÃ¥let och är i övrigt stabil. Dock mÃ¥ste han själv kraftigt ifrÃ¥gasätta varför han skrev pÃ¥ det där kontraktet…

Diogo Dalot: 5

Utbytt 60. Ser mer och mer ut som en mycket märklig värvning. Ja, han är fortfarande ung, men kommer han utvecklas till en toppback som det pratades om? Just nu är jag tveksam.

Axel Tuanzebe: 6

Fick för första gången starta som mittback, något han gärna får fortsätta göra. Uniteds stabilaste spelare för dagen.

Harry Maguire: 5

Godkänd i försvarsspelet, men han måste göra mål på det nickläge han fick i slutet av första halvlek.

Ashley Young: 5

Utbytt 86. En femma för Young är ju ändå ett högt betyg, men ytterback i Manchester United borde han inte spela.

Scott McTominay: 5

Inte McTominays bästa insats, även om han försöker.

Fred: 4

Varnad efter två minuter, och lyckas sedan inte vinna mittfältskampen mot en som spelat 15 Premier League-matcher och en som gjorde debut.

Andreas Pereira: 3

Hans bästa insats var ett långskott som gick rakt på målvakten. Får ytterligare ett minus för att han inte hänger med i omställningen som leder till matchens mål.

Juan Mata: 4

Utbytt 66. Borde inte spela fotboll i Manchester United.

Daniel James: 5

Jag kanske är snäll som ger James ett högre betyg än de övriga offensiva spelarna, men faktum är att hans snabbhet gör att det i alla fall händer någonting emellanåt.

Marcus Rashford: 3

Helt ärligt, var han ens på plan? En ensam anfallare skall göra mål. När kantspelarna kommer fram på vänsterkanten har han en uppgift; att vara före sin motståndare på inspelet. Rashford försökte inte ens.

Marcos Rojo: 5

Inbytt 60. Byttes in för att spela mittback. Om det var en av anledningarna till att Newcastle tog ledningen lite mer än tio minuter senare skall kanske vara osagt, men han ingav noll stabilitet.

Mason Greenwood: 5

Inbytt 66. Greenwood gör sig uppenbarligen bättre som startspelare, något Ole Gunnar Solskjaer fortfarande inte har förstått. Hade egentligen ingen påverkan på matchen idag.