Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly: Lidelseuppehåll

När vi summerar den gångna veckan är det lätt att hålla sig för skratt. Tre spelade matcher, noll vinster och ett gjort mål, där prestationerna dessutom varit under all kritik. Nu stundar ett landslagsuppehåll och ibland brukar man ju säga att de kommer lägligt när det går knackigt, i Manchester Uniteds fall känns det oklart huruvida det är lägligt eller inte. Vi supportrar slipper i alla fall ännu en vecka av lidelse.

Här har ni veckan som gick och en titt på veckan som kommer.

Herrmatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

Premier League: Manchester United – Arsenal 1-1

Scott McTominay gav United ledningen med ett kanonmål precis innan paus men när något 2-0 mål inte kom var det bara en tidsfråga innan Arsenal skulle replikera, vilket man gjorde också genom Pierre-Emerick Aubameyangs VAR-granskade mål.

Premier League: Newcastle – Manchester United 1-0

I söndagens möte med Newcastle fick United se sig besegrade efter att Matthew Longstaff prickat in matchens enda mål i andra halvlek. Trots stort bollinnehav lyckades man varken få hål på hemmalaget och så mycket farligheter skapade man dessutom inte heller.

Europa League: Alkmaar – Manhcester United 0-0

Under torsdagen åkte United till holländska Haag för Europa League-möte med Alkmaar och plockade med sig en pinne hem. Matchen spelades förvisso på konstgräs, men det är knappast en godtagbar ursäkt till hur det såg ut större delar av matchen. Mäktar man inte med ett enda avslut på mål förtjänar man inte så mycket.

Dammatcher

Ingen dammatch att rapportera om den här veckan. Vi får hålla oss till nästa söndag då United tar emot Tottenham på bortaplan.

Ungdomsmatcher

EFL Trophy: Lincoln City – Manchester United 0-1

Manchester Uniteds reserver stod för en fin insats och besegrade Lincoln Citys a-lag med 1-0 på bortaplan i EFL Trophy. James Garner gjorde matchens enda mål.

Matchrapport.

U18 PL: Newcastle – Manchester United 2-5

Manchester Uniteds juniorer vände tvåmålsunder till storseger borta mot Newcastle. Dillon Hoogewerf och Anthony Elanga gjorde två mål var och Will Fish skrev också in sig i målprotokollet.