Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Landslagskollen: Inte ens en startelva i a-landslagen

I en tid då Manchester Uniteds herrlag är sämre än på väldigt länge kommer landslagsuppehållet i oktober närmast som en befrielse. För de flesta spelarna i a-lagstruppen blir det också ett par matchfria veckor.

United har som vanligt skickat många spelare på landslagsuppdrag. Den här gången dock färre än vanligt. A-lagstruppen är 28 man stark och av dessa är det bara 10 som nu rapporterar till sina landslag.

Skador är en delförklaring men även tidigare givna spelare börjar nu gallras bort av sina förbundskaptener. Till exempel fanns det ingen plats i den serbiska truppen för Nemanja Matic och Jesse Lingard var petad innan han blev skadad.

Artikeln uppdaterad sedan Harvey Neville tagits ut i det irländska U19-landslaget.

A-landslag

I sammanställningen räkna vi till nio a-landslagsspelare och då inkluderas ändå två utlånade spelare i den siffran.

Argentina (Rojo)

Marcos Rojo är uttagen till den argentinska truppen men han slipper långresa. Argentina ska träningsspela borta mot Tyskland och sedan mot Ecuador i Spanien.

Chile (Sánchez)

Alexis Sánchez reser med Chiles landslag till Spanien för två träningsmatcher.

England (Maguire, Rashford)

United har nu bara två representanter i det engelska landslaget, i form av Harry Maguire och Marcus Rashford. EM-kval mot Tjeckien och Bulgarien väntar (båda på bortaplan). En seger mot Tjeckien garanterar den engelska EM-platsen.

Irland (O’Hara)

Kieran O’Hara är en av tre målvakter i den irländska truppen. Bortamatcher mot Georgien och Schweiz i EM-kvalet väntar. Det skulle förvåna stort ifall O’Hara får någon speltid. Irland har goda EM-chanser i en jämn grupp.

Skottland (McTominay)

Scott McTominay ska spela EM-kval mot Ryssland och San Marino. Matcherna saknar egentligen betydelse. Skottarna är chanslösa i gruppen och kan redan nu fokusera på playoff.

Embed from Getty Images

Spanien (De Gea)

Det spanska landslaget reser till Skandinavien för EM-kval mot Norge och Sverige. David de Gea är förstås med i truppen. Återstår att se om han får någon speltid.

Blir det spansk seger i Norge blir det spanskt EM-spel (ja, det blir det förstås oavsett).

Sverige (Lindelöf)

Victor Lindelöf kunde inte spela mot Newcastle men han har rapporterat till den svenska landslagssamlingen och den svenska förhoppningen är att han ska vara tillgänglig för spel. Malta borta och Spanien hemma står på programmet. EM-chansen är fortfarande stor för Sverige men det kommer inte avgöras förrän i november.

Wales (James)

Daniel James ska spela EM-kval för Wales. Först mot Slovakien på bortaplan och sedan hemma mot Kroatien. EM-hoppet lever och skulle gruppspelsvägen misslyckas ramlar de sannolikt in i playoff genom att andra länder kvalificerar sig.

Notabelt är att den förre Unitedspelaren Regan Poole är med i a-landslaget för första gången.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de a-lagsspelare som inte är landslagsuttagna den här gången (a-lagsspelare som ska representera ungdomslandslag noteras nedan).

Eric Bailly är skadad.

Phil Jones är skadad.

Paul Pogba är skadad.

Juan Mata är inte uttagen.

Anthony Martial är skadad.

Chris Smalling är inte uttagen.

Lee Grant är inte uttagen.

Jesse Lingard blev inte uttagen och är nu dessutom skadad.

Andreas Pereira är inte uttagen.

Fred är inte uttagen.

Ashley Young är inte uttagen.

Diogo Dalot var uttagen till Portugals U21-landslag men lämnade återbud på grund av skada.

Sergio Romero är inte uttagen den här gången heller. Kanske är hans landslagskarriär över.

Luke Shaw är skadad.

Tim Fosu-Mensah är skadad.

Mason Greenwood var uttagen till Englands U21-landslag men lämnade återbud på grund av skada.

Aaron Wan-Bissaka blev inte uttagen och är nu dessutom sjuk.

Nemanja Matic är inte uttagen.

Axel Tuanzebe är inte uttagen.

Dean Henderson är inte uttagen.

Joel Pereira är inte uttagen.

Ungdomslandslag

Totalt 14 Unitedspelare i de olika ungdomslandslagen. Med reservation för att någon har missats. 

Vi kan inkludera ytterligare tre i det engelska U16-landslaget (vi skippar U16 i sammanställningen). Omari Forson, Sam Mather och Sam Murray är uttagna. Shola Shoretire har tidigare varit kapten för landslaget men är inte med den här gången.

England U20 (Gomes, Williams)

Angel Gomes och Brandon Williams är med i det engelska U20-landslag som möter Italien och Tjeckien i U20 Elite League. Gomes namn lös med sin frånvaro då truppen annonserades men det förefaller ha varit ett misstag, för han har tillkommit utan att någon har försvunnit.

England U19 (Garner)

James Garner reser med det engelska U19-landslaget till Spanien för träningsmatcher mot Frankrike och Belgien. Matcherna är uppladdning inför EM-kvalet i november.

England U18 (Mengi)

Teden Mengi är som vanligt ensam Unitedrepresentant i det engelska U18-landslaget. De har tre bortamatcher inplanerade, först mot Polens U19, sedan mot Slovakien och slutligen mot Österrike.

England U17 (Fish)

Det engelska U17-landslaget reser till Spanien, där de ska möta Tyskland två gånger och Spanien en gång. Will Fish har välförtjänt kallats upp.

Irland U19 (Neville)

Harvey Neville är uttagen till det irländska U19-lag som ska spela två träningsmatcher mot Danmark.

Nederländerna U20 (Chong)

Tahith Chong nobbades när det nederländska U21-landslagets bruttotrupp bantades. Istället blir får han spela mot Portugal och Polen i U20 Elite League.

Uppdatering: Chong har lämnat landslagssamlingen.

Nederländerna U17 (Hoogewerf)

Dillon Hoogewerf är med i det holländska U17-landslag som ska spela EM-kval på hemmaplan. Kosovo, Wales och Slovenien står för motståndet och Holland kommer givetvis leka sig vidare.

Nordirland U21 (Galbraith)

För Ethan Galbraith väntar EM-kval med Nordirlands U21-landslag. Danmark borta och Rumänien hemma står på programmet.

Polen U19 (Bejger)

Lukasz Bejger har inte kunnat spela för Uniteds juniorlag på grund av skada men han är uttagen till det polska U19-landslaget. Huruvida han faktiskt dyker upp på samlingen återstår att se. Träningsmatcher mot England (U18) och Albanien står på programmet.

Tjeckien U20 (Kovar)

Matej Kovar ska representera Tjeckien mot Schweiz och England i U20 Elite League.

Tjeckien U18 (Mastny)

Tjeckiens U18 ska träningsspela mot Sverige och Turkiet. Ondrej Mastny är med i truppen.

Wales U21 (Levitt)

Dylan Levitt – som har varit med i a-landslagstruppen vid några tillfällen utan att få debutera – kommer sannolikt att få sin U21-debut, detta borta mot Moldavien i EM-kval.

Wales U17 (Savage)

Charlie Savage reser med Wales U17 till Holland för EM-kval. Slovenien, Holland och Kosovo utgör motståndet i gruppen.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Largie Ramazani visar strålande form i Uniteds reservlag men nobbas av det belgiska U19-landslaget.

Ethan Laird är skadad. Har annars varit ett givet inslag i sitt ungdomslandslag (U19 den här säsongen).

Charlie McCann har meriter från Irlands U18. De verkar inte ha någon samling denna gång, åtminstone ingen samling som det irländska förbundet behagar informera om.

Luca Ercolani är skadad. Har meriter från Italiens U20 men har nu blivit U21-spelare. Har ännu inte varit med i U21-landslaget.

Dermot Mee har meriter från Nordirlands U19-landslag. De förefaller inte ha någon samling denna gång.

Axel Fojticek har U21-meriter men blev inte uttagen den här gången.

Arnau Puigmal var först uttagen till det spanska U19-landslagets trupp till EM-kvalet men han ersattes i den slutliga truppen. Det spanska förbundets hemsida är aningen otydligt men gissningsvis beror det på en skada (Puigmal fullföljde dock den senaste reservlagsmatchen i United).

Anthony Elanga blev inte uttagen till det svenska U18-landslaget. Detta då förbundskaptenen uppenbarligen vill testa spelare och ingen som var med på förra samlingen är med den här gången.

Johan Guadagno fick inte plats i det svenska U17-landslag som spelade EM-kval förra veckan.

Oliver Denham har meriter från Wales U17. Har nu blivit U18-spelare och Wales verkar sakna U18-landslag.

Iestyn Hughes har meriter från Wales U17. Har nu blivit U18-spelare och Wales verkar sakna U18-landslag.

Damlandslag

Informationen är som vanligt knapphändig på damsidan men det förefaller vara så att bara tre Unitedspelare har varit iväg på uppdrag den här gången.

England Dam (Earps)

Mary Earps vaktade det engelska målet i en förlust mot Brasilien. Tyvärr tvingas vi konstatera att Earps gjorde en dundertabbe på Brasiliens 1-0-mål. Men förstås bra att hon gör misstagen i landslaget och inte i United.

England möter Portugal på bortaplan ikväll. Gissningsvis blir det bänken för Earps då.

Wales Dam (Ladd)

Hayley Ladd har rest med Wales till Vitryssland för att spela EM-kval. Norge kommer att vinna gruppen i överlägsen stil medan Wales slåss med Vitryssland och Nordirland om andraplatsen.

Sverige Dam U23 (Ökvist)

Om skada var anledningen till att Lotta Ökvist blev utbytt mot Liverpool så var det i så fall en lindrig skada. Ökvist spelade nämligen hela matchen när Sveriges U23 förlorade med 4-0 mot Holland. I den första matchen, som slutade 2-2, var Ökvist oanvänd avbytare.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de spelare som relativt nyligen har varit med i landslag men av någon anledning inte är det den här gången. Här noteras att rapporteringen kring ungdomslandslagen på damsidan ofta är bristfällig.

Lizzie Arnot är i normalfallet given i den skotska truppen. Ingen samling den här gången.

Fran Bentley har meriter från Englands U18. Är skadad.

Jackie Groenen är skadad.

Lauren James har meriter från Englands U19 men togs inte ut till EM-kvalet i oktober.

Abbie McManus var uttagen till den engelska truppen men lämnade återbud.

Aimee Palmer har meriter från Englands U21. Ingen samling den här gången.

Emily Ramsey har meriter från Englands U19. Är skadad.

Jane Ross är i normalfallet given i den skotska truppen. Ingen samling den här gången.

Kirsty Smith är i normalfallet given i den skotska truppen. Ingen samling den här gången.

Ella Toone har meriter från Englands U21. Ingen samling den här gången.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Tidigare:

 • 3-5 oktober: Sverige Dam U23 (träningsmatcher) [Ökvist]

Lördag 5 oktober:

 • England Dam – Brasilien Dam (träningsmatch) [Earps]

Tisdag 8 oktober:

 • 18.00: Vitryssland Dam – Wales Dam (EM-kval) [Ladd]
 • 20.00: Portugal Dam – England Dam (träningsmatch) [Earps]

Onsdag 9 oktober:

 • 16.00: Wales U17 – Slovenien U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Savage]
 • 17.00: Frankrike U19 – England U19 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Garner]
 • 19.00: Nederländerna U17 – Kosovo U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Hoogewerf]
 • 20.45: Tyskland – Argentina (träningsmatch) [Rojo]

Torsdag 10 oktober:

 • 14.00: Italien U20 – England U20 (U20 Elite League) [Gomes, Williams]
 • 15.00: Tjeckien U18 – Sverige U18 (träningsmatch) [Mastny]
 • 18.00: Schweiz U20 – Tjeckien U20 (U20 Elite League) [Kovar]
 • 19.00: Nederländerna U20 – Portugal U20 (U20 Elite League) [Chong]
 • 20.45: Ryssland – Skottland (EM-kval) [McTominay]
 • 20.45: Slovakien – Wales (EM-kval) [James]
 • 20.45: Danmark U21 – Nordirland U21 (EM-kval) [Galbraith]
 • Tyskland U17 – England U17 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Fish]

Fredag 11 oktober:

 • 16.00: Moldavien U21 – Wales U21 (EM-kval) [Levitt]
 • 19.00: Polen U19 – England U18 (träningsmatch) [Bejger mot Mengi]
 • 20.00: Irland U19 – Danmark U19 (träningsmatch) [Neville]
 • 20.45: Tjeckien – England (EM-kval) [Maguire, Rashford]

Lördag 12 oktober:

 • 15.00: Georgien – Irland (EM-kval) [O’Hara]
 • 16.00: Belgien U19 – England U19 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Garner]
 • 16.00: Nederländerna U17 – Wales U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Hoogewerf mot Savage]
 • 18.00: Colombia – Chile (träningsmatch, spelas i Spanien) [Sánchez]
 • 20.45: Malta – Sverige (EM-kval) [Lindelöf]
 • 20.45: Norge – Spanien (EM-kval) [De Gea]
 • Tyskland U17 – England U17 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Fish]

Söndag 13 oktober:

 • 16.00: Ecuador – Argentina (träningsmatch, spelas i Spanien) [Rojo]
 • 18.00: Skottland – San Marino (EM-kval) [McTominay]
 • 20.45: Wales – Kroatien (EM-kval) [James]

Måndag 14 oktober:

 • 14.00: Albanien U19 – Polen U19 (träningsmatch) [Bejger]
 • 14.00: Irland U19 – Danmark U19 (träningsmatch) [Neville]
 • 15.00: Tjeckien U18 – Turkiet U18 (träningsmatch) [Mastny]
 • 17.00: Polen U20 – Nederländerna U20 (U20 Elite League) [Chong]
 • 20.00: England U20 – Tjeckien U20 (U20 Elite League) [Gomes, Williams mot Kovar]
 • 20.45: Bulgarien – England (EM-kval) [Maguire, Rashford]
 • 20.45: Nordirland U21 – Rumänien U21 (EM-kval) [Galbraith]
 • Slovakien U18 – England U18 (träningsmatch) [Mengi]
 • Spanien U17 – England U17 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Fish]

Tisdag 15 oktober:

 • 18.00: Chile – Guinea (träningsmatch, spelas i Spanien) [Sánchez]
 • 19.00: Nederländerna U17 – Slovenien U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Hoogewerf]
 • 19.00: Wales U17 – Kosovo U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Savage]
 • 20.45: Schweiz – Irland (EM-kval) [O’Hara]
 • 20.45: Sverige – Spanien (EM-kval) [Lindelöf mot De Gea]

Onsdag 16 oktober:

 • Österrike U18 – England U18 (träningsmatch) [Mengi]