Landslag: Världsfotbollens svajigaste mittbackspar

Landslagen har så sakteliga börjat smyga igång och sett med unitedögon är det framför allt ungdomsspelarna och deras respektive landslag som varit mest intressant för dagen.

Från A-landslagen noterar vi i alla fall att Marcos Rojo gjorde en halvlek med sitt Argentina.

Marcos Rojo (Argentina)

I dagens enda riktigt högprofilerade match, den mellan Tyskland och Argentina, ställde sydamerikanerna ut en startelva innehållandes det svajigaste mittbacksparet man kan tänka sig inom dagens världsfotboll, nämligen Marcos Rojo och Nicolas Otamendi. Uniteds bidrag utgick dock redan efter 46 minuters spel. Tyskland ledde länge med 2-0 men Argentina kom tillbaka och lyckades kvittera med fem minuter kvar genom Lucas Ocampos.

James Garner (England U19)

England spelade under dagen mot Frankrike i Marbella Cup nere i Spanien (några bredare ingångar i den turneringen har vi dock inte) och fick se sig besegrade med 3-1. Representanten från United tillika lagkapten i England hette James Garner, som givetvis också fortsatte sin fina målform och hittade nätet även här.

Dillon Hoogewerf (Holland U17)

Uniteds holländske nytillskott inför säsongen, Dillon Hoogewerf kryssade med sina landsmän när man tog emot Kosovo i kvalet till U17-EM. Hoogewerf spelade från start. Matchen slutade 1-1.

Charlie Savage (Wales U17)

Wales, med Charlie Savage i spetsen, tog en blytung 1-0 seger hemma mot Slovenien i kvalet till U17-EM, detta genom ett avgörande i minut 92 av Jay Williams.