Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Nytt kontrakt för Matej Kovar

Manchester Uniteds 19-årige målvakt Matej Kovar har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Detta annonserar Manchester United under onsdagsförmiddagen.

Matej Kovar kom till Manchester United under vintern 2018 och har etablerat sig som ordinarie i U23-laget. Han är också, som vi rapporterade om i Landslagskollen, en del av det tjeckiska U20-landslaget.

United berättade inte hur långt kontraktet är i sin artikel, däremot att den nu utlånade Alex Fojticek skrev på nytt kontrakt med United i somras.

Akademichef Nick Cox hade detta att säga:

”Både Matej och Alex förtjänar dessa kontrakt; de har kommit från Tjeckien och Slovakien och slagit sig ner riktigt bra i Manchester. Att underteckna sina kontrakt gör det möjligt för båda målvakterna att fortsätta utvecklingen under våra utmärkta tränare.

”Det här är en bra tid för våra akademimålvakter, med både Dean Henderson [England] och Kieran O’Hara [Irland] som har blivit uttagna till sina A-landslag , och vi ser fram emot att se alla våra unga målvakter uppfylla sin potential.”