Landslag: Två mål av Gomes

Landslagsuppehållet fortsätter, och vi har Unitedspelare som representerat sina landslag på flera olika nivåer även idag. Bäst gick det för den som var först ut, nämligen unge Angel Gomes.

Två mål av Gomes

I dagens första match med Unitedspelare, den mellan Italien och Englands U20-lag, hade en som verkligen satte sin prägel på matchen. Angel Gomes gjorde på egen hand så att England gick upp till en ledning med 2-0. Italienarna lyckades dock hämta upp så matchen slutade 2-2.

Gomes blev utbytt efter 85 minuter, Brandon Williams däremot fanns med matchen igenom och lyckades hamna i protokollet även han. Dock för en varning.

Bänken för Mastny, oklart gällande Kovar

Matej Kovar är med Tjeckiens U20-lag som skall möta England senare under uppehållet. Idag spelade tjeckerna 1-1 mot Schweiz, men i skrivande stund finns det ingen information om ifall Kovar spelade eller inte.

U18-lagets Ondrej Mastny fanns med i Tjeckiens trupp som besegrade Sverige med 3-1 idag. Mastny satt dock kvar på bänken hela matchen.

Storstryk för avstängde McTominays Skottland

Scott McTominay var avstängd när Skottland reste till Ryssland, och tur var väl det. 0-0 i halvtid rann i andra halvlek iväg till hela 4-0 för hemmalaget.

Med två vinster och fem förluster på sju matcher är EM-drömmen död för skottarna.

Wales i slagläge

Daniel James spelade 90 minuter när Wales klarade 1-1 borta mot Slovakien, och han var i högsta grad delaktig i att Wales fick med sig en poäng då han slog inlägget som Kieffer Moore nickade in till 1-0 efter 25 minuters spel. En kort stund in i andra halvlek kvitterade slovakerna, men walesarna klarade allts oavgjort och kan göra toppen av gruppen till ett riktigt getingbo om man slår Kroatien hemma på söndag.

Kort inhopp för Galbraith

I EM-kvalet för U21-lag åkte Ethan Galbraith med sitt Nordirland till Danmark för att försöka ta poäng. Detta lyckades man dock inte med, då danskarna vann med 2-1 efter att ha avgjort med fyra minuter kvar. Galbraith fick hoppa in i minut 88 för att försöka hämta upp, men det gav ingen effekt.