Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Englands första förlust på 10 år

Landslagsuppehållet fortsätter. Så här gick det för de Unitedspelare som var involverade i landskamper igår.

Englands första förlust på 10 år

England har varit 2010-talets kvalgiganter i europeisk fotboll, men igår tog en imponerande svit slut då man förlorade med 2-1 borta mot Tjeckien. Harry Kane gav visserligen laget ledningen med 1-0 efter fem minuters spel, men sedan vände tjeckerna och vann med 2-1.

Detta var engelsmännens första förlust i ett EM eller VM-kval sedan 10 oktober 2009, man var alltså förlustfria i denna typ av matcher i 10 år och 1 dag.

I kvalet till VM 2018 vann man 8 matcher och spelade 2 oavgjorda. Till EM 2016 vann man samtliga 10 kvalmatcher, 6 segrar och 4 oavgjorda klarade man inför VM 2014 och i kvalet till EM 2012 tog man 5 segrar och 3 slutade oavgjort. Senast man förlorade en kvalmatch var alltså den 10 oktober 2009, inför EM 2010 – och då var man redan klara för mästerskapet efter att ha vunnit de 8 första matcherna (man vann också den sista det kvalet).

Unitedspelarna då? Harry Maguire spelade hela matchen, Marcus Rashford byttes in efter 73 minuter och fick då vara inne på plan när tjeckerna avgjorda. England toppar fortfarande tabellen och det skall till ett rejält ras för att man inte skall ta sig till mästerskapet.

Debut för Levitt

Reservlagets Dylan Levitt spelade EM-kval med Wales U21-lag igår, vilket också innebar hans debut i U21-landslaget. Motståndet stod Moldavien för, och Levitt assisterade till Nathan Broadheads ledningsmål efter 24 minuter.

Moldavien vände dock till 2-1 med mål precis för och efter halvtidsvilan. Trots att moldaverna fick en man utvisad blott tio minuter in i andra halvlek klarade inte walesarna av att komma ifatt utan matchen slutade 2-1.

Juniorerna

U-lagets Harvey Neville, son till Phil Neville, fick inte spela när Irlands U19-lag förlorade med 1-0 mot Danmarks U19-lag. Englands U18 träningsspelade mot Polens U19, där vet vi bara att England vann med 5-2, men om Lukazs Bejger spelade för Polen eller Teden Mengi för England har internet ännu inte meddelat oss om.

Dagens matcher

Idag finns det potential för många Unitedspelare i landslagsspel, detta är matcherna.

  • 15.00: Georgien – Irland (EM-kval) [O’Hara]
  • 16.00: Belgien U19 – England U19 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Garner]
  • 16.00: Nederländerna U17 – Wales U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Hoogewerf mot Savage]
  • 18.00: Colombia – Chile (träningsmatch, spelas i Spanien) [Sánchez]
  • 20.45: Malta – Sverige (EM-kval) [Lindelöf]
  • 20.45: Norge – Spanien (EM-kval) [De Gea]
  • Tyskland U17 – England U17 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Fish]