Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Lugn dag för Unitedspelarna

Landslagsuppehållet fortsätter, på seniornivå var det dock många Unitedspelare som inte beträdde planen för sina respektive landslag.

Lindelöf på läktaren

Victor Lindelöf missade Newcastle-matchen på grund av en krånglande rygg, och trots att han tränat i veckan stod han över kvällens match med svenska landslaget. Troligtvis var det bara för att inte riskera honom inför tisdagens match mot Spanien, för mot Malta (som Sverige slog med 4-0 idag) klarade sig Sverige som förväntat utan honom.

De Gea på bänken

David de Gea var under ett par år helt ordinarie i det spanska landslaget, men i år har han fått se sig passerad av Kepa Arrizabalaga. Mot Färöarna senast var de Gea tillbaka i målet, men i kvällens landskamp var det återigen Kepa som vaktade den spanska målburen och de Gea satt på bänken.

Frågan är om de Gea får spela mot Sverige på tisdag. Spanien såg ut att gå mot segern, då Kepa efter 92 minuter drog på sig en straff som inte sen också släppte in. Därmed är Spanien inte helt klara för EM än, även om de med all säkerhet kommer gå dit då de avslutar med Rumänien och Malta på hemmaplan.

Även O’Hara på bänken – speltid för Alexis

Två av våra utlånade spelare hade landslagsmatcher idag. För målvakten Kieran O’Hara blev det en plats på bänken när Irland spelade 0-0 borta mot Georgien i EM-kvalet. I och med detta resultat toppar Irland gruppen tillsammans med Danmark med två matcher kvar. Schweiz finns fyra poäng efter, men de har en match tillgod mot stryklaget Gibraltar, så de är i praktiken bara en poäng efter. Och Irland har Schweiz borta och Danmark hemma kvar att möta. Spännande minst sagt.

Alexis Sanchez fick spela 88 minuter när Chile mötte Colombia i en träningsmatch i Spanien. Enligt statistiken sköt Colombia 14 skott vara 6 på mål, medan Chile mäktade med 1 skott och det gick inte på mål. Däremot skall Chile ha haft mest boll, så de kanske rullade runt den på mittfältet.

Kidsen

James Garner är med det engelska U19-landslaget som spelade träningsmatch mot Belgien i Spanien. England vann med 4-2, Garner medverkade inte.

Dillon Hoogewerf spelade hela matchen när det holländska U17-landslaget besegrade Wales dito med 2-1 i EM-kvalet. Huruvida Charlie Savage fanns på plan för Wales förtäljer dock inte historien.

Morgondagen

Tre Unitedspelare kan eventuellt få spela för sina landslag under morgondagen. Detta är matcherna.

Söndag 13 oktober:

  • 16.00: Ecuador – Argentina (träningsmatch, spelas i Spanien) [Rojo]
  • 18.00: Skottland – San Marino (EM-kval) [McTominay]
  • 20.45: Wales – Kroatien (EM-kval) [James]