Lugnande besked för kritiserad James; United redo att spendera i januari

Lugnande skadebesked gällande Daniel James efter gårdagens smäll mot huvudet levereras i dagens nyhetssvep. Vi får även möjlighet att läsa om vilka två Liverpool-spelare som förväntas vara kvitt sina skadebekymmer inför söndagens rivalmöte.

I övrigt rapporteras det om att United ska vara beredda att backa Ole Gunnar Solskjaer i januari-fönstret. Alexis Sanchez har avslutningsvis dragit på sig en skada som kommer hålla honom borta från spel en längre period.

Lugnande Daniel James-besked

Under Wales hemmamatch mot Kroatien under gårdagskvällen åkte Daniel James på en till synes otäck skada när han dunsade i marken efter att ha fått ett knä i huvudet. Yttermittfältaren spelade dock vidare efter läkarvård – och förbundskapten Ryan Giggs har lämnat lugnande besked efter matchen.

Giggs menar således att James medvetet ska ha legat totalt stilla efter smällen. Om det var av taktiska skäl eller för att få in vård så snabbt som möjligt råder det blandade meningar om. Det förstnämnda alternativet har åtminstone kritiserats en hel del under dagen. Mycket för att huvudskador är mycket allvarliga och inget som spelare/tränare ska dra nytta av för taktiska anledningar, vilket många vill påpeka.

Positiva skaderapporter för Liverpool

Inför rivalmötet mellan United och Liverpool på söndag har Merseyside-laget nu nåtts av två positiva skaderapporter. Målvakten Alisson Becker, som varit borta sedan Premier League-premiären med en vadskada, förväntas vara spelklar till matchen på Old Trafford – och han verkar gå rakt in i laget. Detta enligt Paul Joyce på The Times.

Även Mohamed Salah förväntas vara fit for fight efter att ha blivit kvitt den ankelskada han ådrog sig mot Leicester precis innan uppehållet.

”United redo att spendera i januari”

ESPN:s Rob Dawson har under dagen kommit med en artikel gällande United och vinterns kommande transferfönster.

”Manchester United är beredda att backa managern Ole Gunnar Solskjaer i januaris transferfönster men varnar om att de inte kommer att överbetala för spelare bara för att rädda säsongen”, ska källor ha sagt till ESPN.

Embed from Getty Images

Mario Mandzukic, som hålls utanför laget i Juventus, ska fortsatt vara ett alternativ för att ge konkurrens till anfallsuppsättningen i klubben. Men han skulle i så fall behöva sänka sina lönekrav, menar Dawson. Barcelonas Ivan Rakitic ska också finnas tillgänglig i januari, men en värvning av honom sägs vara osannolik på grund av familjeskäl.

Klubben kommer också kolla på möjligheten att värva långtidsmål som James Maddison, John McGinn, Declan Rice, Callum Wilson och Moussa Dembele (Lyons anfallare) – men accepterar att det snarare är spelare att sikta in sig på under sommarens fönster.

Artikeln i sin helhet finner ni här.

Sanchez skadad – borta två till tre månader

Alexis Sanchez är som bekant utlånad till Inter under hela den pågående säsongen. Nu har anfallaren, på landslagsuppdrag med Chile, dragit på sig en skada som kommer hålla honom borta från spel under åtminstone två till tre månader. Simon Stone, på BBC, menar att Inter nu kommer att göra egna tester på honom och sedan – i samspråk med United – bestämma vad den bästa vägen framåt är.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS