Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Surr kring Allegri; Skadeläget inför Liverpool; Tveksamheter inför januari

Embed from Getty Images

Landslagsuppehållet är över och Manchester Uniteds spelare börjar så småningom rapportera in till Carrington. Det är en fortsatt skadedrabbad trupp som gör det. David de Gea är ett fortsatt stort frågetecken inför helgen, vilket inte var nyheterna Ole Gunnar Solskjaer behövde. Utöver det surras det fortsatt kring Max Allegri. 

”Allegri nära United”

Hur säkert sitter Ole Gunnar Solskjaer i Manchester United? Beroende på källa så är svaret antingen ”väldigt säkert” eller ”löst”. På onsdagsförmiddagen gick italienska Tuttosport ut med uppgifter om att tidigare Juventuslotsen Max Allegri är nära en överenskommelse med Manchester United. Italienaren ska vara lovad 6,5 miljoner pund i årslön och ha löften om värvningar i januari. De namn som nämns är Mario Mandzukic och Emre Can, två spelare som Allegri känner från sin tid i Turin.

Tuttosport menar att orsaken till att en deal ska vara långt gången är att Tottenham också visat intresse för Allegri. Vi tar, som brukligt, nyheter av det här slaget med en hel del salt men frågan om Solskjaers vara eller icke vara i United fortsätter att leva sitt eget liv. Det som skulle kunna ge visst andrum? Tja, poäng mot Liverpool på söndag till exempel.

Embed from Getty Images

Fortsatta frågetecken från sjukstugan

Landslagsuppehållet är över och på söndag väntar som bekant Liverpool på Old Trafford. Vilka spelare som Ole Gunnar Solskjaer ställer ut då rådde det oklarhet kring redan innan landslagsuppehållet. Nu har vissa frågetecken rätats ut medan några nya uppkommit. Luke Shaw har gått skadad sedan mötet med Crystal Palace och är åter i träning. Huruvida han är frisk nog att spela verkar det råda rätt stor osäkerhet kring. ESPN menar att det är ytterst tveksamt om han alls är involverad mot Liverpool, vilket förstås är dåliga nyheter då en viss Mo Salah finns på Liverpools högerkant.

Anthony Martial är, som vi rapporterade igår, även han ett frågetecken. Fransmannen har gått lårskadad och återvände i träning i början av veckan. Med andra ord ska det en hel del till om han spelar från start på söndag. Aaron Wan-Bissaka väntas vara spelklar medan Jesse Lingards skada mot AZ Alkmaar verkar sätta käppar i hjulen för deltagande mot Liverpool. Paul Pogba då? Ja, där är frågetecknen också många. ESPN menar att en ny bedömning av hans förmodade benskada kommer att göras under veckan.

Embed from Getty Images

När Sverige och Spanien spelade oavgjort, 1-1, på Friends Arena igår kväll kom det såväl positiva som negativa besked. Victor Lindelöf verkar vara kvitt sina ryggproblem medan David de Gea haltade av med en förmodad ljumskskada. Dryga timmen var spelad när de Gea skulle rensa undan en boll, med påföljden att det drog till i ljumsktrakten. The Times menar att hans medverkan mot Liverpool får ses som ytterst osäker.

På hemsidan rapporterar United att de Gea kände av en skada redan i paus men ändå ville fortsätta spela. Några prognoser för hur allvarlig skadan är ges inte, varför det lär bli ett ämne för Solskjaers presskonferens.

Även Sánchez skadad

Vi fortsätter på skadetemat, om än det här inte direkt rör Manchester United. Igår gick klubben nämligen ut med nyheten om att Alexis Sánchez skadat sig under Chiles möte med Colombia. Det här vore i sig inget iögonfallande, om det inte vore för att Sánchez just nu tillhör Inter och då United inte brukar kommunicera särdeles mycket kring skador i de egna leden. I vissa fall har man rapporterat om skadade, utlånade, spelare men att göra som man nu gör med en artikel på hemsidan får sägas vara en aning märkligt.

Skadan då? Ja, den verkar vara av lite allvarligare slag. En undersökning har visat på en ordentligt stukad vrist och vissa ligamentskador. Sánchez ska nu, på inrådan från Uniteds medicinska team, åka till Barcelona för att undersöka om en operation blir nödvändig eller inte.

Embed from Getty Images

”Marknaden svår i januari”

Om två och en halv månad slår vinterfönstret upp. Manchester United brukar, av hävd, inte agera särdeles mycket under januari månad men den skrala säsongsinledningen kan få Ole Gunnar Solskjaer och klubbledningen att tänka annorlunda nu. De flesta verkar överens om att det är på anfallssidan som förstärkning behövs och det är i de banorna Manchester Evening News spekulerar.

Namnen som nämns är de samma som tidigare. Mario Mandzukic, som befinner sig i Maurizio Sarris frysbox i Juventus, är fortfarande ett potentiellt namn. Kroaten ryktas till USA och Qatar och skulle gå stick i stäv med Solskjaers plan om att värva dels ungt och dels brittiskt. Ett annat namn som MEN nämner är Leipzigs Erling Haaland som haft en minst sagt imponerande utvecklingskurva det senaste året.

MEN menar dock att en högt uppsatt källa inom klubben meddelat att man ser marknaden som väldigt svår i januari, vilket skulle signalera att det kanske inte blir någon högprofilerad värvning i vinter.

Embed from Getty Images