Lång intervju med Solskjaer; Schweizisk landslagsman aktuell?; Alexis skadehelvete

Under dagen har Sky Sports publicerat en exklusiv intervju med Ole Gunnar Solskjaer där Gary Neville benar ut vad norrmannen har att säga om sin tid så här långt i klubben. I dagens nyhetssvep ger vi er ett axplock av vad som diskuterades.

Utöver det har United kommunicerat vad som gäller angående Alexis Sanchez och den skada han ådrog sig under landslagsuppehållet och att man eventuellt sneglar mot Bundersliga för att hitta mittfältskraft.

Solskjaer: ”Vi planerar långsiktigt”

Embed from Getty Images

I en lång intervju med Sky Sports, där Gary Neville ställer frågorna, ger Ole Gunnar Solskjaer sin syn på hur jobbet som tränare för Manchester United har varit så här långt. Bland annat pratades det om strukturen i klubben, värvningar, ungdomar, skador och mycket annat. Här går vi igenom ett par av de punkter som togs upp.

Hur hanterar du det som händer just nu på ett personligt plan?

”Jag gillar inte att förlora matcher, du känner mig. Men samtidigt vet jag att den här klubben kommer komma tillbaka. Efter de två smärtsamma förlusterna borta mot West Ham och Newcastle, vi har inte vunnit borta på ett tag. Det sitter mentalt, men det får mig inte att ligga sömnlös om nätterna.

”Man ser fram emot nästa match. Jag är en optimist, och jag är hellre en optimist som blir felbevisad än en pessimist som har rätt. Jag ser alltid nästa match som en chans. Matchen mot Liverpool är ett ypperligt tillfälle för oss att vända trenden.”

I dagsläget har United som bekant en tämligen decimerad trupp, dels på grund av skador och dels för att man valde att rensa ut en rad med spelare. Detta har gjort att fler ungdomar har fått kliva fram, något Solskjaer ser positivt på.

”Jag är nöjd med ungdomarna. De har klivit fram under svåra omständigheter med många skador på nyckelspelare. Men jag känner att de har klarat av det.

”Vi har haft några debutanter både i Europa och i ligan. Jag tycker inte man kan begära mer av dem för i den här klubben finns fullt av rutinerade spelare som vunnit saker i sina karriärer. Ungdomarna har inte satt en fot fel.”

Du har rensat ut många spelare, däribland Alexis Sanchez och Romelu Lukaku, har du känt de senaste veckorna att du önskar haft deras rutin?

”I den enskilda matchen kan man givetvis önska att man hade mer rutin att tillgå, Alexis och Rom är målgörare och bra spelare, men för tillfället känner jag att vi tog de rätta besluten.

”Det är enda sättet man kan se på det. Alla spelare här vill ge allt för klubben och tröjan, det är något stort.

”Vi vet att vi inte har levererat de resultat vi önskat, men jag hade inte velat ha kvar spelarna vi sålde. Det var rätta beslut.”

Målskyttet i United har vi inte varit bortskämda med under säsongen. Kanske hänger det ihop med att man sålde både Lukaku och Alexis. När Solskjaer får frågan om varför han tror målskyttet inte har fungerat som det ska svarar han:

” Det finns många anledningar, men en av dem är skadan på Anthony [Martial], som började riktigt bra i mitten med Marcus [Rashford] till vänster. Att skapa chanser har varit en utmaning för oss mot låga försvar. Det handlar om marginaler dessutom.”

Inför säsongen plockade du in Daniel James, Aaron Wan-Bissaka och Harry Maguire för sammanlagt £140 miljoner. Men när du tittar på spelare som har lämnat (Lukaku, Alexis, Fellaini, Herrera och Smalling) har man spenderat cirka £30-40 miljoner netto. Det är inte tillräckligt för United i dagens läge. Kunde inte klubben lösa fler spelare eller fanns inte pengarna?

Embed from Getty Images

”Pengarna finns. Vi har tittat på en del spelare och varit nära vissa, men det blir inte rätt om du inte får de rätta spelarna. Pengarna finns för att stärka truppen i januari och till sommaren.

”Vi planerar och vi letar. Vi sållar våra alternativ, men precis innan sommarfönstret stängde, fanns inte de färdiga spelarna där. Men resurserna finns om de rätta spelarna finns tillgängliga.”

Känner du att du måste få in spelare i januari med tanke på skadeläget och bristen på rutin?

”Januari är ett svårt fönster oavsett. Men om det finns tillgängliga spelare till rätt pris är jag säker på att vi kommer spendera. Det kan eventuellt finnas en del rutinerade spelare som kan komma in och hjälpa de yngre, det kan vara värt pengarna.”

Snacket om värvningar leder osökt in på hur Solskjaer ser på det strukturella kring Manchester United, bland annat förhållandet till VD:n, Ed Woodward, ägarfamiljen Glazer men också fansens förväntningar.

Känner du att du har den rätta strukturen ovanför dig som kan ge dig stöd och en försäkran att bygga om truppen de kommande tolv månaderna? Vi kan se att du redan har börjat men känner du att du även har fansens stöd för det jobb du har framför dig?

”Självklart, alla gånger jag har pratat med ägarna, med Ed Woodward och klubben har det handlat om mitt treårskontrakt. Vi planerar långsiktigt. Jag har fått jobbet, och om du förlorar en match eller två väntar du inte på ett samtal för att få försäkringar.” 

United sneglar mot Mönchengladbach?

Embed from Getty Images

Enligt tyska Bild ska United ha visat intresse för Denis Zakaria i Borussia Mönchengladbach. 22-åringen kom till den tyska klubben 2017 från schweiziska Young Boys och har sedan dess etablerat sig på Gladbachs mittfält.

Intresset uppges ha varit stort rent generellt kring Zakaria under sommaren, där bundesligaklubben sägs ha krävt åtminstone €50 miljoner då han har tre år kvar på kontraktet.

Även Tottenham, Bayern München och Borussia Dortmund ska också ha visat intresse för den schweiziske landslagsmannen.

United om Alexis skada

Embed from Getty Images

Alexis Sanchez lämnade som bekant United på lån till italienska Inter och har fått lite av en nytändning under Antonio Conte. Nu tvingas han dock klara sig utan sin forward ett bra tag framöver på grund av en ankelskada. 30-åringen skadade sig i samband med Chiles mållösa möte med Colombia i helgen och lär gissningsvis bli borta året ut.

I konsultation med Uniteds läkarteam kommer chilenaren resa till sin tidigare hemstad, Barcelona, för undersökning och där eventuellt beslut om operation kommer tas.

Detta meddelar United via sin hemsida.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS