Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United bekräftar nytt kontrakt för Brandon Williams

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds unga ytterback Brandon Williams har signerat ett nytt långtidskontrakt med klubben. Detta bekräftas på Uniteds officiella hemsida på torsdagen. Det nya kontraktet gäller till juni 2022, med en option på ytterligare ett år.

Den 19 år gamla Manchestersonen gjorde a-lagsdebut i ligacupmatchen mot Rochdale i september. Han fick sedan göra sin första match från start borta mot AZ Alkmaar i Europa League.

Williams har den här säsongen imponerat stort i reservlaget, där han har är vicekapten bakom Angel Gomes. Belöningen har kommit i form av a-lagsdebuten och även i form av att han har fått sina första landslagschanser i det engelska U20-landslaget.

En ytterback med god fysik och hett temperament spelar Brandon Williams vanligen på vänsterkanten, detta trots att han är högerfotad. Han gillar att driva fram längs kanten och bidrar ofta med mål eller assists. Williams kom till United redan som sjuåring. Under sina år i juniorlaget gjorde han väldigt stora framsteg och flytten upp till reservlaget har varit smärtfri. Det blir mycket intressant att följa hans utveckling framöver.

Aningen märkligt är att vi inte får några citat i samband med kontraktssigneringen. Det är annars brukligt. United har, åtminstone inte i skrivande stund, heller inte noterat Williams nya kontrakt på sociala medier.

Brandon Williams