Spelarbetyg: Manchester United – Liverpool 1-1

Manchester United är tillbaka i spel igen, och klarade i den första matchen efter landslagsuppehållet av att spela 1-1 hemma mot Liverpool. Före match hade många av oss tagit en poäng, men när man tappar ledningen med bara fem minuter kvar går det inte att undvika att känna en viss besvikelse.

Som förväntat var det Liverpool som dominerade spelet och hade klart mest boll, men framförallt i första halvlek lyckades United kontra på ett mycket bra sätt. I andra halvlek kom United dock inte upp i samma nivå, och kvitteringen var klart rättvis.

David de Gea: 7

Kämpade stenhårt för att kunna spela matchen, och väl på plan räddade han det han skulle. Målet kunde han inte göra något åt, och han var lite tveksam vid en del långbollar där han kunde kommit ut, men får ändå ett bra betyg.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Extremt stabil defensivt, men som ytterback i en fembackslinje måste offensiven vara bättre. Han var relativt ofta med framåt, men det hände inte jättemycket runt honom där.

Victor Lindelöf: 6

Har extrem tur att Mané råkade få bollen på handen vid Liverpools underkända kvittering, bara det agerandet hade lett till underkänt om det målet godkänts. I övrigt var han helt okej så han klarar godkänt.

Harry Maguire: 7

Styrde försvaret på det sätt vi bör kunna förvänta oss. Kan förhoppningsvis se till att vara den stabila pjäsen framöver och leda den mittbackskollega han har till att vara bra.

Marcos Rojo: 6

Ersatte Axel Tuanzebe som gick sönder på uppvärmningen, och gjorde det orimligt stabilt för att vara Rojo. Dock involverad i baklängesmålet, vilket är ett litet minus. När han håller sin aggressivitet på rätt gräns gör han bra nytta.

Ashley Young: 6

Även Young var förhållandevis stabilt defensivt, men kom likt Wan-Bissaka inte fram tillräckligt för vad som krävs för en ytterback i fembackslinje.

Scott McTominay: 7

Mycket bra i första halvlek där han var oerhört stabil, och även involverad i ledningsmålet. Andra halvlek hade hela United det svårare, och även McTominay.

Fred: 6

Likt McTominay var Fred ganska bra i första halvlek och sämre i andra där Uniteds mittfält inte fick tag i Liverpools. Klar förbättring mot senast, men frågan är om Fred faktiskt har det som krävs för United i långa loppet.

Andreas Pereira: 6

Utbytt 90. Bra i presspelet men fick inte till offensiven på samma sätt som hans offensiva kollegor.

Daniel James: 7

Fick, som vanligt, oerhört mycket stryk i allt sitt löpande och borde fått med sig mer från domare Atkinson. Stod för den mycket fina framspelningen till Rashfords ledningsmål.

Marcus Rashford: 7

Utbytt 84. Hans bästa insats den här säsongen? Ja, jag tror det. Var den som tillsammans med James hotade Liverpools backlinje, och stod också för ett fint avslut vid sitt mål.