Evra till United; Roma köper Smalling; Rasism på Old Trafford

I dagens matiga nyhetssvep bjuder vi bland annat på att Roma vill göra Smalling till sin spelare även efter nuvarande säsong. Att rasismen tyvärr verkar ha visat sig på Old Trafford i helgen och Evra kan snart vara anställd hos Manchester United. Det plus en hel del annat kan ni läsa nedanför. 

Smalling permanent till Roma?

Embed from Getty Images

Det är den italienska tidningen Corriere Dello Sport som Sport Witness översätter oss som kommer med uppgiften. AS Roma som nu Chris Smalling är utlånad till ska vilja göra lånedealen till en köpedeal.

Efter att ha varit skadad i inledningen av säsongen har nu Smalling tagit en ordinarie plats i tränare Paulo Fonsecas lag. Han ska ha gjort det såpass bra att Roma meddelat förhoppningen till Manchester United.

Från Manchester United har det tidigare låtit att inga dörrar är stängda, men det är fortfarande oklart ifall Roma har en köpoption eller inte. Ändå tyder mycket på i nuläget att vi har sett det sista av Smalling på Old Trafford.

Misstänkt rasism på Old Trafford

Tyvärr verkar rasismen ha visat sitt fula tryne på fotbollsläktaren igen. Manchester United har skickat in en anmälan till Greater Manchester Police. Det ska ha varit en supporter som skrikit rasistiska ord i riktning mot planen, och främst riktat det mot en spelare i Liverpool.

Greenwood efter sitt nya kontrakt

Embed from Getty Images

Mason Greenwood skrev som tidigare rapporterat ett nytt och förbättrat kontrakt med Manchester United. Han har efter det självklart pratat med Manchester United, där ni i den officiella appen kan se hela intervjun. I intervjun pratar han bland annat om stoltheten att ha gått hela vägen från pojklagen till A-laget och hur det kändes när han gjorde sitt första mål för Manchester United i tävlingssammanhang i Europa League mot FC Astana.

”Att bara höra läktaren skrika mitt namn, det var helt fantastiskt”, säger Mason Greenwood om sitt första mål på Old Trafford.

Evra i diskussion med United

Patrice Evra gjorde ett bejublat inhopp i Sky Sports studio under måndagen. Där bekräftas det att han har kontakt med Manchester United om en framtida tjänst. Evra avslutade sin karriär under hösten och har därefter bland annat synts till med Manchester Uniteds juniorlag då han gör sin tränarutbildning. I studion fick han självklart frågan hur hans framtid ser ut.

”Jag vill göra det klart då folk tror att jag redan jobbar för Manchester United, även om det varit lite prat. Jag håller på att göra min tränarutbildning, och jag vet att alla är exalterade över att se mig tillbaka i klubben.

Det har varit några viktiga samtal bakom scenerna och vi kommer bestämma om jag ska jobba för klubben eller inte. Jag vill göra allting och det är ett problem, men jag vill ha ett jobb där jag verkligen kommer jobba. Som spelare gav jag allt för klubben och har jag en annan roll kommer jag göra likadant”. 

Domare klar mot Norwich

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds nästa match i Premier League är som bekant på söndag, med matchstart 17:30. Idag annonserade Premier League ut vilka domarna blir och det är Stuart Attwell som kommer bära huvudansvaret. Som assisterande domare kommer han att ha med sig Richard West och Constantine Hatzidakis. I VAR-rummet kommer David Coote ha det största ansvaret.

Skadeuppdatering från Dalot

Diogo Dalot har tagit till sociala medier för att ge lite besked om sin skada. Det är inte mycket vi bjuds på förutom att han snart hoppas vara tillbaka i laget och kämpa för att laget ska vara tillbaka där man hör hemma.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS