Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt tränarnamn; Debut för Laird?; United stänger av supporter

I dagens nyhetssvep får ni ta del av ännu ett tränarnamn som länkas till Manchester United samt att klubben stänger av en person på obestämd tid efter att denne riktat rasistiska tillmälen mot en liverpoolspelare i söndags. 

Utöver detta noterar vi även att Ethan Laird kan vara aktuell för truppen som ska bege sig till Serbien senare under dagen.

Rangnick ny tränarkandidat

Embed from Getty Images

Det är tyska Sport Bild, här återgiven av Sport Witness, som kommer med uppgifter om att Ralf Rangnick, numera sportchef i RB Leipzig, kan vara aktuell för tränaruppdraget i Manchester United. Tidningen skriver att man ser tysken som en kandidat om Ole Gunnar Solskjaer får gå.

Rangnick har tidigare tränat en rad klubbar i Tyskland, däibland Schalke 04 och Hoffenheim. 61-åringen har på senare år även lett RB Leipzig men har inför den här säsongen det sportsliga ansvaret för klubben samt huvudansvar för Red Bull-koncernens övriga fotbollslag, bland annat RB Salzburg och New York RB.

Rangnick har även kopplats ihop med Bayern München, om även dem skulle välja att gå skilda vägar med sin nuvarande tränare, Niko Kovac.

Tidiga lagnyheter – Laird aktuell

Imorgon kväll tar sig United an Partizan Belgrad nere i Serbien och under dagen har spelarna samlats på Carrington för en sista träning innan avresa. Strax efter att införrapporten publicerades meddelade United några tidiga lagnyheter, där det kanske mest anmärkningsvärda var att Ethan Laird, som håller till i reservlaget, eventuellt kan finnas med i truppen.

18-åringen skadade sig redan i augusti men gjorde under måndagen comeback i resverlagets möte med Swansea, där han spelade 80 minuter. En match United för övrigt vann med 4-1.

Samtidigt som Laird har varit skadad har en annan ungdom tillika ytterback klivit fram i form av Brandon Williams, som så sent som i förra veckan signerade ett nytt avtal med klubben och dessutom krönte det med ligadebut hemma mot Liverpool i söndags.

För Lairds del skulle det dock innebära hans första uttagning i A-laget och vid spel skulle han bli ytterligare en debutant för klubben den här säsongen. Men att han kommer vara med i truppen kan vi nog nästan förutsätta, annars hade det varit en gnutta märkligt att man kommunicerade ut detta via klubbens officiella kanaler.

I väntan på en fullständig trupp konstaterar vi att Jesse Lingard tränade under morgonen men att David de Gea, Axel Tuanzebe, Diogo Dalot, Eric Bailly, Paul Pogba, Luke Shaw, Nemanja Matic och Timothy Fosu-Mensah inte syntes till.

Supporter stängs av

Vi spinner vidare på gårdagens nyhetssvep där det rapporterades om läktarrasism under söndagens match mot Liverpool och konstaterar nu att en person har stängts av på obestämd tid av klubben. Enligt BBC är det Liverpools Trent Alexander Arnold som har utsatts för rasistiska tillmälen.

I ett uttalande har United sagt följande: ”Rasism och all form av diskriminering är helt oacceptabelt och speglar inte värderingarna vår klubb står för.”

Den här personen är inte välkommen till Old Trafford.”

United meddelar att avstängningen kan komma att överklagas.

”Vi vill tydliggöra att vi fortsättningsvis kommer vidta åtgärder mot den som brukar rasistiska eller diskriminerande tillmälen, oavsett om så sker på nätet eller på våra matcher.”