Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Förbättras som ett lag med Anthony

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer pratade med pressen efter gårdagens match, och den andra halvan av den som hade embargo har nu släppts.

Presskonferensen

Den första halvan av presskonferensen behandlade i vår Dagen efter-artikel tidigare idag, där pratade Solskjaer mycket om försvarsspelet och ungdomarna. Under andra halvan blev det lite mer av samma, men också en del om Norwich och om ett framtida partnerskap mellan Marcus Rashford och Anthony Martial.

…om Norwich

Norwich spelade ut Manchester City nyligen. Vad har imponerat på dig med dem? Det har också gjorts mycket mål på deras stadion, förväntar du dig en öppen match?

”De började ligan, när jag såg deras första match mot Liverpool såg jag ett lag med mycket mod, de var orädda, de spelade på sitt sätt och de fortsatte. Och det har gett dem några bra resultat, när de slog Newcastle och Manchester City. Ett lag med en tydlig filosofi om hur de vill spela. Så jag hoppas vi kan stoppa dem. Det kommer alltid vara svårt på Carrow Road, men vi är redo för det nu. Vi har varit här i Belgrad, vi har fått tillbaka några spelare, jag kunde ta ut Aaron [Wan-Bissaka] och Anthony [Martial] efter 60 minuter, för de har varit borta länge. Förhoppningsvis har vi ett friskt lag för vi behöver vara på topp för att ha en chans.”

…om en ny anfallare

Du har sagt att du jagar en anfallare i januari, och det finns en spelare (Erling Haaland) du känner väl sedan tidigare som är skytteligaledare i Champions League. Är det frestande att försöka få till en återförening och matchar han profilen?

”Jag tror inte det är rätt tid för mig att prata om andra lags anfallare. Jag pratade om Harry Kane igår, och Erling idag. Jag tror inte det är rätt för mig.”

Embed from Getty Images

…om spelsystemet

Du spelade tre mittbackar igen och mot Liverpool. Du sa efter Newcastle att du kan komma att ändra taktik och vi har sett det sen dess. Är detta vägen framåt, och varför passar detta United mer än din föredragna formation?

”Jag tror att skadorna gjorde att vi hamnade i position där prestationerna inte kom, och vi hade friska och bra mittbackar, kvalitetsmittbackar, vilket gjorde det enklare att gå ner på tre mittbackar mot Liverpool och idag igen. Vi har Jesse som kan spela som en av tre mittfältare.

”Så idag till exempel, Sergio [Romero] spelade VM-final, Marcos spelade VM-final i en trebackslinje, Jonah [Phil Jones] och Harry [Maguire] spelade trebackslinje i en VM-semifinal. Vi har Jesse som spelade i hans position. Så det är skador som satt oss här, men det fungerar ganska bra.”

Skulle du hävda också att ni saknar lite kreativt på mittfältet, för ni skapar inte många jättebra chanser?

”Vi har inte skapat så många som vi skulle vilja, vi har inte gjort så många mål som vi skulle vilja. Men nu är Anthony tillbaka och gjorde mål idag, jag är säker på att vi kommer få se förbättras som ett lag med Anthony i laget för han ger oss något annorlunda.”

Kan Anthony och Marcus som anfallspar ge fler mål?

”Det kan hända, definitivt. Jag tycker Marcus och Dan James gav Liverpool problem, så det beror på vem som är frisk. Mason kunde ha spelat idag också, så jag tycker vi ser mer farliga ut med två framåt, för tillfället.”

Kan Daniel James vara aktuell för position precis bakom två forwards?

”Dan kan spela på många positioner, precis som så många andra. Andreas kan spela där, Jesse kan spela där, Juan kan spela där, så vi har många som kan spela bakom två forwards. Det beror på vem som är frisk, vem som är i form, vad bestämmer vi är bäst mot Norwich.”

Se presskonferensen här.