Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Norwich City – Manchester United 1-3

Embed from Getty Images

Manchester United tog en efterlängtad trepoängare när Norwich slogs tillbaka tämligen enkelt. Trots två missade straffar, signerade Marcus Rashford och Anthony Martial, så var vinsten aldrig riktigt hotat. Visst känns det skönt att kunna säga så, för första gången på väldigt länge?

I ena änden av planen stod de offensiva pjäserna för fina insatser medan en stabil defensiv till sist, aningen snöpligt, inte lyckades ge David De Gea sin tredje nolla för ligasäsongen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Testades inte jättemycket, men det han fick emot sig skötte han bra. Kunde inte göra något på målet. Missade dock ett par utsparkar.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Varnad. Lika stabil som vanligt defensivt. Kunde dragit på sig en straff men domaren landade i rätt beslut i slutändan i en tidigare offside. Offensivt finns det fortsatt en aning mer att önska, även om det stundtals såg intressant ut.

Embed from Getty Images

Victor Lindelöf: 6,5

Missade ett par passningar och krossbollar vilket drar ner betyget en aning. I övrigt gjorde lagets svensk inte bort sig på något vis. Stabilt i slutändan.

Harry Maguire: 7

Trygg och solid, både med och utan boll. Börjar hitta till sin rätt alltmer nu i Uniteds centrala mittlås.

Ashley Young: 6

Varnad. Stod för ett par märkliga satsningar och varnades helt korrekt. I övrigt presterade vänsterbacken tillräckligt för att inte hämma laget nämnvärt.

Scott McTominay: 7,5

Trots en missgynnande bolltouch som resulterade i Norwichs mål i slutminuterna så var McTominay bra matchen igenom. Nyttig löpkapacitet, trygg passningsfot och ett mycket fint avslut till 1-0.

Embed from Getty Images

Fred: 7,5

En av Freds bästa matcher i United-tröjan. Bra i likväl press- som passningsspel. Slutade aldrig springa och stod allt som oftast rätt.

Marcus Rashford: 8

Ett mål, en assist och en missad straff. Men det sistnämnda glömmer vi – för i övrigt var det en mycket bra kväll detta för Uniteds nummer tio. Löpvillig och finurlig, samt ett samspel med Martial som lovar gott inför framtiden. Mer av detta, tack.

Andreas Pereira: 6,5

Utbytt 82′. Löper mycket och bra, men det händer inte särskilt mycket mer än så. Är absolut inte dålig, men jag önskar mer hot framåt av en offensiv spelare i Manchester United.

Embed from Getty Images

Daniel James: 7,5

Utbytt 80′. Ordnar en straff och assisterar Marcus Rashford briljant till 2-0. Har ett par till framspelningar av den högre skolan. Kunde möjligtvis utmanat en aning mer en mot en, men totalt sett var det en mycket bra insats av walesaren.

Anthony Martial: 8

Utbytt 75′. Missar även han en straff, men det ser vi givetvis förbi även här. För detta var en väldigt bra insats av Martial. Sällan har det varit så påtagligt hur viktig fransmannen är för det här lagets offensiv. Han är en trygg uppspelspunkt samtidigt som han löper i djupled och hotar med snabba fötter. Avslutet till 3-0 är av hög, hög kvalité. Snälla Martial, håll dig frisk säsongen ut nu!

Embed from Getty Images

Mason Greenwood: n/a

Inbytt 75′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

James Garner: n/a

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas.