Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Hans reaktion på missen var fantastisk

Embed from Getty Images

Manchester United spelade två fotbollsmatcher förra veckan, och vann båda. Från att ha gått sex matcher utan ens en seger är detta ett kraftigt fall framåt för klubben, att det dessutom gjordes tre mål mot Norwich är ytterligare en mycket positiv punkt vi tar med oss när vi ser fram emot ytterligare en vecka med två matcher.

Äntligen var det roligt att se Manchester United att spela fotboll igen. Tre mål, som borde varit minst fem eller kanske till och med ännu fler, är vi inte bortskämda med som supportrar till det finaste av alla lag, men med Anthony Martial tillbaka i bättre form och ett svagt motstånd fick vi något att hoppas på.

Vi fick dessutom i mångt och mycket ”rätt” målskyttar i protokollet. Scott McTominay har visat sig vara den mittfältare vi mest kan lita på i nuläget, att han får utdelning framåt är viktigt för hans självförtroende. Att det dessutom är oerhört positivt att Martial och Marcus Rashford gjorde mål, och att Daniel James fick en fin assistpoäng, behöver knappast påpekas.

Embed from Getty Images

Något som var minst lika viktigt var att United igår faktiskt inte föll tillbaka och lät motståndarna dominera helt. När man har två eller tre måls ledning blir det så klart naturligt att motståndarna tar över för att man bevakar, men United var inte tillbakapressade ner i skorna sista kvarten som vi ofta varit. Om det beror på att motståndet var för dåligt eller att United faktiskt gjorde det bättre skall vi kanske låta vara osagt, men bra var det oavsett. Målet som släpptes in var dessutom frukten av ett individuellt misstag från McTominay och en bra individuell insats från Hernandez i Norwich, inte ett kollektivt felsteg.

På minussidan

Det går ju inte att inte prata om det faktum att Manchester United fick två straffar igår, och båda sumpades. Med tanke på att laget gjorde tre mål i öppet spel blir ju konsekvensen mindre, men Ole Gunnar Solskjaer måste kliva in och ta ett beslut här. Jag personligen tycker beslutet skall vara att Anthony Martial skall få fortsatt förtroende. Solskjaer har varit tydlig med att han är lagets bästa anfallare, då skall han också få chansen att slå straffar, särskilt när han tidigare faktiskt sett väldigt kylig ut. Ge honom chansen vid nästa straff igen så bör vi kunna lägga det här åt sidan.

Det andra Solskjaer skulle kunna göra är att överraska och ge en helt random spelare chansen, och här tittar jag faktiskt främst på Victor Lindelöf som är en god straffsparksskytt och dessutom ganska kall, han kallas ju inte ”Iceman” för inte. Men jag tror inte att Solskjaer känner att han kan göra så, det finns för många offensiva egon som skulle kunna ta skada, och då är det bättre att satsa på Martial i mina ögon.

Sen skall det tilläggas att från igår borde åtminstone den första, men egentligen båda, straffarna gått om. Tim Krul i Norwichmålet var mer än lovligt långt ifrån att ha en fot på linjen när straffarna slogs, men detta brydde sig vare sig huvud-, linje-, eller VAR-domaren om att påpeka.

Presskonferensen

Som vanligt träffade Solskjaer pressen efter matchen, ni ser den i sin helhet nedan, men i korthet hade han detta att säga.

  • När vi är så här fokuserade och koncentrerade kan vi slå alla på bortaplan.
  • Solskjaer tycker också båda straffarna borde tas om på grund av att Krul lämnat linjen, och att Krul borde varnats för sitt beteende före straffarna.
  • Han tycker att den första straffen gavs felaktigt, vilket de flesta nog håller med om. Gällande vem som tar nästa straff skojade han om att Mata måste vara på planen vid nästa tillfälle, men pratade sedan om att de har många som är redo.
  • Om Rashfords miss säger han att Rashford reagerade fantastiskt på det, med hårt arbete och han fick ju sedan utdelning med ett mål.
  • Partnersskapet mellan Rashford och Martial kommer växa och Martial är vital för laget då han är en toppanfallare.
  • Fred och Scott McTominay excellenta på mittfältet.

Mer om matchen

Snackisar efter Norwich – Manchester United 1-3

Spelarbetyg: Norwich City – Manchester United 1-3

Matchdag: Norwich City – Manchester United (Ge bollen till Martial)

Så ska en Unitedmatch vara!

Muss-podden: #210 ”Vem ska slå straffarna?” (efter Norwich)