Lagnyheter inför Chelsea; VAR kan göras om; Dubbelt franskt i januari?

I dagens nyhetssvep får ni bland annat läsa om vilka två ungdomar som troligen kommer att starta mot Chelsea under onsdagskvällen. I övrigt rapporteras det om en potentiell ändring gällande användandet av VAR, samt att Chris Smalling förväntas återvända till United efter säsongen.

Avslutningsvis får ni möjlighet att ta del av två transferrykten – där bland annat två fransmän ryktas till klubben i januari.

Två ynglingar från start mot Chelsea?

Enligt Ole Gunnar Solskjaer är det långt ifrån omöjligt att vi får se ett ungt lag ställas på banan emot Chelsea på onsdag kväll i ligacupen. Två spelare som troligtvis kommer att starta är vänsterbacken Brandon Williams och mittfältaren James Garner.

”Vi har inte tagit ett beslut om vilka som kommer att spela (mot Chelsea) men ni kommer troligtvis att se de två (Garner och Williams)”, sa Solskjaer när han diskuterade matchen på Stamford Bridge, enligt Uniteds hemsida.

Embed from Getty Images

I övrigt hyllar Solskjaer spelare som Fred och Andreas Pereira, som han anser har stått för ett mycket bra jobb de senaste matcherna i Paul Pogbas skadefrånvaro.

VAR kan göras om

Att VAR (Video Assistant Referee) inte har fungerat smärtfritt under sitt första år i Premier League kan vi nog alla hålla med om. På 100 PL-matcher den här säsongen har VAR använts för att ändra ett domslut 26 gånger. Men efter den stora kritikstormen som ägt rum de senaste veckorna finns det nu funderingar på att förändra användandet en aning.

Klubbarna i högstadivisionen ska träffas den 14 november för att diskutera huruvida det skulle vara en bra idé att låta huvuddomaren titta på en skärm bredvid planen själva, snarare än att endast förlita sig på vad den hör i öronen från de som sitter i VAR-rummet. Ett beslut väntas komma inom två veckor, menar Martyn Ziegler på The Times.

Smalling förväntas återvända

Chris Smalling fick inga garantier på spel i United den här säsongen och det hela slutade i att engelsmannen lämnade klubben på lån för spel i AS Roma. En deal som passade samtliga parter. Det har tidigare spekulerats i att Rom-klubben kan tänkas vara intresserade av att göra övergången permanent – men nu hävdar Sky Sports att det snarare är mer troligt att 29-åringen återvänder till Manchester efter säsongen.

Embed from Getty Images

Sky Sports menar att det inte har ägt rum några samtal om någon permanent övergång och av artikeln att döma verkar det inte särskilt sannolikt att det kommer ske heller. I övrigt har Smalling presterat bra i Serie A hittills och klubben har endast släppt in två mål under mittbackens fyra senaste starter.

Dubbelt franskt på radarn

Enligt ESPN ska Manchester United jaga två franska spelare under januaris transferfönster. Den första är en mittfältare vid namn Boubakary Soumaré, som till vardags tillhör förra årets ligatvåa Lille. Den 20-åriga mittfältaren jämförs ofta stilistiskt med Paul Pogba och har ett kontrakt som går ut redan till sommaren. ESPN menar dock att det inte är omöjligt att kontraktet förlängs för att Lille ska kunna få ut en större transfersumma för spelaren (någonstans runt 35-40 miljoner euro).

United ska se Soumaré som en potentiell ersättare till Pogba. Dock inte med detsamma då 26-åringen fortfarande har tre år kvar på sitt kontrakt med klubben.

Embed from Getty Images

En annan fransk spelare som United rapporteras titta noga på är Lyons anfallare Moussa Dembélé. 23-åringen, som stått för sju mål på tio matcher i den franska ligan i år, ska ha varit på Uniteds radar en längre tid – om vi ska tro ESPN. Både under tiden i Fulham och Celtic, innan han sedan lämnade för Lyon sommaren 2018. Dembélé ryktas vara sugen på en återkomst till England, och framförallt till en storklubb som United.

Ole Gunnar Solskjaer sägs vara ett stort fan av honom och ska vilja ha in en anfallare redan i januari. Lyon själva rapporteras dock inte vara särskilt lockade av en försäljning i nuläget.

En tredje United-spelare till Inter?

I somras lämnade både Romelu Lukaku och Alexis Sanchez Manchester United för spel i italien och Inter. Den förstnämnda permanent och den sistnämnda på lån. Nu ryktas även en tredje spelare vara på väg till Milano-klubben.

Den här gången handlar det om den 31-åriga mittfältaren Nemanja Matic, som enligt den brittiska journalisten Sam Pilger, potentiellt ska vara sugen på en flytt. Inter ska till och med vara sugna på att plocka över den serbiska landslagsmannen så tidigt som i januari. Hur det blir med detta, med tanke på Uniteds skrala mittfältsalternativ, får framtiden utvisa.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS