Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Ungdomslagen

Ungdomskollen: Hundraprocentiga i EFL Trophy

Manchester Uniteds reserver fortsätter leverera fina resultat. En överlägsen seger mot ligatrean Stoke följdes upp av en arbetsseger mot Doncaster i EFL Trophy. Reservlaget har nu fem raka vinster och på säsongen tio vinster och bara en förlust på tolv, med målskillnaden 29-9.

Förutom de två reservlagsmatcherna var det meningen att den här ungdomskollen skulle diskutera en cupmatch för juniorerna. Den matchen regnade dock inne.

Enkel seger i toppmatch

Reserverna vann med 3-1 mot ligatrean Stoke. Mason Greenwood, Angel Gomes och Largie Ramazani skrev in sig i målprotokollet. United var det klart bättre laget och borde ha vunnit i utklassningsstil. Effektiviteten var dock undermålig, varför Stoke faktiskt hade en kvitteringschans efter en timme.

United startade med ett starkt lag, förstärkta av a-lagstrion Tahith Chong, Gomes och Greenwood. Teden Mengi skakade av sig smällen han fick mot Swansea och kom också till spel.

Det första målet kom redan efter sex minuter, då Ethan Laird tog sig fram på högerkanten och serverade Greenwood. Anfallaren fick en enkel uppgift då målvakten ramlade. Annars en tung afton för Greenwood som brände två frilägen. Han inledde som toppforward men flyttade sedan ut på högerkanten.

Stoke kvitterade på sin första chans i matchen, sedan anfallaren hittat en lucka mellan Laird och Mengi.

Matchens stora behÃ¥llning var Gomes 2-1-mÃ¥l, kort efter paus. D’Mani Mellor och Chong involverade i förarbetet.

Gomes missade sedan straff. Stoke tvingade därefter Paul Woolston i Uniteds mÃ¥l till en superb räddning pÃ¥ ett distansskott. Matchavgörandet kom pÃ¥ den efterföljande hörnan. Di’Shon Bernard rensade och Largie Ramazani, precis inbytt för Greenwood, blev fri frÃ¥n halva planen. Belgaren rundade den utrusande mÃ¥lvakten och kunde rulla in bollen i öppet mÃ¥l.

Det var en märklig match där United skapade mängder av chanser och borde ha vunnit stort. Samtidigt irriterande att Stoke fortfarande hade poängchans efter en timme.

Ändå många spelare i United som förtjänar beröm, med Chong som matchens bästa spelare. Bernard var bra i mittförsvaret och de båda ytterbackarna Laird och Reece Devine imponerade. Junioren Devine verkar nu ha anpassat sig till den här nivån. Dylan Levitt var mycket bra i första halvlek men utgick skadad efter paus.

I tabellen har United fortsatt tre poäng upp till West Ham. Tittar vi istället nedåt så är det nu fem poäng till Middlesbrough, som är ny trea.

Tredje raka i EFL Trophy

United säkrade avancemang till slutspelet i EFL Trophy via en 2-1-seger mot Doncaster. Ethan Galbraith och Mason Greenwood gjorde Uniteds mål. Därmed vann United alla tre matcherna i gruppspelet och drömmen om en resa till Wembley lever vidare, även om det är många omgångar dit.

Det var en seger som United verkligen fick jobba för. Doncaster ställde upp med ett mycket starkt lag (åtta av spelarna i startelvan spelade i den senaste ligamatchen). Första halvan av första halvlek var United totalt utspelade och bara Matej Kovars storspel i mål höll United kvar i matchen.

Framför allt pÃ¥ det centrala mittfältet hade Galbraith och Arnau Puigmal stora problem och dÃ¥ anfallaren D’Mani Mellor spelade som nummer 10 fick de inte mycket hjälp därifrÃ¥n heller. Angel Gomes, Dylan Levitt och Aliou Traore saknades pÃ¥ grund av skador medan James Garner reste med a-laget till London.

Efter hand växte United dock in i matchen och sista timmen var det spelmässigt en jämn match, om något med fördel för United.

Doncaster tog ledningen när timmen var spelad, då Kovar gjorde en dundertavla. Den skulle i slutändan renderas meningslös.

Galbraith kvitterade på en volleykanon tio minuter efter ledningsmålet.

Efter kvitteringen kontrollerade United tillställningen. Oavgjort garanterade gruppseger men United var inte nöjda där. I sista sekunden tog Greenwood saken i egna händer då han drev in från högerkanten och tryckte in bollen vid målvaktens första stolpe.

Greenwood – som omväxlande spelade pÃ¥ bÃ¥da kanterna och även centralt – gjorde segermÃ¥let pÃ¥ ett fantastiskt sätt. Överlag gjorde han dock ingen vidare bra match, om än han – tillsammans med Tahith Chong – var den som tog tag i spelet när United kom in i matchen i första halvlek. Galbraith spelade upp sig ordentligt efter sitt mÃ¥l, annars var det länge en jobbig match för honom ocksÃ¥.

Bästa spelare i United var istället de bÃ¥da mittbackarna Di’Shon Bernard och Teden Mengi. De gÃ¥r frÃ¥n klarhet till klarhet. Kovar var länge överlägset bäst i United men tavlan han gör pÃ¥ det insläppta mÃ¥let är sÃ¥ grov att han i slutändan knappt kan kvittera ut godkänt.

United vinner alltså alla matcherna i gruppspelet, mycket starkt. Av akademilagen i turneringen är det bara United och Brighton som är hundraprocentiga. Brighton har dock en match kvar att spela. Lag som Arsenal och Liverpool är utslagna.

NÃ¥gra korta

• Charlie Savage förefaller ha drabbats av en skada. Mittfältaren har hittills fÃ¥tt nöja sig med ett inhopp i juniorlaget.

• Maria Edwards hjälpte det engelska U17-landslaget till avancemang i EM-kvalet. Hon bidrog med tvÃ¥ mÃ¥l trots att hon fick nöja sig med inhopp i tvÃ¥ matcher av tre.
  • Hannibal Mejbri startade tvÃ¥ matcher och spelade andra halvlek i den tredje när Frankrikes U17 gick vidare i EM-kvalet. Han gjorde tvÃ¥ mÃ¥l mot Gibraltar och bidrog med en fantastisk assist mot Cypern.

• Englands U16-landslag spelade tvÃ¥ matcher samtidigt. Omari Forson gjorde mÃ¥l mot Skottland medan Sam Murray spelade mot Norge. Sam Mather var ocksÃ¥ uttagen men lämnade Ã¥terbud pÃ¥ grund av skada.

• Mipo Odubeko nobbade i somras ett kontraktserbjudande frÃ¥n United. DÃ¥ kopplades han samman med europeiska toppklubbar. Därför kom det som en stor överraskning dÃ¥ West Ham annonserade att de har signerat anfallaren. Mycket märkligt.
  • Den före detta Unitedspelaren Our Friend Reece James (nu 25) spelade för Doncaster i EFL Trophy-matchen. Han värvades till Doncaster frÃ¥n Sunderland inför den här säsongen. Hittills har han spelat 90 minuter i samtliga ligamatcher.
  • Tahith Chong var lagkapten i matchen mot Doncaster.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 9 november.